Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyenkor nagyon...

Szerintetek ilyenkor nagyon gáz lenne, ha ezt szóvá tenném?

Figyelt kérdés

Azért ide írom ki a kérdésemet, mert itt többségben úgy látom anyukák/apukák írnak és szeretnék belelátni úgymond a másik oldalba is. A legjobb barátnőm néhány hónapja szült, azóta teljesen kicserőlödött és nem tudom hogyan kezeljem ezt. Természetesen tudom, hogy most neki amúgy is egy "új világ" kezdődött és nyilván ez változással jár, de arra, ami történt nem számítottam. Semmi másról nem hajlandó beszélni csak a kicsiről, ha mesélnék neki valamit magamról vagy a környezetemről akkor simán a szavamba vág és elkezdi mondani a babával kapcsolatos dolgokat, és pluszba mindent olyan idegesítő módon mesél, hogy "ma már kétszer is kakiltunk, mert ilyen ügyes babák vagyunk". Sokszor azt érzem, hogy egyoldalú lett a barátságunk és néha nagyon bántó is, pedig régen ez nem volt jellemző rá. Pl.néhány napja próbáltam elmesélni neki, hogy a munkahelyemen szankciók léptek életbe bizonyos okok miatt és csak annyit reagált rá, hogy "jajj, de jó, hogy nekem már nincs ilyen hülyeségekre gondom, pedig az én munkahelyem a legkeményebb" (mármint az anyaság). Rengeteg ilyen beszólása van mostanában. Illetve nekem nem rég lett vége a kapcsolatomnak és nem egyszer a fejemhez vágta már, hogy hülye vagyok, mert szakítottam egy "apróság" miatt (meg lettem csalva kvázi, de hát kinek mi az apróság) és szerinte így én már sose leszek fiatal anyuka. Amikor pedig full normálisan mondtam neki, hogy egyébként sem volt 24 évesen a gyerekvállalás a terveim közt akkor lesajnálóan mondta, hogy "meg is érdemlem a sorsom." Volt olyan, hogy emiatt néhány napig nem kerestem vagy nem úgy, de akkor meg én voltam a szemét, hogy elhanyagolom őket meg önző vagyok. Szeretném vele ezt valahogy megbeszélni, de nem tudom hogyan, mert sajnos mindent támadásnak vesz. Szeretnék továbbra is a legjobb barátnője maradni és nem csak úgymond az emlékek miatt barátkozni, mert senkivel sincs annyi közös élményem, mint vele, de úgy érzem totál elnyom mostanság és szerintem ő meg úgy érzi, hogy én nem örülök vele együtt folyamatosan és ezért rossz barát vagyok. Nem mondja ki, de erősen érezteti.

Nektek mennyire változtak meg a barátságaitok miután családotok lett? Mit vártatok volna el vagy mitől maradtak ezekben az időkben a legjobb barátaitok ugyanúgy az életetek része? Sajnos full tapasztalatlan vagyok ebben és mindig amikor úgy érzem itt lenne az ideje ezeket szóvá tennem félek, hogy megsérteném, mert van elég gondja a "hisztim" nélkül is és azt hinné nem értem meg milyen nagy változás ez neki. Pontosan tudom, hogy ez mindenkinek egy csoda-érzés és teljesen normális, hogy szeret ezekről a dolgokról beszélni csak azt nem tudom hogyan adjam normálisan tudtára, hogy nekem is lenne miről mesélnem neki és jó lenne, ha néha meghallgatna meg úgy alapból hogyan maradjak jó barát, úgyhogy sokszor tényleg elegem van belőle.

2022. júl. 6. 12:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Az olyan emberektől mentsen meg a jó isten, mint a 20-as…
2022. júl. 7. 06:04
 22/30 anonim ***** válasza:
79%

Vannak gyerekeim, meselhetnek... De azért nem gulag tábor, és nem olimpiai versenyszam.

Abban egyet értek, hogy bizonyos érzéseket nem értesz meg, míg nincs gyereked, azt is megértem, hogy az adott elsogyerekes anyukának egy kaki is nagy dolog, de akkor menjen el egy baba-mama csoportba, ahol mindenki ugyanezeken megy át. Jaaa, hogy ott nem lenne különleges, felsőbbrendű meg a legjobb? - mert ez itt a baj. A szingli baratnojet arra használja, hogy saját magát piedesztralra emelje.

Mindenki azért vállal gyereket mert tele van csupa pozitív dologgal.

Ne hasonlitsuk már a béna munkahelyekhez amit muszajbol csinál az ember, mert akkor nem kellett volna gyereket vállalni, lehet menni 12 orazni szalag mellé, ha az úgy is könnyebb...

2022. júl. 7. 06:12
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
20# 🤣🤣 Te vagy a barátnő? Ne csodálkozz, ha egyedül maradsz az univerzumban 🤣🤣
2022. júl. 7. 09:28
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

20-as először is egy anyatejes babánál akár az egy hét nem kakilás is normális. Másodszor nekem 9 hónapos gyerekem.van mégis meg tudom állni,hogy a gyerek kakija legyen a téma,sőt nézek híradót és bármiről szívesen beszélgetek. Azért ha gyerek születik nem áll meg az élet.

Abban egyet értek hogy a gyereknevelés nem egyenlő a munkával mert nem csak 8 óra hanem 0-24 akkor is ha beteg vagy és lázad van. Viszont nem kell csak a babáról beszélni.

2022. júl. 7. 09:42
 25/30 A kérdező kommentje:

"Most őt nem fogják erdekelni a piszlicsare problemak, mert amin ő megy keresztül azt csak az érti meg, aki szintén anya. Ezt sajnos el kell fogadni"

Na, pontosan ezzel van bajom. Miért kell azt mondani, hogy piszlicsáré problémája van annak, aki nem anya? Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, ez tény, de az is, hogy ha én időt és energiát fektetek abba, hogy meghallgassam az ő problémáit/örömeit a terhességről, szülésről, a babáról stb. akkor szerintem jogosan érzem úgy, hogy viszonozhatná, mivel elvileg ezért vagyunk barátok. Próbálok vele türelmes lenni és megértő, de kezd betelni az a bizonyos pohár.

2022. júl. 7. 12:23
 26/30 anonim ***** válasza:
79%
25# mintha valami alsóbbrendű személy lenne az, akinek nincs gyereke. Ezt a lekezelő stílust utálom. Nyilván az ember főleg arról tud beszélni, ami épp kitölti q napjait. De az, hogy a másikra meg teszek nagy ìvben, hisz mit értheti ő.. Az is érthető, ha nem ér rá, de amikor épp igen , akkor igenis hallgassa meg a másikat. Ha pedig nem akarja, akkor ne panaszkodjon, hogy lekoptak a barátok...
2022. júl. 7. 12:37
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Kompenzál. Rájött, hogy sem az anyaság, se a kapcsolata nem egy rózsaszín köd, és annak akarja beállítani és még saját magának is bizonygatja, hogy jól van ez így. Rajtad meg levezeti.

Padlón van a barátnőd valójában, belül.

2022. júl. 9. 08:10
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

""Most őt nem fogják erdekelni a piszlicsare problemak, mert amin ő megy keresztül azt csak az érti meg, aki szintén anya."

Na, pont ez az az undorító hozzáállás, amiről beszélünk. Szuperül demonstráltad, mit utál mindenki a turbóanyákban.

2022. júl. 9. 08:34
 29/30 A kérdező kommentje:
#27 Ez elgondolkodtató. Bennem eddig az volt, hogy még nagyon az elején vannak a szülőségnek és azért ilyen, majd idővel lecseng, csak nehéz türelmesen kivárni, meg azért tényleg mondott már pár sértő dolgot. Ha valóban padlón van szerinted lehet valahogy neki segíteni kívülállóként?
2022. júl. 9. 10:38
 30/30 anonim ***** válasza:
Sehogy, türelem vagy szakítsd meg vele a kapcsolatot és magától rájön,( hogy rohadtul egyedül van, vagy mard) bár ez lehet hosszú idő.Kevés az infó és nem is ide való hosszabb boncolgatásra.
2022. júl. 9. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!