Melyik felvilágosító könyv lenne jó a lányomnak?
Ha még nem kérdez, akkor szerintem még nem kell erőltetni. Kicsi ehhez. Nem is érdekli, akkor hagyjad játszani. (Még eszembe jutott ide egy gondolat, ne tartsd fel a játszásban ! Neki még az a fontos! Önmagát is pl megismeri, mi érdekli, ami témával szívesen foglalkozik, pl rajzolhatna is, amíg te tukmálod rá azt a témát, ami őt nem érdekli. Fejleszthetné a kreativitását, a megfigyelőkészségét pl egy kirakóval, hajtogathatna, vicceket olvasgathatna, kereshetne valami számára szórakoztató mesét, vagy te kereshetnél neki, vagy csak ha rábólintasz, mert pl nem túl morbid meg ilyesmi, akkor nézheti, kisautókat is tologathat a szőnyegen, barbizhat, csinálhat teadélutánt a játékbabákkal, plüssmacikkal, találhat magának valami logikai játékot akár kézzelfoghatót, akár neten, meghallgathatná a kedvenc zenéit, mindegy, szal ami őt éppen így érdekli. Simán lazulhatna, pihenhetne. Ha gondolkodik , elmélkedik, megismeri önmagát, elképzelhet magának dolgokat, szerintem pl az is fejlesztheti, pl fantáziáját, kreativitását. Szal, ne tukmáljá' rá semmit, hagyjad még őt ezzel szerintem.)
Mi 5. , 6. és 9. osztályban kaptunk egységesen mindenki, az egész osztály ilyen könyveket.
Ha ez őt még nem foglalkoztatja, akkor hagyjad vele. Hagyjad, hogy még gyerek legyen. Nem kell erőltetni a "felvilágosodást" Majd, ha akar, és érdekli, akkor majd úgyis kérdez. Addig hagyjad, ne piszkáljad mán ezzel, ne akard elvenni a gyerekkorát. Ha ez még őt nem érdekli, akkor nem kell még tukmálni ezt a témát. Hát nyóc éves, azt írod,; könyörgöm !v Neki mé' lenne még dolga ezzel a szexualitással ? Hangsúlyozom, Nyóc ! Hadd ne foglalkozzon még ezekkel a dolgokkal, ha még nem akar; semmilyen szinten, még beszélni sem akar róla? Miért akarod ilyen korán felnöveszteni. Ez a gyerek még 10 éves sincs, még játszania kell. Szerintem simán hagyjad, ne erőltesd rá. Jó, mondjuk ilyen könyvet beszerezhetsz neki; és akkor majd később adod neki oda; amikor már ő is érdeklődik.
Szerintem meg 8 èvesen màr tudnia kène mi a szex, a havivèrzès, stb. Ha nem mondja el a szülő, akkor majd a többi gyerektől hall fèlinformàciòkat, meg butasàgokat.
Èn 6 èves koràra a legfontosabb rèszleteket màr elmondtam a gyerekemnek, szerintem 8 èves gyerekkel kicsit el is vagy kèsve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!