Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérhetek gyerektartás emelést?...

Kérhetek gyerektartás emelést? és hogyan?

Figyelt kérdés
2 gyerekem van 2 apától. mielőtt kapom a savazást, hogy 2 gyerek 2 apa, inkább leirom, hogy az első párom (nem voltunk házasok) 13 évesen ismertem meg, együtt voltunk 18 évig, 22 évesen jött a baba. majd szétmentünk, 2 év múlva lett egy kapcsolatom, 5 év után jött a baba. de szintén 5 éve egyedül nevelem őket. nem voltunk házasok, nincs birosági papir a gyerektartásról, mert rendesen fizetnek és a láthatás is teljesen rendben van. mióta lett párjuk azóta megromlott a kapcslatom sajnos mindkét apával. mivel az új élettársuk azt gondolta, hogy én még vissza akrom őket szerezni, mert olyan jóba voltunk. pedig tényleg nem, csak és kizárólagosan a gyerekek miatt tartottam velük a jó kapcsolatot. az első párommal ráadaásul együtt nőttünk fel és sokat jelentett nekem mint ember. de ez már mind nem számit, mert sajnos alig lehet velük beszélni bármiről is. sajnos 20-20 ezret adnak a gyerekekre gyerektartást, ÉN kértem ennyit, és ez sose változott mióta a gyerkeek meg vannak. nincs "közös költség". csak a gytartás és ennyi. viszont most mindenkinek nehéz a helyzet és emeltek mindent. emelik az iskola menzát is. szeretném ha kicsivel többet fizetnének, de nem tudom hogyan kezdjem el nekik modnani. nagyon nem szeretnek fizetni. pedig sose kérek tőlük egy fillérrel se többet. és emnnyi lenne az az összeg amivel nem lépem túl azt a bizonyos határt, de azért nekem is segitség lenne? 10 ezer ftra gondoltam mindkét gyereknél, de már most előre félek, hogy nemet mondanak. szerintetek?
2022. júl. 8. 15:43
 1/2 anonim ***** válasza:
95%
Bíróság. Nem is értem. Jogilag az egyetlen normális megoldás, és akkor végre törvényesen is csak te leszel a gondviselője a gyerekeknek.
2022. júl. 8. 15:47
 2/2 anonim ***** válasza:
94%
Nem az apukáktól kell kérni, hanem a bíróságon hivatalosan elintézni. 20 ezer Ft nevetséges összeg egy gyerekre. Mivel 2 külön emberről van szó, 40 ezer egy gyerekre minimum reális.
2022. júl. 8. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!