Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ajánlanátok leendő apáknak...

Ajánlanátok leendő apáknak szóló könyveket?

Figyelt kérdés
A férjem említette, hogy hamarosan szeretne elolvasni egy férfiaknak szóló könyvet, ami inkább egy útmutató újdonsült apáknak (tehát nem pszichológiai, érzelmi tartalmú könyv). Szeretnék kapni a lehetőségen és ajándékba venni neki egyet, de nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz lesz. Egy apáknak szóló könyvet találtam (Túl a parán) de olvastam véleményeket és nem írtak túl jó dolgokat. Illetve a többi könyv amit szívesen megvennék, már nem vásárolható sehol.
2020. nov. 22. 14:35
 1/3 anonim ***** válasza:
18%

Ha rám hallgattok, mint gyerekes anyára, akkor nem útmutató kell, hanem inkább arról olvassatok, amíg még van időtök, hogy mit várhattok a gyerektől, mire van szüksége, hogy kell vele bánni, kezelni. Nagyon gáz, amikor a gyerek mellett semmire sincs időd és kapsz jobbra balra tanácsok utána a neten, futtában félig-meddig olvasott könyvekben, hogy mégis miért csinálja ezt meg azt és hogy kell kezelni a "hisztit", a túlfáradást, a szeparációs szorongást, hogyan érheted el, hogy önállóan is játsszon, hogy érdemes vele kommunikálni, miből ért és miből nem stb. Van egy rakás irányzat, ki kell választani mi áll hozzád közel és elmélyedni benne, amíg tudsz. Mert közben lesz elég bajod az olvasás mellett/helyett, illetve amit én még megfigyeltem az az, hogy olyan az agyam, mint egy retardáltnak a gyerek folyton midnenben megzavar, nem tudok rendesen koncentrálni, megjegyezni dolgokat.

A férinak meg az útmutató ennyi: A feleséged nem a seggét vakarja otthon egésznap, felnőtt lettél, nem annyi a dolgod miután hazajössz a munkából, hogy kinyújtózol a tv előtt, a gyerekkel mindig lehet "mit kezdeni" nem kell megvárni, hogy megnőjön, igen, tudjuk neked se könnyű, de a feleséged még a szarását is más valaki igényeihez igazítja 0-24-ben, úgyhogy ne nagyon sajnáld magad előtte. Ha meg valamit nem csinált meg és észreveszed, akkor te is meg tudod fogni és megcsinálni. Ennyi. Bunkón hangzik, de ez a valóság.

2020. nov. 22. 15:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezt olvassátok el közösen:

[link]

2020. nov. 22. 15:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Varró Dániel: Aki szépen butáskodik

Nem szakirodalom, hanem egy apa feljegyzései, kedves írások a gyerekeivel kapcsolatban, apaszemmmel :) Szerintem nagyon aranyos, és segít az embernek (leendő anyaként is, hozzáteszem) elképzelni egy csomó szitut, amivel pár héten/hónapon/éven belül maga is szembesül.

2020. nov. 22. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!