Akik több gyermeket vállaltak, (+4 vagy több) hogy adtak a sokadiknak is nevet?
Egy embernek nem sok kedvenc neve van, és azokat általában az első 2 gyerek meg is kapja. Így milyen szempontok szerint adtatok nevet a sokadiknak? Főleg, ha valami rendszer szerint választottatok nevet. Pl: Az első három gyerek neve "virág" név, de a többi ilyen stílusú név már nem tetszik? Bele törődtetek egy kevésbé tetsző névbe, vagy a x. gyerek más stílusú nevet kapott?
Neveket is irjaktok, kérlek!
Nem tudom, honnan vetted, hogy csak néhány kedvenc neve van az embereknek!
Én egy focicsapatot el tudnék nevezni, meg akkor is, ha dupla nevet kellene adni mindegyiknek :D
Akik valamilyen rendszer szerint adják a neveket és sok gyerekük van, ott azt láttam hogy a későbbi gyerekeknek már nagyon nyakatekert idétlen név jutott sokszor, hogy beleferjen a koncepcióba. Azért annyira nem nagy beletörődés ha a koncepciotol eltérő nevét kell választani...
Nekem 6 testvérem van, nincs semmilyen rendszer a nevünkben.
Nekem van bőven név, amit imádok. Hat gyereknek is elég lenne még úgyis; ha mindegyiknek kettő keresztnevet adok. :):):) :):)
De amúgy, bele nem törődnék, meg pl eleve nem is haladnék ilyen szisztéma szerint; hogy virágnév legyen mindegyik. Hanem mindig azt adnám, ami a legjobban tetszik; meg még egyeztetném a férjemmel is, hogy neki is tetsző legyen a gyerek neve. Szóval én mindig azt adnám, ami tetszik. Nem kötném ilyen szisztémához, hogy passzoljon egymáshoz is a gyerekek neve ; hanem ami éppen akkor a legjobban tetszik; vagy van már máshonnan, másik fajta, dédelgetett nevem. Érzésre is, hogy pl te melyik nevet adnád szívesen, Kérdező, úgy nézd;tehát, hogyha pl az első három gyerek virág nevét kapta, nem kötelező, meg nem szükségszerű,hogy a negyedik gyereknek is olyan neve legyen. A kötelező szóban benne van az; hogy köt. Tehát, hogy lekötnéd magad; bekorlátoznád magadat; és tehát, az nem jó. Akkor a kövi gyereknek szerintem 2. keresztnévnek menjen a virágnév; hogyha azt szeretnéd; hogy ne lógjon ki a sorból. És akkor olyan nevet is adsz, ami tetszik; de közben virágnév is lesz benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!