Akinek külföldön született a gyereke és ott is élnek azoknál beszél a gyerek magyarul is?
Amerikában élünk, a lányom itt is született. A helyzetet neheziti hogy csak én beszélek magyarul a családban, a felesegem és a csaladja amerikai, csak angolul beszélnek. Kicsi még a lányunk, de születése óta kizárólag magyarul beszélek hozza. Attól tartok hogy ha elkezd majd beszélni akkor nem fog tudni magyarul, vagyis nem akar majd megszolalni magyarul. Akikkel itt talalkoztam magyarok, szinte egyiknek sem beszél a gyereke magyarul, pedig leggyakrabban az anyuka a magyar aki otthon van a gyerekkel egész nap. Én az apuka vagyok és mivel egész nap dolgozok, igy a gyerek csak az angolt hallja egész nap az anyjátol, én csak keső délután vagyok otthon.
A családom Magyarorszagon nem tud angolul, ezért attol tartok hogy nem fognak tudni vele kommunikálni ha elmegyünk hozzájuk látogatóba.
Néhányan azt csinálják hogy elviszik a gyereket Magyarorszagra minden nyáron 2 vagy akar 3 hónapra és igy ragad rá a legtöbb. De nem hiszem hogy nekem lesz annyi szabadságom (most sincs sok) hogy elmenjek , vagy valahogy elvigyem a lányom nyaranta a nagyszüleihez hosszabb idore.
Van mas modszer is?
11-es, 8 as vagyok, igen nekunk is van ilyen, meg van amire nincs magyar szo, akkor azt angolul mondjuk.
Meg ugye a tanulas az mas, azt angolul kell.
Rajtad múlik minden!
Nekem ikreim vannak, félig olaszok. Kint is élünk és egyik nem szólal meg magyarul. Ha a fejem tetejére állok sem foglalkozik ezzel.
De én a vasárnapi iskola dolgot túlzásnak tartom. Mikor pihen a gyerek?
1.5eves a lanyom, Luxemburgban szuletett, francia-luxi bolcsibe jar, ahol angoloraja is van (Montessori), otthon csak magyarul beszelunk hozza es o magyarul beszel mar most (alany-allitmany-targy), de a bolcsiben azon a nyelven mondja azt a par szot amilyen nyelven szolnak hozza. Ha otthon is hall mas nyelvet, akkor is egy ido utan szet tudja valasztani a nyelveket.
Ha te kovetkezetesen magyarul beszelsz hozza, beszelni fogja a nyelvet es bar neheziti h csak te, konnyiti h a tobbiek csak angolul korulotte es nem 2-3masik nyelven, mint itt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!