Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik több gyermeket vállaltak,...

Akik több gyermeket vállaltak, (+4 vagy több) hogy adtak a sokadiknak is nevet?

Figyelt kérdés

Egy embernek nem sok kedvenc neve van, és azokat általában az első 2 gyerek meg is kapja. Így milyen szempontok szerint adtatok nevet a sokadiknak? Főleg, ha valami rendszer szerint választottatok nevet. Pl: Az első három gyerek neve "virág" név, de a többi ilyen stílusú név már nem tetszik? Bele törődtetek egy kevésbé tetsző névbe, vagy a x. gyerek más stílusú nevet kapott?

Neveket is irjaktok, kérlek!

2022. júl. 12. 09:24
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, honnan vetted, hogy csak néhány kedvenc neve van az embereknek!

Én egy focicsapatot el tudnék nevezni, meg akkor is, ha dupla nevet kellene adni mindegyiknek :D

Akik valamilyen rendszer szerint adják a neveket és sok gyerekük van, ott azt láttam hogy a későbbi gyerekeknek már nagyon nyakatekert idétlen név jutott sokszor, hogy beleferjen a koncepcióba. Azért annyira nem nagy beletörődés ha a koncepciotol eltérő nevét kell választani...

Nekem 6 testvérem van, nincs semmilyen rendszer a nevünkben.

2022. júl. 12. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Gyerekek száma 8 fölött. Kb. 5-ig elég jól ment, szülők neve, anyukának-apukának "régi vágya" nevek, utána meg már látszott a stílus, hogy mi passzol. A többinél nem az volt a lényeg, hogy nekünk tetszen, hanem passzoljon a sorba, és egy jól használható név legyen. Nem írom le, mert azonnal ráismernek a családunkra. Mindenki által ismert, de mégsem gyakori nevek lettek. De mind olyan cuki, hogy ami név előtte nem tetszett, azt megkedveltem a gyerekem miatt. Szépek és elevenek.
2022. júl. 12. 09:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mégjobban felnő közben az ember, változik az ízlése, új nevek is megtetszenek neki gondolom
2022. júl. 12. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

Nekem van bőven név, amit imádok. Hat gyereknek is elég lenne még úgyis; ha mindegyiknek kettő keresztnevet adok. :):):) :):)

De amúgy, bele nem törődnék, meg pl eleve nem is haladnék ilyen szisztéma szerint; hogy virágnév legyen mindegyik. Hanem mindig azt adnám, ami a legjobban tetszik; meg még egyeztetném a férjemmel is, hogy neki is tetsző legyen a gyerek neve. Szóval én mindig azt adnám, ami tetszik. Nem kötném ilyen szisztémához, hogy passzoljon egymáshoz is a gyerekek neve ; hanem ami éppen akkor a legjobban tetszik; vagy van már máshonnan, másik fajta, dédelgetett nevem. Érzésre is, hogy pl te melyik nevet adnád szívesen, Kérdező, úgy nézd;tehát, hogyha pl az első három gyerek virág nevét kapta, nem kötelező, meg nem szükségszerű,hogy a negyedik gyereknek is olyan neve legyen. A kötelező szóban benne van az; hogy köt. Tehát, hogy lekötnéd magad; bekorlátoznád magadat; és tehát, az nem jó. Akkor a kövi gyereknek szerintem 2. keresztnévnek menjen a virágnév; hogyha azt szeretnéd; hogy ne lógjon ki a sorból. És akkor olyan nevet is adsz, ami tetszik; de közben virágnév is lesz benne.

2022. júl. 12. 15:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 5 van, hasonló stílusú nevek tetszenek, így nem volt nehéz. (Abigél, Adél, Kornél, Ákos, Alíz)
2022. júl. 12. 18:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!