Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyenkor nagyon...

Szerintetek ilyenkor nagyon gáz lenne, ha ezt szóvá tenném?

Figyelt kérdés

Azért ide írom ki a kérdésemet, mert itt többségben úgy látom anyukák/apukák írnak és szeretnék belelátni úgymond a másik oldalba is. A legjobb barátnőm néhány hónapja szült, azóta teljesen kicserőlödött és nem tudom hogyan kezeljem ezt. Természetesen tudom, hogy most neki amúgy is egy "új világ" kezdődött és nyilván ez változással jár, de arra, ami történt nem számítottam. Semmi másról nem hajlandó beszélni csak a kicsiről, ha mesélnék neki valamit magamról vagy a környezetemről akkor simán a szavamba vág és elkezdi mondani a babával kapcsolatos dolgokat, és pluszba mindent olyan idegesítő módon mesél, hogy "ma már kétszer is kakiltunk, mert ilyen ügyes babák vagyunk". Sokszor azt érzem, hogy egyoldalú lett a barátságunk és néha nagyon bántó is, pedig régen ez nem volt jellemző rá. Pl.néhány napja próbáltam elmesélni neki, hogy a munkahelyemen szankciók léptek életbe bizonyos okok miatt és csak annyit reagált rá, hogy "jajj, de jó, hogy nekem már nincs ilyen hülyeségekre gondom, pedig az én munkahelyem a legkeményebb" (mármint az anyaság). Rengeteg ilyen beszólása van mostanában. Illetve nekem nem rég lett vége a kapcsolatomnak és nem egyszer a fejemhez vágta már, hogy hülye vagyok, mert szakítottam egy "apróság" miatt (meg lettem csalva kvázi, de hát kinek mi az apróság) és szerinte így én már sose leszek fiatal anyuka. Amikor pedig full normálisan mondtam neki, hogy egyébként sem volt 24 évesen a gyerekvállalás a terveim közt akkor lesajnálóan mondta, hogy "meg is érdemlem a sorsom." Volt olyan, hogy emiatt néhány napig nem kerestem vagy nem úgy, de akkor meg én voltam a szemét, hogy elhanyagolom őket meg önző vagyok. Szeretném vele ezt valahogy megbeszélni, de nem tudom hogyan, mert sajnos mindent támadásnak vesz. Szeretnék továbbra is a legjobb barátnője maradni és nem csak úgymond az emlékek miatt barátkozni, mert senkivel sincs annyi közös élményem, mint vele, de úgy érzem totál elnyom mostanság és szerintem ő meg úgy érzi, hogy én nem örülök vele együtt folyamatosan és ezért rossz barát vagyok. Nem mondja ki, de erősen érezteti.

Nektek mennyire változtak meg a barátságaitok miután családotok lett? Mit vártatok volna el vagy mitől maradtak ezekben az időkben a legjobb barátaitok ugyanúgy az életetek része? Sajnos full tapasztalatlan vagyok ebben és mindig amikor úgy érzem itt lenne az ideje ezeket szóvá tennem félek, hogy megsérteném, mert van elég gondja a "hisztim" nélkül is és azt hinné nem értem meg milyen nagy változás ez neki. Pontosan tudom, hogy ez mindenkinek egy csoda-érzés és teljesen normális, hogy szeret ezekről a dolgokról beszélni csak azt nem tudom hogyan adjam normálisan tudtára, hogy nekem is lenne miről mesélnem neki és jó lenne, ha néha meghallgatna meg úgy alapból hogyan maradjak jó barát, úgyhogy sokszor tényleg elegem van belőle.

2022. júl. 6. 12:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
25%
Szia kérdező. Nagyon sok friss édesanya azért nem tud másról beszélni, mert kb semmilyen más inger nem éri napközben. Nekem pont a covid alatt született meg a gyerekem. Gondolhatod, hogy kb sehova nem mentünk/mehettünk...hozzánk meg azért nem jöttek, nehogy megfertőzzék a gyereket. Fantasztikus volt így tölteni a napokat. Szerencsére azért a gyerek csak aludt és evett így azért tv-t, híradót tudtam nézni és valamilyen szinten tájékozott maradtam a világ dolgaival kapcsolatban úgyhogy ha valaki véletlenül jött, akkor volt téma a gyereken kívül is. A barátnők azért maradoztak el, mert nem akartak zavarni, nem hívtak sehova, mert gondolták, hogy a gyerek miatt úgysem megyek. A legjobb barátnőmnek már nagyobbak a gyerekei. Ő most már újra tud társaságba járni, pörögni erre-arra. Én alig vártam, hogy újra dolgozni kezdhessek és másról is tudjak beszélni, mint a gyerekről, hogy érjenek más ingerek. Te elhívod a barátnődet valahova? Mondjuk kávézni, sütizni, programozni? Van olyan, hogy kettesben csináltok valamit? A barátnőd lehet, hogy nincs kinek elmondja azokat a számára fontos dolgoat, mint, hogy kakilt vagy büfizett a gyerek. Csak az örömét akarja megosztani veled. Azért javaslom, hogy hívd el valami programra, legyen közös élményetek. Ha már nagyon rákezd a gyerek témára akkor mond meg neki, hogy most ti ketten programoztok és felejtse el egy kicsit a gyereket és egymással/egymásról beszélgessetek.
2022. júl. 6. 14:35
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
11# és ezért kell belefolytani a szót a másikba , ha másról kezd beszélni? Ugyan már.. Türelmesnek kell lenni egy frissen szült anyával, de a lófsznak is van vége.
2022. júl. 6. 15:47
 13/30 anonim ***** válasza:
29%
#12 ki mondta, hogy bele kell folytani a szót a másikba? Elolvastad amit írtam?
2022. júl. 6. 16:03
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
13# mert arról írsz folyamatosan, h a kérdezőnek mit kellene csinálni, v mit kellett volna máshogy.. Te elolvastad a kérdést? A barátnő lehetetlenül viselkedik.
2022. júl. 6. 17:19
 15/30 anonim ***** válasza:
80%
13# nem az a gond, hogy ő maga konkrétan nem tud másról beszélni, ha egyszer vele ezen kívül most nem történik semmi, hanem h nem akar..és mást sem enged!...ez a probléma...
2022. júl. 6. 17:20
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha már nagyon rákezd a gyerek témára akkor mond meg neki, hogy most ti ketten programoztok és felejtse el egy kicsit a gyereket és egymással/egymásról beszélgessetek.

Másolom amit írtam ha még mindig nem olvastad el.

2022. júl. 6. 17:25
 17/30 A kérdező kommentje:
#11 Szerintem nem baj, hogy erről írtál, direkt ezért is ide tettem ki a kérdést, hogy kapjak olyanoktól is választ, aki úgymond a másik oldalon áll vagy állt. :) Hívni hívtam egyébként programra, de kb.lebaszott, hogy mit képezelek mikor neki szoptatni kell meg amiatt egy rendeset se tud enni és még ebédelgetni hívom. Szeretném megérteni őt, de szerintem arra nincs úgy igazán semmi mentség, hogy folyton belém folytja a szót és lekicsinyiti az én problémáimat, amik igaz másak, mint az övé, de ettől még nem jelentéktelenek.
2022. júl. 6. 17:35
 18/30 anonim ***** válasza:
29%
Nézd az elején van,hogy 2 óránként kell szoptatni, szóval az első pár hónapban ki se tudtam mozdulni,szinte folyton szopizott,amikor meg aludt akkor meg én is aludtam😅 nem olyan egyszerű ez és én se gondoltam ebbe bele amíg nem szültem azt hittem nagy ügy akkor ott a cumisüveg, hát nem ,az enyém pl nem fogadja el csak a cicit...
2022. júl. 6. 17:40
 19/30 A kérdező kommentje:
Igen, ő is ezt mondta.
2022. júl. 6. 17:46
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

Attól, hogy valakinek a gyereke lett a legfontosabb, nem azt jelenti, hogy ez az egyetlen sikerelmenye. Miert kell ilyen rosszindulatúnak lenni?

Miről beszéljen, mikor ekorul forog az élete 0-24ben?

Igen egy kakilas is lehet nagy dolog, miután 2 teljes napot kinlodtatok a babával együtt emiatt. Vele most ezek történnek.

Egy munkahely se 24 órás. Ha végzel a munkaidovel, hazamesz nem kell vele foglaljoznod és este alszol. Bármennyire is lefaraszt a munka, ALSZOL. Gyerek mellett nem feltétlen.. Sőt.. Sosincs vége, sosem pihensz. Ha nem veled van, aggódsz érte. Ha veled van 120%ban figyelsz rá. Nincs kikapcsolva az agyad sosem. Főleg nem pár hónap után.

Most őt nem fogják erdekelni a piszlicsare problemak, mert amin ő megy keresztül azt csak az érti meg, aki szintén anya. Ezt sajnos el kell fogadni

Persze, hogy kicserelodott, mas ember lett belőle, anya lett.

Attól, hogy kib*szott nehéz és embert próbáló, még famtasztikus dolog. Ez siker. Embert nevelni. Jó embert. Nekem egyik munkahely sikerem se ér fel ehhez. Más univerzum kb.

Szóval azt tanácsolom érdeklődj felőle, mesélj te is, de ne napi szinten. Keress olyan barátokat, akik ugyanabban az eletszakaszban vannak, mint te.

2022. júl. 6. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!