Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyenkor nagyon...

Szerintetek ilyenkor nagyon gáz lenne, ha ezt szóvá tenném?

Figyelt kérdés

Azért ide írom ki a kérdésemet, mert itt többségben úgy látom anyukák/apukák írnak és szeretnék belelátni úgymond a másik oldalba is. A legjobb barátnőm néhány hónapja szült, azóta teljesen kicserőlödött és nem tudom hogyan kezeljem ezt. Természetesen tudom, hogy most neki amúgy is egy "új világ" kezdődött és nyilván ez változással jár, de arra, ami történt nem számítottam. Semmi másról nem hajlandó beszélni csak a kicsiről, ha mesélnék neki valamit magamról vagy a környezetemről akkor simán a szavamba vág és elkezdi mondani a babával kapcsolatos dolgokat, és pluszba mindent olyan idegesítő módon mesél, hogy "ma már kétszer is kakiltunk, mert ilyen ügyes babák vagyunk". Sokszor azt érzem, hogy egyoldalú lett a barátságunk és néha nagyon bántó is, pedig régen ez nem volt jellemző rá. Pl.néhány napja próbáltam elmesélni neki, hogy a munkahelyemen szankciók léptek életbe bizonyos okok miatt és csak annyit reagált rá, hogy "jajj, de jó, hogy nekem már nincs ilyen hülyeségekre gondom, pedig az én munkahelyem a legkeményebb" (mármint az anyaság). Rengeteg ilyen beszólása van mostanában. Illetve nekem nem rég lett vége a kapcsolatomnak és nem egyszer a fejemhez vágta már, hogy hülye vagyok, mert szakítottam egy "apróság" miatt (meg lettem csalva kvázi, de hát kinek mi az apróság) és szerinte így én már sose leszek fiatal anyuka. Amikor pedig full normálisan mondtam neki, hogy egyébként sem volt 24 évesen a gyerekvállalás a terveim közt akkor lesajnálóan mondta, hogy "meg is érdemlem a sorsom." Volt olyan, hogy emiatt néhány napig nem kerestem vagy nem úgy, de akkor meg én voltam a szemét, hogy elhanyagolom őket meg önző vagyok. Szeretném vele ezt valahogy megbeszélni, de nem tudom hogyan, mert sajnos mindent támadásnak vesz. Szeretnék továbbra is a legjobb barátnője maradni és nem csak úgymond az emlékek miatt barátkozni, mert senkivel sincs annyi közös élményem, mint vele, de úgy érzem totál elnyom mostanság és szerintem ő meg úgy érzi, hogy én nem örülök vele együtt folyamatosan és ezért rossz barát vagyok. Nem mondja ki, de erősen érezteti.

Nektek mennyire változtak meg a barátságaitok miután családotok lett? Mit vártatok volna el vagy mitől maradtak ezekben az időkben a legjobb barátaitok ugyanúgy az életetek része? Sajnos full tapasztalatlan vagyok ebben és mindig amikor úgy érzem itt lenne az ideje ezeket szóvá tennem félek, hogy megsérteném, mert van elég gondja a "hisztim" nélkül is és azt hinné nem értem meg milyen nagy változás ez neki. Pontosan tudom, hogy ez mindenkinek egy csoda-érzés és teljesen normális, hogy szeret ezekről a dolgokról beszélni csak azt nem tudom hogyan adjam normálisan tudtára, hogy nekem is lenne miről mesélnem neki és jó lenne, ha néha meghallgatna meg úgy alapból hogyan maradjak jó barát, úgyhogy sokszor tényleg elegem van belőle.

2022. júl. 6. 12:52
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%

Óóó, hát ez szerintem sajnos nagyon szokásos történet. Én is elveszítettem a legjobb barátnőmet, amikor gyereke született. Onnantól semmi, de szó szerint semmi nem érdekelte, csak és kizárólag a pisi, kaki, büfi... Az ember azt hinné, hogy pont jól esik nekik felnőttként is beszélgetni, de nem. T/2 személy, gügyögés, az én problémáim nem léteznek, mert eltörpülnek amellett, hogy a gyerek sírt egész éjszaka... stb. Nyilván megértő voltam egy ideig, hiszen én is átérzem, mekkora változás ez, és tényleg érdekelt is, mi van velük... de egy idő után már sok volt ez, az én életem más volt, nekem nem volt, nincs most se, és nem is akarok gyereket. Más érdekel, ez van.

Most, hogy a gyereke már közel 10 éves, megint megkeresett, és nem érti, miért nem tudunk már úgy beszélgetni, mint régen. Semmit sem tud rólam.

2022. júl. 6. 13:01
 2/30 A kérdező kommentje:
De rossz ezt olvasni :( Ugyanez van, hogy az én dolgaim nem számítanak, mert semmi sem fogható szerinte az anyasághoz, teljesen mindegy, hogy pozitív vagy negatív dolog kerül szóba, mindig ide lyukadunk ki. Hihetetlen, mert annyira másnak ismertem meg és azt hittem történjen bármi mi majd ott leszünk egymásnak, de egyre kevesebb reményt látok erre.
2022. júl. 6. 13:13
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nyilvánvalo, hogy ez a barátság így ahogy most van nem barátság. Szerintem hagyd egy kicsit, aztán ha kimentek belőle a hormonok, akkor lehet újra a régi lesz. De sokaknak innentől bizony nyugdíjas korig a gyerek lesz a versenyló, az élet értelme, és passz.

Nem mindenki ilyen típus egyébként, én kifejezetten örültem ha nem csak a baba körül forgott a napom, és nem néztem le azokat akiknek nincs gyereke.

2022. júl. 6. 13:19
 4/30 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudom milyen munkahelye volt a barátnődnek, ha neki keményebb egy pár hónapos kisbaba ellátása, mint egy teljes állás. :/
2022. júl. 6. 13:29
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nekem 9 hónapos babám van,de sosem mondom azt hogy kakiltunk meg társai. Egyszer mondta apósom hogy bekakiltunk( amikor tartotta a babát) mire en:Nocsak már te is abba korba léptél amikor pelus kell?XD.

Ha beszélgetek valakivel igyekszem nem a baba témát hozni,sőt unom ha arról beszélnek.

A barátnőd az a típus akinek az egyetlen sikerélménye, hogy anya lett. Ezt pedig igyekszik azzal megerősíteni hogy a te életmódodat leszólja, hisz akkor ő lesz a szuperanya aki véletlenül sem baszta el az életét ( lehet hogy belül úgy érzi elszúrta). Mondd meg neki finoman a véleményed és ha ezért bedurcizik legalább megszabadultál tőle.

2022. júl. 6. 13:29
 6/30 anonim ***** válasza:
93%

Hát nem tudom, érdekes helyzet :D

Nekem is van barátnőm aki szült, de az esze megmaradt

2022. júl. 6. 13:38
 7/30 anonim ***** válasza:
87%

Jaj nekem is elszállt pár ismerősnél az ész amikor lebabáztak, sajnos utána évekkel lesz meg ennek a böjtje.

A helyedbe megértő lennék, de nem keresném direkt, csak ha ő keres, ha megkérdezi mi van akkor simán elmondanám hogy hát így érzek, de nem mondanám meg neki a semmiből, mert az nagyon betámadásos, és így nem is fog változni semmi.

2022. júl. 6. 13:44
 8/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valahogy megpróbálom finoman elmondani neki, amit leírtam, de úgy sejtem ez a barátságunk végét fogja jelenteni.
2022. júl. 6. 13:44
 9/30 A kérdező kommentje:
#7 Igazad van, én sem úgy értettem, hogy a semmiből felhívom és elkezdem neki mondani, hanem ha legközelebb jön azzal, hogy elhanyagolom őket akkor őszintén elmondom, hogy ez az oka. Aztán lesz, ami lesz.
2022. júl. 6. 14:05
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

7 vagyok

Szerintem nem ciki elmondani, hogy úgy érzed elhanyagol, nem veszi komolyan a problémáidat, megérted, mert most más a fókusz, és ha tud érdemben barátnőd lenni akkor keressen újra, mert te szereted, csak így nem valami jó barátkozni. Simán, ha normális megérti, nekem már mondták barátaim néha ha nem voltam jófej, hogy hallod, kis szünet jó lenne amíg átgondolod mi a helyzet, és én meg is értettem. Volt hogy én is mondtam másnak, van aki megérti és van akit hagyni kell lemorzsolódni.

2022. júl. 6. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!