Mit tegyek, hogyha röhögnöm kell az unokám nevén?
Nem vagyok Ilona meg Lajos név párti. Modernebb nevem van, és a gyerekeimet sem a családtagokról neveztem el, mindenki saját, önálló névvel rendelkezik.
Amikor először meghallottam, hogy milyen neveken gondolkoznak, felröhögtem, mert azt hittem, hogy az csak vicc. Hát nem.
Ha fiú akkor ezek közül;
M. Iliász Patrik
M. Zoárd Patrik
M. Ramiz Patrik
Ha lány akkor
M. Száva Bereniké
M. Nalani Málna
Meg van egy név, ami nem jut eszembe.
Biztosan nagymamaként ide írnál ki kérdést, biztos nem az a provokáló vagy, aki naponta örvendeztet minket a neves kérdésekkel.
Ha mégis igaz: Az ő döntésük, majd megszokod és nem röhögsz rajta.
Hát... A Patrik egy nagyon szép név szerintem.
Majd megszokod, szerintem mást nem kell tenned. Dehát nem is értem, mit kéne. Hülye nevek, dehát ők a szülei, nem tudsz mit csinálni.
Iliász - Trójából származó férfi, görög - kultúra idegen számomra.
Zoárd - a magyar Szórád névből, egyik fejedelmünk neve - talán még ez a legelfogadhatóbb, de nem tetszik.
Ramiz - arabul kedvest jelent - csak akkor adnám ha arab lennék.
Patrik - római nemes, latin - egy teljesen vállalható név.
Száva - Verne Gyula Sándor Mátyás regényének egyik női karaktere, nevét a Száva folyó ihlette - nem adnám.
Bereniké - Veronika eredeti görög alakja, jelentése győzelem hozó - az angol formáját a Berenice-t szeretem, de magyarul nem hangzik jól.
Nalani - hawaiiul nyugodt égboltot jelent - itthon hülyén hangzik.
Málna - gyümölcsnév - jelentése miatt nem adnám.
A név előbb volt mint a debil mese, kedves utolsó.
Mellesleg az egyetlen fiamat így hívják, ez volt az egyedüli, amire a párom is meg én is rábólintottunk.
Nekem meg a most divatos Nolen meg Medox meg Eliottól stb. áll fel a szőr a hátamon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!