Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Cigirágó, gyerekpezsgő:...

Cigirágó, gyerekpezsgő: szerintetek túlreagálom, hogyha ezekre kiakadok?

Figyelt kérdés

Sajnos az én családomban anyai és apai oldalról nagyon sok láncdohányos és alkoholista van. Egy emberről tudok nyíltan a családomból, aki kábítószerhez is nyúlt (a nagynéném), de többről is szó volt.

Én utoljára 17 évesen ittam egy 0,5%-os ízesített sört, a cigit 10-11 évesen kipróbáltam sutyiban. Azóta semmi. Úgy gondolom, hogy nekem megvan rá a hajlamom, hogy a függője legyek, így az a legjobb, hogyha nem adok teret ennek semmilyen éle téren.

Károsnak tartom a cigirágót meg a gyerekpezsgőt. Hülye nem vagyok, tudom, hogy a cigirágó rágó, a gyerekpezsgő meg üdítőital. De akkor is károsnak godolom, hogy így kompenzálják a gyerekeknél a káros szokásokat. Mert ezáltal felnőttnek érzik magukat, hogy ittak gyerekpezsgőt, meg "cigiztek", és már ilyen kiskorban kialakul, hogy cigizni meg inni jó.

Nyilván nem fogom tudni megtiltani a cigizést és az alkoholt, de nem is akarom az útjára terelni őket.

2022. jún. 13. 15:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
33%

Nem arról van szó, hogy erről fog később dohányozni.

Egész egyszerűen ízléstelen egy cigi formájú rágó, főleg gyerek kezében.

2022. jún. 13. 22:26
 12/13 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem baromira túlreagálod. A gyerekpezsgő finom. Cigirágó létezik még egyáltalán?
2022. jún. 14. 14:05
 13/13 anonim ***** válasza:
81%

Furcsa nekem,imádtam cigirágót, de sosem gondoltam tőle azt, hogy menő a cigi.... játszottam vele úgy, mintha igazi lenne, de semmi több.

A gyerekpezsgővel kicsit olyan volt, mintha én is együtt ünnepelnék a felnőttekkel és ezt alkoholmentesen megtehettem, ha nem lett volna, kívülálló érzés lett volna.

2022. jún. 16. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!