Van aki az elmúlt hónapok gazdasági eseményei miatt mondott le a gyerekről/többedik gyerekről? Pedig szeretne?
Egy ideje gondolkodunk a 3. babán, de ahogy alakulnak a dolgok az utóbbi időben, úgy érezzük, nem lenne felelősségteljes döntés... Infláció, 400+ euró, most egyik napról a másikra húzták ki a talajt a katások alól... Olyan létbizonytalanság van, már attól is tartok, hogy a meglévő kettőt fel tudjuk-e nevelni majd tisztességesen, pedig igazán nem a semmire vállaltuk őket, de kb az az érzése az embernek, hogy bármelyik nap történhet valami és egy tollvonással ellehetetlenítenek minket is.
Van valaki hasonló cipőben?
Ezzel az erővel bármire rálehetne fogni a gyerektelenséget. Még arra is, hogy egy meteor becsapódik a Földbe... Ez csak egy olcsó kifogás az őnzőségre, és a társadalmi elfogadás eléréséhez. Senki sem szül magának, sem az államnak. Minden szülő nő a gyerekének szül, egy új individiumnak akinek megadatott akár a világ megmentése is.
Az, hogy szar a gazdasági helyzet csak egy rossz kifogás. Nézz szét a világban, pl afrikában. 18 millió ember éhezik, nyomorog, és mégis minden nap születnek gyerekek, akik lehet az első napot sem élik túl... Ott mi az indok az észnélküli szaporodásra?
De szerintem igaza van az ilyen önző nőknek. Nekik nem kell szülniük, legalább kihal velük együtt ez is.
Ha nem akarsz, ne szülj, két gyerekkel is teljes egy család élete.
De az indokaid nevetségesek.
Egy gyerek 20 évre szóló "program". Mit számít, hogy MOST mi van? 20 év alatt még holtbiztos, hogy lesz felemelkedés, sőt újabb válság is; ha "szerencsénk" lesz, egy újabb pandémia is frankó lezárásokkal. A forint-euró árfolyamról meg annyit, hogy azt se tudjuk, 20 év múlva forint vagy euró lesz nálunk a fizetőeszköz. De még az is lehet, hogy szétesik az egész EU. Úgyhogy a mostani árfolyammal kár is foglalkozni.
De a legnagyobb poén, hogy még a KATA megszigorítását is idekeverted. Ha minden jelentősebb adójogszabály-változtatás elijeszt a gyermekvállalástól, azt csodálom, hogyan merted vállalni az első két gyereket. :-)))
#2 van kulonbseg akozott, hogy valaki azert vallal gyereket, mert szeretne, vagy azert, mert nincs elerheto fogamzasgatlas, vagy abortusz.
Kerdezo, a kerdesre valaszolva, en gondolkodtam azon, hogy az egyetem befejezese utan kb 4-5 ev mulva akar johetne is az elso. Nem feltetlenul akartam akkor biztosra, de mar lehet, hogy komolyabban gondolkodtam volna rajta. Most mar nem, mar remenykedek csak azon, sajat magam fent fogom tudni tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!