21/24 anonim válasza:
Szerintem ezek a nevek, hogy Dorkás, meg Dorkász, sajnos nem hangoznak keresztnévnek. Azon belül meg lánynak meg végképp nem, számomra, sajnos; bocsi.
22/24 anonim válasza:
*Magyar környezetben nagyon nem hangzanak úgy nekem; szóval mégegyszer, bocsi .
Dorkásznak esetleg egy magyar fiúnév-szerű hangzása van inkább nekem, hogyha keresztnévként nézem, szóval ha már adva van, akkor én inkább fiúnévnek gondolnám, mint lánynak; vagy rövid á-val ejtve külföldön fiúnak is, lánynak is elképzelhető esetleg, már inkább; Dorkasz a-val ejtve is még túl idegen a fülemnek magyar környezetben; külföldön akár esetleg lehet jó. Ott is inkább fiúnévnek talán szerintem.
Mégegyszer nagyon bocsi.
24/24 anonim válasza:
*A dorkás meg picit egy ilyen melléknév-szerű nekem; de vezetéknévnek az is jó. Olyan , mint pl Fehér, Fekete, Vörös, Pálinkás, Lovas, Kocsis, Madarász, Kékesi, Kerekes, Lakatos; stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!