Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan ne legyek ideges a...

Hogyan ne legyek ideges a kislányomra, ha nagyon akaratos, hisztis már a kezdetek óta?

Figyelt kérdés

3 saját gyerekem és egy mostohagyerekem van (férjem előző házasságából született fia).

A négy gyerekből 3 egy álomgyerek. Van, amikor csíntalanok, velük is néha elszalad a ló, de a középső gyerekem katasztrófa.

Már kicsi korától fogva akaratos volt. De minél idősebb, annál rosszabb lesz. Még ha mindegyik gyerekünk ilyen lenne, megérteném, hogy én rontottam el valamit, de csak ő ilyen.

Eljöttünk nyaralni 5 napra, és a középső gyerekemnek semmi nem jó. Megsértődött, mert nem cserélt vele a testvére nyalókát, nem ment be a vízbe, hiába már könyörögtünk neki (rég látott unokatesóim is ott voltak). Aztán amikor pakoltunk össze, akkor kitalálta, hogy mégis menne be. Erre ezért ment a hiszti. Nyilván nem engedtünk neki, egész nap ott voltunk, mentünk volna haza. Egész végig puffogott, hisztizett, úgy kellett erőszakkal beültetni a kocsiba. Se a szép szó, se a komprumisszum nem használ. 5 éves, de komolyan mondom úgy ki tud borítani, hogy leizzadok.

Az ember mennél jobban próbál a kedvére tenni, annál rosszabb. Vele nem lehet menni sehova, mert mindenhol leéget, és elveszi a többiek kedvét is. Ha nem figyelünk rá, akkor még rosszabb.

2022. jún. 18. 19:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
21%

"Erős temperamentumú gyerek"

Minálunk ezt hisztis, neveletlen gyereknek hívják. Nálam erősebb temperamentumú emberrel nem sokkal találkoztam, de így a húszas éveim közepén is, ha apám/anyám azt mondja "kuss" akkor kuss van.

2022. jún. 19. 12:31
 12/15 anonim ***** válasza:
76%

Így több külön fiókról tudja lepontozni a neki nem tetsző válaszokat.

2022. jún. 19. 13:12
 13/15 anonim válasza:
31%

#9.) HOL A BÁNATBAN ÉRDEKEL engem, hogy miért volt könyörgés :D Ne nekem magyarázkodj...

- A GYEREK AZT érzékeli , hogy KÖNYÖRÖGTÖK - és PONT !!!!!

❌ (ne nekem magyarázkodj, hanem a gyereknek - hogy miért könyörögtök...)

2022. jún. 19. 13:45
 14/15 anonim válasza:
41%

"Hogyan ne legyek ideges" - szedj nyugtatót !

Úgy hívják Xanax !

2022. jún. 19. 13:49
 15/15 anonim ***** válasza:
42%
12. tényleg! ez eszembe sem jutott, trükkös 😂🤦🏼‍♀️
2022. jún. 19. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!