Mit gondolsz azon gyerekek szüleiről, akiknek 4-5 évesen már tövig "lerohadt", szuvasodott a fogazatuk?
Semmit, az én fogam is olyan volt a sok teától kiskoromban..... pedig mostam.
Nem az anyám ,apám hibája hogy szerettem a teát..
A maradandó fogaimmal nincs baj szépek.
27 éves anyuka
Semmit. Most kezdjek el szidni valakit? Én későn szoktam rá a fogmosásra. Anyáék nem tudtak ránevelni, az segített, mikor a hat évvel idősebb bátyámat utánozhattam. Így tanultam meg, nem a szüleimtől. Valamiért a tesóm volt a példa ebben, nem ők.
Nekem is és a tesómnak is gyönyörűek a fogaink (25 és 30 évesek vagyunk).
Szerintem sem kellene egyből ítélkezni, a keresztlányomnak is tövig fekete volt, pedig reggel-este, és az étkezések után is mosta neki az anyja.
Szerinted hogy esne mondjuk egy zománchiányos kislány anyukájának, ha egyből undorkodnánk, hogy milyen szar szülő, miközben egyáltalán nem tehet róla?
Inkább azokról van meg a véleményem, akik mindig mással foglalkoznak, és másban keresik a hibát, amit leszólhatnak.
Azt,hogy nem tehetnek róla,rosszak a gyermekek "adottságai".
Az enyémeknek pl hibátlan a fogsoruk,pedig nem erősségük a fogmosás...
Én ilyenkor örülök, hogy csak a vizet issza meg, a teát és gyümölcsleveket ne, így talán megússzuk a szuvasodást.
Bár ez sem biztos. Ismerősöm kislánya csak vizet ivott, édességet nem evett, rendesen mosták a fogát, és mégis nagyon csúnya szuvas tejfogai voltak.
Mit?Semmit,mert nem tudhatom,hogy miért olyanok a gyerkőc fogai.Ha azért,mert nem mossa/ák (neki),vagy sok édességet kap,akkor sem tartozik rám.
Ne ítélj első látásra!
Amikor én voltam kisgyerek, sokkal több ilyen fekete fogú kisgyereket láttam, mint manapság. Sőt, belegondolva mostanában egyetlen ilyen gyereket sem láttam.
Különben én úgy tudom, hogy leginkább attól lesznek ilyenek a fogak, ha a gyerek sokáig iszik cumisüvegből édes lötyiket. Hát szerintem a szülő azért tehetne valamit azért, hogy ez ne így legyen. De nem minden esetben a szülő a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!