Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen ételeket ettetek a...

Milyen ételeket ettetek a szülés utáni időszakban?

Figyelt kérdés

Konkrét ételek érdekelnének, nem olyan válasz, hogy "azt amit előtte".

Én nagyon kevés szénhidrátot eszem, már-már drasztikus az orvosok szerint. Nem koplalok, egyszerűen csak nem igénylem. Viszont a szoptatás miatt be kéne vezetnem.

Aki látta az összefüggést az étkezése és a szoptatás között, az megosztaná velem a tapasztalatait?

Milyen szénhidrátokat, és mennyit kéne ennem? Miket főzzek?

2022. júl. 8. 15:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Főtt basmati rizs, párolt csirkemell. Kiegészítve zöldséggel, gyümölccsel ( itt azért sok nem javasolt)
2022. júl. 8. 15:28
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
Reggeli: teljes kiőrlésű kenyér sajtkrémmel sonkával vagy szalámival, mellé paprika, uborka, újhagyma, paradicsom és sajt. Tízórai korpovit keksz, gyümölcs (sárgabarack, őszibarack, alma, eper vagy áfonya vagy málna, ami éppen terem, plusz mandula. Ebéd zöldség leves idény zöldségekből, sült hús, basmati rizs, házi kovászos uborka. Desszert cukormentes jégkrém. Uzsonna ugyanaz, mint a tízórai, mert imádom a gyümölcsöket. Vacsora teljes kiőrlésű lisztből pizza, vagy gyros tál, vagy kenyér felvágottal. Éjszaka szoptatáskor keksz. Emellé 4 liter víz/nap. Bőven van így tejem, hízni nem hízok.
2022. júl. 8. 15:32
 3/11 anonim ***** válasza:
27%
Úgy, mint azelőtt, csak tejet ittam napi 2-3 litert.
2022. júl. 8. 15:40
 4/11 anonim ***** válasza:
15%
#2 szoptatásnál paradicsom, eper, málna, áfonya, bolti felvágott ( szója tartalom miatt), sajtkém (adalékanyagok miatt) nem javasolt. Amúgy jó étrend.
2022. júl. 8. 15:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak a sok folyadék fontos az lll szerint is. Persze enni kell,de nem kell emiatt többet enni,viszont a kiszívott folyadékot pótolni kell. Én ugyanazt eszem amit eddig,sőt néha enni sincs időm a gyerekem mégis majdnem 10 kiló 10 hónaposan.
2022. júl. 8. 15:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

4. Miért nem javasoltak az említett gyümölcsök, paradicsom?

Reggeli: kenyér vajjal/vajkrémmel, sonka, paradicsom.

Tízórai: kefír, joghurt, gyümölcsturmix, magok (napraforgómag és kesudió főként), zabpehely, ilyenek. Mikor mit kívántam meg.

Ebéd: natúr hússzelet (általában csirkemell) köretnek pedig vagy rizs, vagy krumpli vagy egyéb párolt zöldségek. És bármilyen leves. Bármilyen mennyiségben (nagyon leveses vagyok :) )

Uzsonna/vacsora: amit megkívántam. :) (de általában ebéd maradéka, vagy ugyanúgy szendvics, mint reggelire)

2022. júl. 8. 16:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
4-es a mai ajánlások szerint bármit lehet enni szoptatás alatt, nyilván egészséges keretek között. Hálistennek ma már felvágottakból is lehet kapni 90x%-os hústartalmúakat. Többet enni pedig csak amiatt kellhet nekem most 180g Ch 160 helyett), mert a vércukorszintet csökkenti a szoptatás és a kalóriákat is égeti.
2022. júl. 8. 16:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Rakott krumplit minden mennyiségben és csokitortát :D :D :D Terhességi cukorbetegségem volt, szóval minden gyorsan felszívódó és addig hónapokon át került szénhidrátot visszapótoltam szépen :D

Amúgy mindent. Alapvetően megtartottam a terhesség alatt tartott diétát, legalábbis alapanyag-szinten (rakott krumplit leszámítva :D ), teljes kiőrlésű kenyér, bulgur, teljes kiőrlésű tortillából készült finomságok, minden ilyesmi. Gyümölcs-zöldség minden mennyiségben. A védőnő nekem is felsorolta gyakorlatilag az összes gyümölcsöt meg zöldséget, amit kerülni kéne, bólogattam, aztán toltam be a málnás túrókrémet és a paradicsomot vacsorához. A gyereknek nem okozott gondot semmi, nem volt hasfájós, így mindent IS megettem, ami kéztávon belül volt, csak a papírtányért nem kb, de még így is durván fogytam. 10 kilót fogytam az első fél évben, pedig nem voltam túlsúlyos eleve, utána kezdtem mérsékelni a szopikat, akkor tudtam tartani a súlyom csak.

Viszont a tejtermelésre nincs hatással szerintem a kaja, amit megeszel. Ha igény szerint szoptatsz, akkor lesz tejed, igyál persze eleget meg ne koplalj, viszont nincsenek ilyen csoda-kaják, amiktől apad vagy éppen jobban termelődik a tejed. A melled termeli a tejet a kapott ingerek alapján, és az az adott inger a baba szopizása vagy a fejés.

2022. júl. 8. 16:13
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Paradicsomtol az én gyerekem popsiját kimarta a kaki...azt én is kihagytam.
2022. júl. 8. 16:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálam nem volt összefüggés a kaja és a szoptatás között. Az első pár hétben semmi égvágyam nem volt. Alig ettem valamit. De rengeteg tejem volt. Megpakoltam a fagyasztót is. Most (4 hónap után) már jóval többet eszek, rendszeresen, odafigyelve mindenre, de már nem sok tejem van, csak amennyit megeszik a baba. Sok tejterméket fogyasztok, paradicsomot, meg minden félét. Ez sem befolyásolt semmit.
2022. júl. 8. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!