Miért van a kislányodnak hosszú haja, ha sosincs leengedve, vagy valamilyen különleges frizura csinálva?
Azokhoz az anyukákhoz/apukákhoz szól a kérdésem, akiknek a kislányainak hosszú (hátközéptől lefelé érő) haja van, és mindig csak összefogva van: miért?
Az én lányomnak váll alatt 4-5 centivel a haja, mert nagyon vékonyszálú és kevés haja (sajnos ezt örökölte tőlem).
Több olyan kislány járt óvodába, akinek nagyon szép, hosszú haja volt. Sose volt kiengedve, mindig csak copfba volt, néha be volt fonva nekik, és ennyi.
Most a lányom osztályában 4 lánynak is nagyon hosszú haja van, ebből 2-nek mindig copfba van a haja, egynek meg kettőbe fonva. Így mi értelme a hosszú hajnak? Ha csak állandóan össze van fogva, fonva?
Mert szép és még bármit lehet belőle csinálni ha szeretnék, még ha évi egyszer is..Amúgy a fonás is frizura egy ekkora gyereknél..Mi kellene ennél több? Ilyen melegbe meg naná, hogy fel van fogva, hogy ne süljön meg meg lógjon az arcába
de persze az is lehet, hogy a gyerek nem hagyja levágni.. Ez legyen a legnagyobb probléma.
Mert ha kivan engedve lóg mindenbe, beleakad, nagyon kócos lesz (futkározik stb). Játszótéren, ovi/iskolaudvaron kifejezetten balesetveszélyes tud lenni. (Nem véletlen kérik, hogy legyen összefogva a haja oviban/suliban, edzésen stb)
Különleges frizura meg alkalmakra van csinálva, egy átlag hétköznap reggel nincs idő egy órát azzal bíbelődni (plusz ha elkezd szétjönni nem szép), neki sincs hozzá kedve, a legegyszerűbb és leggyorsabb összefogni és befonni. Ha esetleg kiesik a gumi bármelyik óvonő, dadus, tanárnő pikpakk visszateszi. Ha nagyon extra nem fognak ezzel szórakozni, hogy visszacsinálják. Kibontják és befonják.
(Egy derékig érő hajú kislány anyukája)
Több indok miatt is.
1. Nagyon izzadós, mindig melege van. A hátára tapadva megőrül tőle.
2. Göndör, de nagyon vékonyszálú haja van, ami torzonborzi kiengedve.
3. Szemébe lóg, bármit csinál.
4. Folyton igazgatja, zavarja.
5. Amikor én kislány voltam, rövidre volt nyírva a hajam és annyira irigyeltem a kislányokat sok-sok csattal és hajgumival.
6. Csinos és praktikus.
+1. A bátyja imadja körbepakolni csattal a copfját.
Viccelsz? Az óvodában külön kérés volt mindenki felé, hogy egy gyereknek se "lobogjon a haja", mindegyik fogja össze szoros copfba, mert nincs idejük az óvónőknek visszagumizni cifrán, illetve a gyerek hajakat lemosni, mert belelóg az ételbe vagy festékbe, illetve mozgás közben akadályozza őket.
Na nekünk is azért volt a gyerek haja összefogva folyton. Meg azért, mert jól állt neki, ahogy a hosszú copf kettéosztotta a hatát, és amikor nem volt oviban és nem kellett rohanni, akkor besütöttem neki, bekrétáztam, becopfolgattam csinikre.. Oviban ugye ilyet nem lehetett, akárhogy vittem be(reggeli rohanásban összekészítve), szoros copfban jött vissza, általában nem a saját gumijában.
Bölcsiben is ez volt, és elsős szülőin is közölték, hogy a hosszú hajú gyerekek haja legyen szorosan összefogva, ha még nem tudják maguknak gumizni, mert kiengedve balesetveszélyes és nem praktikus a napi torna miatt. A frufrukra is beszóltak, pedig állami suli. Volt tapasztalatuk és szeretik, ha nem lóg a gyerek haja.. Én, mint szülő szépnek találom és csinibe megcsináltam ünnepekre, és a gyerek is élvezte a hosszú haját mikor nem volt suliban. Itthon sosem volt hajgumiban például. Levágattam neki, mikor már balhés volt a fésülködés, de alapvetően tetszett, hogy hosszú haja van, jól állt neki és különleges érzés, ahogy körülfog a hajad. Nyáron persze rossz, besül tőle az ember, de télen melegíti a fület, nyakat:) Emlékszem körbetekertem a nyakán az overál alatt, hogy melegítse:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!