Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vigyázhat napközben a 11 éves...

Vigyázhat napközben a 11 éves a 8 évesre?

Figyelt kérdés

Végtelen hosszú szünet, táborok, kevés szabi. Sajnos lerobbant a nagymama, hajnalban hívott, hogy képtelen jönni vigyázni a gyerekekre.

Érett, értelmes, ügyes gyerekek. Ház bekamerázva, riasztózva. Egyedül merjem hagyni őket 8-16-ig úgy, hogy a szülők mindig elérhetők mobilon? 😕

2022. jún. 28. 06:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%
Én nem merném egyedül hagyni őket, persze elég nagy valoszonuseggel nem lesz gond, de ha mégis, azt sosem bocsátanam meg magamnak
2022. jún. 28. 06:18
 2/22 anonim ***** válasza:
99%

Te ismered őket, engem annak idején egyedül hagytak kb. 7-8 éves koromtól, és szerencsére sosem történt semmi.

Ha egy cseppnyi kételyed is van, akkor viszont inkább ne. Ha ketten lettünk volna, lehet anyukám se mert volna minket egyedül hagyni, mert ott azért pattanhatnak ki érdekes ötletek.. :D

2022. jún. 28. 06:20
 3/22 anonim ***** válasza:
98%
nem hagynám. gyereket sosem bíztam gyerekre. a 11 éves magában még el is lehet, de a 8 éves nem
2022. jún. 28. 06:27
 4/22 anonim ***** válasza:
94%

Nem, egy két órára még esetleg, de egész napokra biztosan nem.

Ugyanakkor értem a problémádat, mert nálunk egyáltalán nincs nagyis segítség, így marad a bébiszitter illetve néha barátnőznek és akkor egy egy napot felváltva vigyázunk egymás lányzóira.

2022. jún. 28. 06:30
 5/22 anonim ***** válasza:
98%
Enyémek is ekkorák. 2-3 óra talán még oké, amíg zombulnak egy kütyüvel, de ha összevesznek épp abból simán lehet gáz. Na meg háztartási baleset esetén sem vagyok biztos, hogy jól döntenek. Nincs egy gyerekes barátnő, osztálytárs családja, ahová csatlakozhatnak? Vagy egy szomszéd néni, aki rájuk néz?
2022. jún. 28. 06:38
 6/22 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudtunk senkit keríteni ilyen hirtelen. Bemegyek és eljövök még délelőtt. 😕
2022. jún. 28. 06:55
 7/22 anonim ***** válasza:
52%
Ezt nálunk a munkahelyemen (multi) úgy oldották meg az anyák, hogy elmentek táppénzre, nyílván nem beszéltek nyiltan erről, de én se látok más megoldást ilyen helyzetben
2022. jún. 28. 07:04
 8/22 anonim ***** válasza:
82%
Az iskolák kötelesek nyári ügyeletet biztosítani. Igaz, hogy korábban kellett volna jelezni az igényt, de szerintem pár telefont megér. Ha van valahol összevont ügyelet, próbáld meg felvetetni a gyerekeket. Ez ingyenes, csak a kaját kell fizetni. Önkormányzati napközis táborok is szoktak lenni sok helyen.
2022. jún. 28. 07:10
 9/22 anonim ***** válasza:
91%

Pont ekkora a két kisebb nálunk, 2-3 óra a maximum, amire egyedül maradtak eddig, amíg elmentünk vásárolni, de úgy, hogy pl ennivalót nem kellett melegíteniük addig.

Ahogy már írta valaki, amíg elzombulnak a tévé előtt, addig istenes, de ha összevesznek, sok hülyeségre képesek. Plusz ilyenkor meg is kértem őket, hogy NE menjenek ki a kertbe játszani, ott sokkal több a balesetforrás.

A 14 éves nagy most maradt idehaza egyedül éjjelre először, illetve nem egyedül, áthívta a barátnőjét, mindketten csendes, rendes kölkök. Így elvoltak, de a kisebbeket nem bíztam volna rá.

2022. jún. 28. 07:25
 10/22 anonim ***** válasza:
9%
szerencsétlen 11 évesnek hatalmas élmény lesz vigyázni a kisebbre gratulálok
2022. jún. 28. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!