Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik felvilágosító könyv...

Melyik felvilágosító könyv lenne jó a lányomnak?

Figyelt kérdés
Van egy 8éves kislányom. Szeretném felvilágosítani, rengeteget beszél amúgy, be nem áll a szája, de ebben a témában viszont nem volt semmien kérdése. Amikor meg leültetném, hogy megbeszéljük a dolgot, akkor azt veszem észre rajta, hogy egyáltalán nem érdekli és felhoz valami más témát. Olvasni viszont, jól tud és nagyon szeret is, így gondolom, hogy valami könyvet kéne beszereznem neki. Azt akkor olvasgatja, amikor kedve van. Tudtok ajánlani valamit?

2022. júl. 23. 19:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Èn 30 ève a Peti, Ida ès picuribòl vilàgosodtam fel, mert anyàmmal nem lehetett ilyesmiről beszèlni.
2022. júl. 23. 20:06
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk sokat kérdezett erről ugyan, de a Menstrupédia c. könyvet szerette olvasgatni, sokminden van a kamaszodásról benne, a testi változásokról stb. Képregény szerű, nem tömény, érthető nyelvezetű. Nekem a sehány éves kislány volt a kedvencem kicsinek, de talán kisebbeknek való, nekem az 5 éves "olvasgatja", de lehet érdemes beszerezni nektek is
2022. júl. 23. 20:53
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

[link]

nálunk ez volt az a könyv, mondjuk az én lányom 10 évesen olvasta

2022. júl. 23. 21:13
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

"Mi történik velem?" C. Könyv nagyon jó. Én is abból világosodtam fel annó.

Van fiús és lányos változata is. De akár az egymásét is elolvashatják, hisz nem árt meg az sem, maxi többet fog megtudni a másik nemről is a gyerek nem csak a sajátjáról.

Mindenesetre hasznos könyv, az biztos.

2022. júl. 23. 23:15
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

Én ezt a hegyibeszéd féle felvilágosítást kerülném. Szerencsésebb szexuális nevelésről beszélni. Ez egy folyamatos párbeszéd 2 éves kortól a felnőtté válásig. Ami most fontos lenne, az a közelgő menstruáció.

A Peti, Ida és Picuri nekünk is megvolt. Nekem ma már elavultnak tűnik, de az alapok benne vannak.

Nekem megvan a "Csak lányoknak" című könyv. Nem csak szexről van benne szó, hanem a tinédzser lét több aspektusáról. Iskolai beilleszkedés, tanulás, otthoni konfliktuskezelés, sportolás, egyéb hobbi, zsebpénz kérdése, diákmunka, szépségápolás, egészséges táplálkozás, barátkozás, párkapcsolat, női ciklus, és persze a szexualitás.

Ugyan nem könyv, hanem youtube csatorna a hormonmentes. Nagyon jó, informatív felvilágosító csatorna. Itt sem csak szexről van szó, inkább a női ciklus van középpontban.

2022. júl. 23. 23:23
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is az volt meg, amit a 3-mas linkelt. Volt rengeteg olyan dolog amit akkoriban anyukámtól egyszerűen cikinek éreztem megkérdezni, és akárhányszor leültünk beszélgetni, mindig tereltem a témát. Lehet, hogy a te lányod is így érez.

( Viszont a suliban a barátnőktől hallott sztorik sajnos sokszor vihetik félre az igazságot, úgyhogy arra is figyelni kell.)

2022. júl. 24. 08:03
 7/14 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem még korai, hogyha ilyen szinten tereli a témát. Én pihentetném és várnék még 2-3 hónapot, de minimum egy évet.

10-et betöltve viszont elkezdeném a dolgot, a menstruációval kezdve.

2022. júl. 24. 20:05
 8/14 anonim ***** válasza:
37%
8 éves vazze
2022. aug. 20. 23:29
 9/14 anonim ***** válasza:
67%
Sokan 9 évesen már menstruálnak!
2022. aug. 21. 12:38
 10/14 A kérdező kommentje:
8-as válaszoló, nem akarok nagyon elkésni, de erőltetni se szeretném a dolgot, ezért lenne jó könyv neki
2022. aug. 21. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!