Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretnék gyereket. Miért...

Nem szeretnék gyereket. Miért nehéz ezt elfogadni?

Figyelt kérdés

Egyátalán nem szeretnék gyereket.

Számomra(persze mindenkinek más)a férjem és én egy család vagyunk gyerek(ek)nélkül.

Rengetegen nyaggatnak hogy ideje lenne már gyereket vállalni mire én azt felelem nekik hogy nem akarok gyereket,ezek után elhült fejjel néznek rám.

Miért olyan "furcsa" ez??

28N

2022. júl. 14. 22:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Nem nehéz. Nem vagy különleges, sokan vannak így. Ha valaki beszól, legyen az Ő gondja.
2022. júl. 14. 22:34
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Unalmas, ne szülj, ennyi, lapozzunk...
2022. júl. 14. 22:36
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Nem gond. Mindenkinek megvan a saját véleménye.
2022. júl. 14. 22:38
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Tényleg unalmas.

Minden napra van egy ilyen kérdés is.

Nem igaz, hogy nem tudnak egyesek maguktól erre egy ésszerű, frappáns választ adni.

2022. júl. 14. 22:51
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
99 %-a az embereknek leszarja, hogy vállalsz vagy sem. Légy tökös, hogy elintézd a maradék 1 %-kot anélkül, hogy másokat fárasztanál.
2022. júl. 15. 06:29
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Ki nyaggat pl?

Mindig ezen panaszkodnak a gyerektelenek, hogy ők nyomás alatt vannak.

Én 36 évesen szültem, elég későn tehát. Előtte tőlem nem nagyon kérdezgette senki, hogy na mi lesz már, mikor szülsz.

2022. júl. 15. 06:39
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Ha úgysem akarsz, nem tök mindegy? Ha nyaggatnak sem fogsz szülni, szóval nem nagyon látom értelmét, hogy ezen fennakadsz. Engedd el a füled mellett és kész, vagy mondd el, hogy így döntöttél, ha akarod, azt is, hogy miért. Ha normális az illető felfogja, ha nem, akkor meg ez van.
2022. júl. 15. 07:42
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

Tényleg csak a fejedben létezik az, hogy ez annyira érdekelné az embereket. Az elsöprő többség tojik rá. Ha valaki esetleg meg is kérdezi… Ilyenek az emberek. Akinek egy gyereke van, attól azt kérdezik hogy mikor lesz kistestvér, akinek kettő van, attól meg azt kérdezik hogy lesz-e harmadik. Aki frissen szült attól azt kérdezik hogy van-e tejed, a terhes anyukától meg azt kérdezik, hogy érzed e már mozogni.

Valójában nem érdekli a kutyát se, csak ez ilyen berögződés az embereknek.

2022. júl. 15. 08:26
 9/13 anonim ***** válasza:
89%

Napi kérdés. Egyébként tőlem még mai napig is megkérdezik, hogy nekünk miért nem lett. Azt is megkaptam, hogy házaspár gyerek nélkül nem család. Ehhez sajnos hozzá kell szoknod, valamilyen formában életed végéig hallgatni fogod.

N

2022. júl. 15. 08:39
 10/13 anonim ***** válasza:
42%
Én úgy vettem észre, hogy azok nyaggatnak meg erősködnek ilyenkor, akik akár csak tudat alatt és saját maguknak sem bevallva, de megbánták, hogy lett nekik, és úgy vannak vele, hogy ha ők sz.ptak, akkor sz.pjál te is, nehogymár neked jobb vagy könnyebb legyen. Mert ugye nem csak szivárványszínű unikornispuki a gyereknevelés, de szeretik annak láttatni...és nem mindenki való szülőnek, de van aki erre csak utólag jön rá. Nekem van kettő, és imádom őket, soha nem bántam meg egy percig sem, de tök megértem, ha valaki nem akar. Sőt, sokkal többre értékelem azokat, akiknek van elég önkritikájuk és intelligenciájuk ahhoz, hogy belássák, hogy bármi X okból nem való nekik gyerek, mint azokat, akik a negyedik után állnak neki picsogni, hogy ők ezt megbánták, és nekik milyen nehéz. Na nem miattuk, de csóri gyerekeik nem tehetnek semmiről.
2022. júl. 15. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!