Lehet egyszerre jó anyának és jó feleségnek lenni?
Igen, lehet.
Egyensúlyt kell tartani a két szerep között.
Nekem két picim van. Egy 9 hónapis és egy 3 éves. Írtó sok időmet elviszik.
De mégis tudok feleség is maradni.
Komolyan nem értem, hogy lehet ezt máshogy cainálni, ezen megőrülni?
Nem értem már magát a deffiniciot sem: mit értesz jó feleség alatt? Szex, beszélgetés amikor ne erre igénye van, étel és rend a lakásban? Nekem kb. ezt jelenti. Szexelj éjjel, beszélgess amikor jut rá idő, főz és tarts rendet amennyire tudsz.
Írj inkább konkrétumot, mert így ez elég tág.
Lehet, ha van mellé egy jó apa és egyben jó férj is mellé. ;)
Anélkül csak lavírozás a két szerep között
Viszont ha a férjed jó apa, akkor eleve nem kéri, hogy szorítsd háttérbe a gyereket, mert ő sem akarja.
Ugyanakkor közösen megtaláljátok és megélhetitek az egymásra fordítható időt.
Úgy lehet jól lavírozni, hogy nem csinálsz ebből lelkiismereti ügyet. Nincs segítségünk, a szüleim vidéken élnek, így akkor szoktunk kettesben programozni, ha náluk vagyunk. Olyankor anyukám vigyáz 3-4 órát a babánkra, mi meg elmegyünk korai vacsizni egyet. Igyekszem kizárni, hogy mi történik közben otthon. Anyu felnevelt 2 gyereket, ez a 3-4 óra is menni fog neki.
Egyébként én sem igazán értem, hogy miért kell ebben kikészülni, vagy tényleg mondhatnál kritériumot.
Valaki elmesélhetné, miért lettem lepontozva?!
Akkor kifejtem.
Feleség vagyok, mert adok magamra, nem "nyúzott anya" kinézetem van.
Feleseg vagyok, mert a 2 gyerek mellett is tökéletes a szexuális életünk, van miidőnk (igaz ritkán, de van).
Feleség vagyok, mert tisztelem, becsülöm, szeretem a férjem.
Feleseg vagyok, mert gondoskodok róla (ahogy ő is rólam).
Emellett anya vagyok, mert nevelem a gyerekeinket.
Anya vagyok, mert szeretem őket, jobban mint barki más.
Anya vagyok, mert megszültem, tápláltak, táplalom, eltartom, ellátom, gondozom, óvom őket.
Komolyan kérdeztem, hogy hogy lehet ezt nem ehyszerre csinálni? Azért mert valaki anya lett, miert ne lehetne feleség is? Miért kell azt elfelejteni, elásni, eltemetni?!
Nyilvan a gyerekkel jóval kevesebb idő jut "feleségnek lenni". Változnak a feltételek, változik minden. De nem tűnik el. Ahhoz már nagyon durva leépülésnek kell lenni szerintem a nő részéről.
De le lehet pontozni, csak fejtsétek már ki mégis miért.
5#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!