4 óra elég lesz mindenre?
Szeptembertől megyek vissza dolgozni.
A problémám az, hogy konkrétan 4 órám lesz arra, hogy elmenjek a kicsiért, bevásároljak, tanuljak a két nagyobb gyerekkel, takarítsak, mossak, vacsorát csináljak, fürdetni kell és nem ártana ha közös együtt töltött idő is jutna egymásra.. És akkor még magamról nem is beszéltem.
Nálunk nincs részmunkaidő, tehát muszáj főállásba visszamenni. Meg persze az anyagiak miatt is.
Párom nem tud segíteni sajnos mert csak hétvégente van itthon, szóval segítség nélkül kellene valahogy megoldani.
Már előre gyomorgörcsöm van tőle, eleve egy lassú emberke vagyok, nálam a mosogatás is fél óra. Nagyon félek attól, hogy nem lesz mindenre idő és akkor párom hétvégén totál ki lesz akadva, hogy miért nem csináltam meg a dolgokat, bezzeg az ő anyja éjfélig is fenn volt, hogy főzzön stb.
Ja de azt elfelejti, hogy náluk mindenki átaludta az éjszakát, elég volt 5-6 óra alvás neki egyben, plusz velük nem kellett tanulni se. Így persze, hogy meg tudta csinálni. Nálunk a kicsi hatmilliószor felkel éjjel, olyan vagyok mint egy zombi így is, biztos nem vállalom be, hogy éjfélig maradjak fenn munka és hatmillió kelés mellett.
Szerintetek bele fog férni minden az időbe vagy erről ne is álmodjak?
Ne menj minden nap boltba, elég hetente-kéthetente bevásárolni, hétvégéken a pároddal meg tudod oldani.
Nem kell este fött étel, fölösleges minden nap fözni.
Mosni sem kell naponta, inkább a hét végén tarts egy nagymosást, ezt a párod minden további nélkül meg tudja csinálni, ehhez semmiféle hozzáértés sem kell.
Egy mosogatógép megoldja a mosogatást, ki- meg bepakolni max. 10 perc.
A gyerekeket hazahozod, játszotok valamennyit, utána vacsora, fürdetés, fektetés, aztán a többi idöben tanulsz meg magaddal törödsz.
Ez így lehetetlen.
Össze kell vonni dolgokat és priorizálni kell.
Férjet meg helyre kell tenni.
1) Rossz a házasságod, másként nem rettegnél a férjed véleményétől.
2) Minek szültél 3 gyereket, hát látod, hogy nem elég ennyire az erőd.
3) Ha a férjed távol él, mégsem keres annyit, hogy neked 2 nagy meg egy kicsi mellett ne kelljen dolgoznod, akkor vagy fenntart hétközbenre egy másik családot is, vagy eljátssza-elissza a pénzét. A távoli munkát azért vállalják, mert sok pénzt hoz. (Vagy mert nem akar veled lenni, nem szeret.)
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos én is úgy látom, hogy MINDENRE nem lesz időm.
A páromtól azért félek, mert olyan mint egy nagy óvodás, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő elgondolja, akkor megsértődik és egész nap nem szól hozzám.
Kamionozik amúgy, régen még jó pénznek számított a fizetése, most meg kettőnké arra elég, hogy normális életszínvonalat biztosítsunk. Egyébként én is szeretem a munkámat.
A gyerekek közül csak a legkisebb közös, neki nem volt még gyermeke, ezért lett a harmadik, szerettünk volna egy közöset is.
A lányokkal sajnos tanulni kell, a napköziben kb semmit nem csinálnak, nagy nehezen megírják a leckét de sokszor még azzal sem végeznek 🤦♀️ itthonra mindenképpen marad, főleg ha verstanulás van vagy ilyesmi.
De, van lehetőség rendelésre, de erre is megkapom hogy milyen sokba kerül.
Viszont ezért is jó, hogy feltettem ezt a kérdést, így legalább meg tudom neki mutatni, hogy nem én vagyok ennyire szerencsétlen, hogy nem tudok biorobotként működni. Ha esetleg kötözködni akar majd.
Nekem ha a férjem ilyen megjegyzéseket tenne akkor el is küldeném anyucihoz. Eszem megáll.
Egyébként én a helyedben nem főznék, az iskolában ettek főtt ételt a gyerekek. Talán péntek este főznék egy nagyobb adagot, hogy szombaton ne kelljen. Hétköznap tanulnék a gyerekekkel, és játszanánk, sétálnánk.
Mosogatógép, mosógép, szárítógép elvégzi a munkát, péntek este fektetés után hajtogatnék és pakolnám el a cuccokat.
Gondolom péntekre a férjed is hazaér, nagyon gyorsan együtt, a munkát felosztva kitakarítotok hogy hétvégén azt élvezzétek. A péntek délután lesz így húzós. Lehet annyit megpróbálnék elérni a munkahelyemen, hogy pénteken hamarabb mehessek haza, az nem igazán részmunkaidő, de na.
Szombaton a férjed elmegy szépen egy listával nagybevásárolni, elviheti a gyerekeket te meg tanulsz. Délután te viszed el a gyerekeket addig a férjed pihen.
Vasárnap reggel főzés, családi ebéd, családi program délután. Este közösen fürdettek, fektettek, meséltek mesét.
De amennyiben ebben nem partner a férjed márpedig egy faroknak tünik, ez mind csak álom.
Nincs azzal probléma, hogy ennyit dolgozik, aki ismeri a kamionos munkát, az tudja, hogy erről szól.
Itt csak azzal van probléma, hogy ennyi munkával és távollétel sem tudsz még kicsit otthon maradni, ráadásul szóvá tesz dolgokat, amik mögé nem is lát, hogy mennyi munka meg logisztika van egy napban.
Míg nem kerültem bele, én sem gondoltam, hogy ez ilyen brutál nehéz tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!