Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek a pesti/budai gyerekek...

Ezek a pesti/budai gyerekek miért ennyire lenézőek?

Figyelt kérdés

2022. júl. 11. 10:30
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
87%
Én pesti vagyok, nem gondoltam soha, hogy lenéznék másokat, ellenben sokszor megkaptam a VIDÉKIEKTŐL, hogy csodálkozott, hogy xy helyen nem voltak bunkók vele, pedig ez Pest. Egyébként, aki nem a fővárosban él, az valóban vidéki, nem tudom ezzel mi a gond.
2022. júl. 11. 14:40
 22/35 anonim ***** válasza:
83%
Voltam több helyen is vidéken és imádom, DE tényleg nincs annyi mozi,szórakozóhely vagy bizonyis termékek,üzletláncok, sőt ha Balatonra megyek még a nekem bevált tampont sem találom pedig az is Tesco. Vidéken is van élet,de tényleg mindkettő más, más értelemben. Ahogy Budapest sem hasonlítható Londonhoz vagy London- New Yorkhoz stb.
2022. júl. 11. 14:44
 23/35 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem meg nektek valami komplexusotok van...

14 éve élek Pesten, de kisvárosbòl jöttem fel. Soha nem néztem le senkit azért mert itt vagy ott lakik. Ellenben az otthoni rokonok, barátok előszeretettel flegmàznak, hogy "na megjöttek a Pestiek"... szánalmas.

2022. júl. 11. 15:17
 24/35 anonim ***** válasza:
31%

"A pestieket egyáltalán nem érdeklik a vidékiek. Én pesti vagyok, de le se tojom ki honnan jön. Ellenben azt látom, hogy a vidékieknek nagy becsípődés, hogy nem pestiek és hogy a pestiek lenézik őket. Amúgy a non plusz ultrák azok a budaiak, mert azok még a pestieket is lenézik"

Én nem vagyok budapesti, agglomerációban élek(bár élten Pesten is, Budán is), és igen, sznob vagyok és lekezelő, annak ellenére, hogy a szüleim nem voltak azok(mivel ők is vidékről jöttek fel). Nem minden vidék, ami nem a főváros, a megyeszékhelyek, meg kb minden város a "nem vidék" kategóriába tartozik, ennek ellenére én is így hivatkozom mindenkire, aki nem budapesti.

Mivel itt élek(és tudom, hogy másoknak is feltűnik), a megjelenésbéli, viselkedésbéli különbség, ahogy ti is felismertek vidéken egy "pestit", mi is felismerjük a vidékit.

És igen, azt is meg lehet mondani, ki pesti és ki budai, viselkedésre, megjelenésre látszik. Biztos van egy-két kivétel, de alapvetően érződik. Nem gondolom, hogy rosszabb emberek élnek más városokban, falvakban, egyszerűen csak bizonyos dolgokban mások, és én szeretek az enyéimhez tartozni. Kb olyan ez, mintha valaki a körtét, valaki az almát szereti. Egyik nem jobb a másiknál, csak más, és ha te az almát szereted, annak örülsz, mert a saját szubjektív álláspontodból az almát szeretni jobb, még tudod, hogy a körte is értékes.

Ja és a gyerekemen semmit nem érezni ebből, max annyi tűnik fel neki, hogyha vidéken vagyunk máshogy viselkednek, másról beszélnek a játszón a gyerekek, Pesten meg pláne, oda nem is viszem szívesen, kevés "jobb" rész van. Szerintem egyébként ebben semmi furcsa sincs, vidéken(mindenhol az országban:) meg pont azt hallom, hogy "hú, azok a pestiek.. ". Egyébként nekünk pl nincs kocsink, de mikor leszálltunk most a vonatról, Miskolcra mentünk, és beszálltunk a taxiba, kérdezték, hogy "pestiek, igaz?" pedig egy szavam nem volt még. Egyszerűen látszik a megjelenésünkön és amit csinálunk, pedig nem is drága holmik, csak mások.

Egyébként megmosolyogtam azt hiszem a 7es válaszolót, én is jártam így, és azóta láttam több embert, aki így járt, hogy kérdezett és nem írta, melyik város, az Budapest volt, de pont egy hete láttam kérdést anyukás csoportban, ahol anyuka szintén nem nevezte meg a várost, ahol keresett és Salgótarján volt. Salgótarján.. ! Szerintem inkább ez azokra jellemző, akik kevesebbet mozdulnak ki országon belül. Mióta utazgatunk országon belül is, azóta én is figyelek ilyesmire, és nyitottabb vagyok, egyébként meg úgy éltem, mintha csak a főváros létezne.

2022. júl. 11. 20:41
 25/35 anonim ***** válasza:
24%
De 24es, ha te nem Budapesten élsz, meg amúgy kocsid sincs, akkor kiket is nézel le? Te vagy a Volánbusz meg a Máv királynője vagy mi? :D
2022. júl. 11. 21:10
 26/35 anonim ***** válasza:
80%

25

Lehet Budaörsi, vagy Diósdi, az még talán eggyel jobb, mint Buda.

2022. júl. 12. 06:03
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség!Amit írsz,pont falunk van így!
2022. júl. 12. 06:35
 28/35 anonim ***** válasza:
27%
És ha budaörsi akkor mi van? Én az egyik leggazdagabb telepulesen elek, van kocsink, épitett medencenk, hatalmas hazunk, megse jutott eszembe senkit lenézni (a bunkó embereken kívül). Pestre és budára is járunk játszótérre, egyáltalán nem vettem észre, hogy mások lennének az anyukák. Nyilván, ha úgy mész oda, hogy eleve hatalmas az arcod, mindig találhatsz valakit, akit lenézhetsz. De mi játszani megyünk a játszótérre, nem azért, hogy én tegyem az agyamat meg idegen anyukákat vizslassak, hogy a komplexusaimat levezessem.
2022. júl. 12. 08:57
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

28

Én csak válaszoltam hogy milyen jobb helyek vannak agglomerációban. Nem én nézek le másokat nyugi. És kőbányán lakom🤣 szóval alapból nincs is nagyon mire

2022. júl. 12. 11:15
 30/35 anonim ***** válasza:
40%
Már sokaktól hallom, a médiában is, hogy végre abba kellene hagyni azt a kifejezést is, hogy lemegyek vidékre. A le önmagában derogáló egy kicsit. A kommunista időkben felpumpálták Pestet, mindenkit a szörnyű panelokba költöztettek, és attól kezdve kezdték lenézni azokat, akik vidéken maradtak, de most már kezd megfordulni a trend, inkább vidékre mennének az emberek Pestről, csak a fiatalokhoz ez még nemigen jutott el.
2022. júl. 12. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!