Melyik felvilágosító könyv lenne jó a lányomnak?
"Mi történik velem?" C. Könyv nagyon jó. Én is abból világosodtam fel annó.
Van fiús és lányos változata is. De akár az egymásét is elolvashatják, hisz nem árt meg az sem, maxi többet fog megtudni a másik nemről is a gyerek nem csak a sajátjáról.
Mindenesetre hasznos könyv, az biztos.
Én ezt a hegyibeszéd féle felvilágosítást kerülném. Szerencsésebb szexuális nevelésről beszélni. Ez egy folyamatos párbeszéd 2 éves kortól a felnőtté válásig. Ami most fontos lenne, az a közelgő menstruáció.
A Peti, Ida és Picuri nekünk is megvolt. Nekem ma már elavultnak tűnik, de az alapok benne vannak.
Nekem megvan a "Csak lányoknak" című könyv. Nem csak szexről van benne szó, hanem a tinédzser lét több aspektusáról. Iskolai beilleszkedés, tanulás, otthoni konfliktuskezelés, sportolás, egyéb hobbi, zsebpénz kérdése, diákmunka, szépségápolás, egészséges táplálkozás, barátkozás, párkapcsolat, női ciklus, és persze a szexualitás.
Ugyan nem könyv, hanem youtube csatorna a hormonmentes. Nagyon jó, informatív felvilágosító csatorna. Itt sem csak szexről van szó, inkább a női ciklus van középpontban.
Nekem is az volt meg, amit a 3-mas linkelt. Volt rengeteg olyan dolog amit akkoriban anyukámtól egyszerűen cikinek éreztem megkérdezni, és akárhányszor leültünk beszélgetni, mindig tereltem a témát. Lehet, hogy a te lányod is így érez.
( Viszont a suliban a barátnőktől hallott sztorik sajnos sokszor vihetik félre az igazságot, úgyhogy arra is figyelni kell.)
Szerintem még korai, hogyha ilyen szinten tereli a témát. Én pihentetném és várnék még 2-3 hónapot, de minimum egy évet.
10-et betöltve viszont elkezdeném a dolgot, a menstruációval kezdve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!