Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha sok helyről van sok tesója...

Ha sok helyről van sok tesója egy gyereknek, az előny vagy hátrány?

Figyelt kérdés

3 gyerekem van (édestesók). Az első férjemnek van kettő kisebb gyereke, akik a gyerekeim féltesói. Páromnak van 2 gyereke, akik a gyerekeim mostohatesói.

Be mernétek vállalni ennyi gyerek mellé két gyereket? (Valószínűleg ikrek lennének, mert 2x voltam ikrekkel terhes, csak az első terhességem alatt csak a lányom maradt meg.)

Így egy négyes lánc alakulna ki: valaki valakiknek a féltesója lenne: exem gyerekei -> exemmel közös gyerekeink -> párommal közös gyerekeink -> párom gyerekei

Ez nem lenne hátrány? Ha csak egy gyerekkel "számolunk", akkor is 8 gyerek lenne 3 alomból.

2022. júl. 18. 17:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha már te is alomnak hívod...
2022. júl. 18. 18:55
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Én csak a következő pasinak szülnék párat, hogy még onnan is legyenek féltestvéreik.
2022. júl. 18. 19:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyban függ attól hogy milyen kapcsolatban állnak egymással a szülők.

Nálunk így vannak a gyerekek: Az exemmel van 2 közös, neki az új kapcsolatából van 1. A férjemnek van az exétől 1, az ex új kapcsolatban van 2. Nekünk a férjemmel van 1 fiúnk és most várjuk az iker lányainkat.

Mi mind nagyon jó kapcsolatban vagyunk, sokat járunk össze, vigyázunk egymás gyerekeire. A gyerekeknél nem érzem hogy megviselné őket, örülnek annak hogy több ember szereti őket és mindig tudnak valakivel beszélni. Pl a nagyobbik lányom elkezdett érdeklődni a sminkek után, én nem sminkelés, így a férjem exével beszélgetnek erről.

2022. júl. 18. 19:15
 4/11 anonim ***** válasza:
98%
Sosem értettem, minek kell minden új kapcsolatba szülni, ha már mindenkinek van gyereke, ráadásul sok is... A jelenlegi életetek nem lesz tőle bonyolultabb, csak majd ha ezzel is szakítotok, és jön az új kirakós darab...
2022. júl. 18. 19:27
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván szívás. Vagy neked ez így egy jó családnak hangzik?
2022. júl. 18. 20:21
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Én ismerek olyat, aki a 3. gyerek után elköttette magát, mert nem akart több gyereket. Aztán elvált. Összejött egy pasival, akinek még nincs gyereke. Erre kitalálta a nő, hogy na, neki még szül azért.

Lombikra akart menni, de közölték, neki így nincs ingyenes próbálkozás. Kimentek külföldi klinikára sok ezer euróért...

Dögöljek meg, ha értem ezt a logikát. Ha egyszer már azt mondtam, elég 3, csak azért, mert új faszi van, szülni kell, hogy legyen közös? De ha a volt férjével maradt, akkor nem kelett volna 4.

Az új pasi vágyik sajátra, oké. És hogy megtartsa, teljesíti ezt neki. Ahelyett, hogy elmondaná, nekem ez a 3 is néha sok, ha neked saját kell, jogod van hozzá, viszont keress mást.

2022. júl. 18. 20:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Én nem azért szülnék, hogy megtartsam a párom.
2022. júl. 18. 21:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem is hasonlítálak ahhoz a helyzethez téged, kérdező, hisz neked már vannak gyerekeid, és csak tőle.
2022. júl. 18. 22:07
 9/11 anonim ***** válasza:
61%
Természetesen hátrány. Nekem is szinte minden tesóm mástól van. Anyámat elkönyveltem qrvának, apámat és a többi pasit pedig megbízhatatlan poligámnak. Egyikünknek sincs normális párkapcsolata ilyen szülői minta után
2022. júl. 19. 05:45
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 6 féltesóm van, mindkét szülőm második házassága sikeresebbnek bizonyul, mint az első. 😃 De egyébként én szeretem és mivel én ebbe szociálodtam, nem éreztem hátránynak. Szóval gyerek szemszögből szerintem nem lesz negatív a felállás.
2022. júl. 19. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!