Az immunerősítőtől lehet allergiás reakciója a
gyereknek?
Figyelt kérdés
Majdnem 2 éves a fiam és bölcsis már pár hónapja. Ameddig itthon voltam vele szinte soha nem volt beteg vagy ha igen, az pár nap alatt elmúlt. Tisztában vagyok vele, hogy ha bekerül a közösségbe, akkor minden nyavaját elkap és erre fel is készültem/készültünk. De szinte hetek óta egyfolytában köhög. Éjszaka jobban. Már voltam vele fül orr gégészeten, csak a nyirokcsomói voltak kicsit megdagadva, kaptunk rá gyógyszert, próbáltam az inhalálást, megemelni a matracot, a vizes törölközőt, hogy ne legyen száraz a levegő de hol jobb, hol rosszabb lett a köhögés. Aztán egyik alkalommal ebéd után adtam neki immunerősítő lekvárt és úgy elkezdett köhögni (nem az amikor félrenyel) és akkor alvásnál is eléggé köhögött. Aztán elkezdem gyanakodni, hogy talán attól lehet? Szegényt tömtük vele, hogy erősödjön az immunrendszere és lehet, hogy csak rosszat tettem vele? Most már kb egy hete nem kap semmit és mondhatom azt, hogy szinte egyáltalán nem köhög. A bölcsiben is kérdeztem és azt mondták, hogy minden rendben van vele. Okozhatnak az ilyen immunerősítő lekvárok allergiát?
Abban a lekvárban klf növényi anyagok lehetnek. Valamelyikre allergiás.
Vidd el allergológiai vizsgálatra.
2022. júl. 18. 06:48
2/6 anonim válasza:
Lehet. Én pl a Supradin-ra vok az. Gyerekkoromban kaptam egyszer, és tele lettem piros pöttyökkel. Aztán rá kb 10 évre ismét kipróbáltam. Ugyan az.....
Soha mástól elő nem jöttek. Alighanem valami kombinációt nem bír a szervezetem az összetevőkből
2022. júl. 18. 07:19
3/6 anonim válasza:
Mi az az "immunerősítő lekvár"? Három gyerekem van, soha nem adtam nekik ilyet... Minden esetre kiváló hatása van, klasszul erősítette a gyereket tényleg, jól rászedtek titeket a hülye marketingjükkel. :/
2022. júl. 18. 07:36
4/6 anonim válasza:
Miért ne okozhatna? Szinte bármire lehet allergiás valaki. Csak van ami gyakori, más meg ritkább. Meg létezik keresztallergia is, én pl csalánkiütéses leszek a görögdinnyétől 🤷🏼♀️. Nem túl gyakori, mégis létezik ilyen.
2022. júl. 18. 08:39
5/6 A kérdező kommentje:
Anyám foglalkozik ilyenekkel, ő kezdte el adni neki aztán mindig mondta, hogy adjam neki, hogy erősödjön az immunrendszere, mert ez szuper jó, tele van vitaminnal, semmi mesterséges nincs benne. 😔
2022. júl. 18. 10:25
6/6 anonim válasza:
Az én gyerekemnek is volt ilyen kiütése immunerősítő készítménytől.
Attól, hogy csak természetes anyagot tartalmaz, még allergizálhat. Gondolom, hallottál már olyat, hogy valaki allergiás az szamócára, málnára, szederre, dinnyére, paradicsomra, mogyoróra, kivire, sorolhatnám. Ha ezek bármelyike volt a cuccban, és aki megeszi, felteszem allergiás a mogyoróra, szerinted mi fog történni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!