Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket is megérintenek a...

Titeket is megérintenek a gyerekhalálról szóló hírek?

Figyelt kérdés

Sok ilyen van sajnos... múltkor a lányok, akiket az apjuk ölt meg a kötelező láthatáson. Most a 11 éves kisfiú aki a Dunába fulladt.

Mindig megsiratom őket, engem nagyon érzékenyen érintenek ezek a típusú hírek...

Mindig az ugrik be, hogy beleőrülnék, ha a gyerekeimmel történne valami.

Ma is ahogy olvastam ezt a legfrissebbet, azonnal elpárolgott a haragom a gyerek rosszalkodása miatt és csak hálás vagyok, hogy itt van épen és egészségesen

2022. júl. 27. 08:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
61%
Nem
2022. júl. 27. 09:11
 2/20 anonim ***** válasza:
33%
Igen, én is megkönnyezem az ilyen eseteket, főleg mióta nekem is van gyerekem. Persze vannak érzéketlen emberek, mint az egyes, de hidd el a legtöbb ember legalább sajnálatot érez és ez a normális.
2022. júl. 27. 09:15
 3/20 anonim ***** válasza:
67%

2!

Értem, tehát ha nem borulok ki vadidegen gyerek halálán, akkor erzeketlen vagyok. Te akkor ugye azt is megkonnyezed, ha q szomszéd 96 éves mami hal meg, vagy a hajléktalan, vagy Afrikában naponta az éhezők. Ugye? Vagy mégiscsak érzéketlen vagy te is?

2022. júl. 27. 09:19
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
Szomorúan érint, de sosem sírtam emiatt. A világban sajnos naponta akár több százan halnak meg naponta, nem lehet mindenre reagálni, mert akkor mi leszünk a végén pszichiátriai kezeltek. Sajnálatos dolog persze, de a halál az élethez tartozik, és ezt el kell fogadnunk, bármennyire is fájdalmas.
2022. júl. 27. 09:32
 5/20 anonim ***** válasza:
19%

Ha látom, hogy valakit megvisel valami, pl a kérdezőt, akkor nem írom oda érzeketlenül, hogy "Nem." És hagyom ott a kommentszekciót, mintha a "nem" lenne az egyetlen és normális válasz.

Bírom, hogy ennyin kiakadsz, hogy nyomsz itt egy hisztit.

2022. júl. 27. 09:33
 6/20 anonim ***** válasza:
91%

5!

A kérdés ez volt: "Titeket is megérintenek a gyerekhalálról szóló hírek?" Erre az igen és a nem is válasz. Nem kell itt nyivakolni meg hisztinek értékelni a valaszt. A nem is normális válasz. Veled ellentétben én nem hiszem azt, hogy ez lenne az egyetlen. Te nézel bele többet, mint ami.

2022. júl. 27. 09:37
 7/20 anonim ***** válasza:
92%
Megérintenek, de sírni nem sírok, gyászt nem érzek, hiszen nem ismertem őket. Beleképzelem magam a szülők helyzetébe, de felfogni nem tudom azt a fájdalmat amit éreznek. Igen, mióta gyerekem van sok hírre, filmre máshogy nézek, de ez természetes.
2022. júl. 27. 10:11
 8/20 anonim ***** válasza:
65%
Nem olvasok ilyeneket, ezek nem hírek, hanem a bulvár beteges szenzációhajhász, érzelmekre ható clickbait hányingere.
2022. júl. 27. 10:15
 9/20 anonim ***** válasza:
89%

Olyan szinten érintenek meg, hogy belegondolok, hogy ha velünk fordulna elő, akkor mi lenne. Sajnálom őket, de nem gyászolok, nem sírok miattuk, az élet sajnos ilyen, egyszer véget ér.

Tanulság gyanánt férjem szokta elolvasni az ilyen híreket, én már leszoktam róla, mert nem akarok állandóan a rosszra gondolni. Meg szoktuk beszélni, és próbálunk tanulni más hibájából, ha olyan a halál körülménye, hogy meg lehetett volna előzni. Mást nem lehet tenni.

2022. júl. 27. 11:01
 10/20 anonim ***** válasza:
90%

A gyereket persze sajnálom, de engem inkább dühíteni szokott, amikor már a hírből tök egyértelműen kiderül, hogy egy vagy több felnőtt mulasztott, ezért kellett a gyereknek vagy gyerekeknek meghalni.

Tény, hogy sok helyen folyamatos kockázatnak vannak kitéve a gyerekek, és csak a szerencsén múlik, hogy nem lesz tragédia.

És mielőtt bárki is nekem esne: nem az olyan esetekre gondolok, ahol elhiszem, hogy elég 1 mp-nyi figyelmetlenség (LL Junior kisfiának halálát ilyennek tartom). Azt meg tudom érteni, hogy bárkivel előfordulhat sajnos.

Hanem amikor szó szerint leszarják a gyerekeiket, reggel kiterelik a házból, este be, a köztes időben meg bármi lehet velün. Aztán utólag megy a magyarázkodás, sajnálkozás.

Pl. pár éve volt, hogy 3 pici gyerek egy víztározóba fulladt, ami kb. másfél km-re volt a házuktól. Miközben a házban otthon volt az egyik szülő és nagypapa, nagymama. Persze ott is arra hivatkoztak, hogy "csak egy percre nem figyeltek", de kit akarnak becsapni? A 3 gyerek mind 5 év alatti volt, a legkisebb épp csak totyogós, amire eltipegtek a víztározóig, nem 1 perc, belefulladni sem annyi idő...

Szóval az ilyen hírek tudnak iszonyat felhúzni, főleg azért, mert pl. én évekig küzdöttem, hogy gyerekem lehessen, másnak meg van, és ilyen szinten leszarja.

2022. júl. 27. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!