Milyen ételeket ettetek a szülés utáni időszakban?
Konkrét ételek érdekelnének, nem olyan válasz, hogy "azt amit előtte".
Én nagyon kevés szénhidrátot eszem, már-már drasztikus az orvosok szerint. Nem koplalok, egyszerűen csak nem igénylem. Viszont a szoptatás miatt be kéne vezetnem.
Aki látta az összefüggést az étkezése és a szoptatás között, az megosztaná velem a tapasztalatait?
Milyen szénhidrátokat, és mennyit kéne ennem? Miket főzzek?
4. Miért nem javasoltak az említett gyümölcsök, paradicsom?
Reggeli: kenyér vajjal/vajkrémmel, sonka, paradicsom.
Tízórai: kefír, joghurt, gyümölcsturmix, magok (napraforgómag és kesudió főként), zabpehely, ilyenek. Mikor mit kívántam meg.
Ebéd: natúr hússzelet (általában csirkemell) köretnek pedig vagy rizs, vagy krumpli vagy egyéb párolt zöldségek. És bármilyen leves. Bármilyen mennyiségben (nagyon leveses vagyok :) )
Uzsonna/vacsora: amit megkívántam. :) (de általában ebéd maradéka, vagy ugyanúgy szendvics, mint reggelire)
Rakott krumplit minden mennyiségben és csokitortát :D :D :D Terhességi cukorbetegségem volt, szóval minden gyorsan felszívódó és addig hónapokon át került szénhidrátot visszapótoltam szépen :D
Amúgy mindent. Alapvetően megtartottam a terhesség alatt tartott diétát, legalábbis alapanyag-szinten (rakott krumplit leszámítva :D ), teljes kiőrlésű kenyér, bulgur, teljes kiőrlésű tortillából készült finomságok, minden ilyesmi. Gyümölcs-zöldség minden mennyiségben. A védőnő nekem is felsorolta gyakorlatilag az összes gyümölcsöt meg zöldséget, amit kerülni kéne, bólogattam, aztán toltam be a málnás túrókrémet és a paradicsomot vacsorához. A gyereknek nem okozott gondot semmi, nem volt hasfájós, így mindent IS megettem, ami kéztávon belül volt, csak a papírtányért nem kb, de még így is durván fogytam. 10 kilót fogytam az első fél évben, pedig nem voltam túlsúlyos eleve, utána kezdtem mérsékelni a szopikat, akkor tudtam tartani a súlyom csak.
Viszont a tejtermelésre nincs hatással szerintem a kaja, amit megeszel. Ha igény szerint szoptatsz, akkor lesz tejed, igyál persze eleget meg ne koplalj, viszont nincsenek ilyen csoda-kaják, amiktől apad vagy éppen jobban termelődik a tejed. A melled termeli a tejet a kapott ingerek alapján, és az az adott inger a baba szopizása vagy a fejés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!