Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekjáték vásárlással...

Gyermekjáték vásárlással kapcsolatban lenne egy kis dilemmám, jól teszem?

Figyelt kérdés

Gyermekeimnek szülinapra,karácsonyra kb 25 000 ft jön össze a családban amit ajándékra költhetek.

Na már most én ezt rengeteg pénznek tartom csak játékra,ezért ennek egy részét "hasznos holmikra" költöm.Pl ágynemű,PC-bővítés,ruhanemű...Ez ugye egy gyerek számára nem "igazi" ajándék,és a családomban gondolhatják azt is,hogy ezekre egyébként nem telne azért ezt vettem.

Az unokatesóik,viszont ebből az összegből rengeteg szép játékot kapnak.Ilyenkor látom a gyerekeim arcán,hogy fúúúú...

Ők is megkaphatnák,csak miattam nincsenek elhalmozva.

Rossz a hozzáállásom??

2010. szept. 19. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

Szegény gyerekek! Most gondold el, Téged 3 éves felvillanyozna az, hogy hát, szívem az Eperke kiskonyhájával nem játszhatsz, de nézd milyen jól felturbóztuk a gépet?!?!?!

Nincs az a gyerek akit érdekelne egy tuningolt PC miközben azt látja, hogy az unokatesónak szuper játéka lett ő meg áll mint ..... a lakodalomban.

Igen, egy gyereknek a játék az ajándék nem egy ágynemű. Mindig azt mondom ha kérdezik a rokonok, hogy mit vegyenek, hogy játékot, mégha sok is van ,mert egy gyereknek nem az az öröm, hogy tudja, hogy kapott egy számmal nagyobb cipőt a kinőtt helyet. Az nem ajándék. Az amúgy is kellett.

2010. szept. 19. 14:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Ok,de mi van azokkal a játékokkal amit megkaptak,és 3 éve akkor van elővéve,amikor letörlöm róla a port?Érdemes volt a fúúú kedvéért megvenni?
2010. szept. 19. 14:56
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Egyszerű válasszák ki év közben azt a játékot a gyerekeid amik igazán fontosak nekik. Ha eljön azaz alkalom amikor ténylegesen kell akkor megveheted nekik, nem kell egyből mindenféle játékra elkölteni azt a pénzt félre is lehet tenni mondjuk a felét és a másik felét meg később, mint írtad hasznosra költeni.

Az, hogy az uncsitesóék meg egyből mi mindent megkapnak le kell sz.rni, mert nem a ti rólatok van szó.

Üdv egy két gyerekes Anyuka.

2010. szept. 19. 17:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen egyetértek veled. Vigyázni kell nagyon, nehogy aztán majd ne tudják értékelni azt, ami van... A nevelésbe ez is beletartozik, szerintem, jól csinálod.
2010. szept. 19. 17:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.Kicsit rossz érzésem van,hogy nem vásárolok ész nélkül,ugyanakkor,meg úgy gondolom,hogy csak olyan játékot érdemes megvenni,amit majdnem minden nap használnak,és az érdeklődési körüknek megfelelő.Pl LEGO-t még 23x-ra is veszek,mert minden nap elől van,de mondjuk úgy gondolom,hogy társasjátékból,vagy babából, is van egy limit,amennyit érdemes venni.

És a 8 éves fiam értékeli a PC bővítést,sok áhított játéka fut azóta,és a kisebb is értékeli a Hello Kittys ágyneműt,meg a csini szoknyákat mert lány....Igaz akkor sem játék....

Az unokatesóknak annyi játékuk van,hogy nincs idejük játszani minddel...

2010. szept. 19. 18:04
 6/8 A kérdező kommentje:

És ezeket az összegeket a Dédiktől,és Nagyiktól kapják,karácsony tájékán vannak a születésnapok is.Úgyhogy amikor elmegyek 30-40 000-el vásárolni nehezemre esik ezt mind játékra költeni.(pedig könnyű lenne az árak miatt)Ugyanakkor azt sem akarom,hogy úgy tűnjön elherdálom...

Tényleg jó ötlet,hogy egyenként vásároljak játékot...

2010. szept. 19. 18:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt nézzük, hogy 25000/ 2 gyerek/ 2 alkalom = Kb. 6000 Ft

Ennyi pénz szerintem nem sok egy-egy nagyobb alkalomra ajándéknak. Pláne a mai árakat nézve. Jó, ha egy normális társasjáték, vagy 2 könyv kijön belőle.

Vagy a 25000/gyerek/ alkalom? Mert ez utóbbi esetben persze belefér, hogy legyen egyéb, "nemjáték" ajándék is.

De azért arra figyelni kell, hogy a gyerek az gyerek, ők még nem az ajándék értékét nézik, hanem bizony a mennyiséget.

Egyszer egy sokgyerekes anyuka mondta karácsonykor, hogy ő mindig arra vigyáz pl. karácsonykor, hogy minden gyereke azonos számú csomagot kapjon. Lehet, hogy az egyik gyerek ajándéka értékesebb, drágább, de ez sosem jelent nekik gondot, de ha az egyik többet kap darabszámra, akkor balhé van. Szerintem ez a jelenség működhet a Te gyerekeid és az unokatesók között is.

Ha tartani is akarod magad az elveidhez, próbálj "optikai csalást" alkalmazni!

(Elég csak belegondolni, hogy amikor mi voltunk gyerekek, nem az volt a "lényeg" januárban a suliban, hogy ki milyen hosszan tudja sorolni az ajándéklistáját? :) )

2010. szept. 19. 18:27
 8/8 A kérdező kommentje:

25 000/gyerek.

Most lesz 1 névnap,2 hónap múlva 1 szülinap+karácsony.

Most jót nyavalygok,hogy sok a pénz,de minden unoka ezt kapja,nekem ez rengeteg pénz játékra..

2010. szept. 19. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!