Miért van az Anna névből ilyen sok variáció? Annazsófia, Annaléna...
MTA listát nézem és feltűnt, hogy az Anna névből van vagy 30.
Más nevekből nem tűnt fel ennyi, ez úgy listaszerűként kitűnt ki, csak néztem mi ez a sok Anna.
Pl.ezek olyan hatást keltenek mintha csak valaki nagyon szereti az Anna nevet és különböző nevet hozzáadna. Annazsófia, Annaléna, Annalujza.
Van külön, hogy Kisanna :D. ennek mi értelme van? kis előtagot csak ennél a névnél láttam.
Ennyire közkedvelt az Anna név, hogy kell több variáció belőle? Sosem hallottam még valakit akinek ilyen 2 név van egybe, mióta divat ez, mit gondoltok ezekről a nevekről? Nekem nem tetszenek, mert ha 2 nevet akarnak ott a második név mint lehetőség így egybe 2 név mint keresztnév elég fura. Úgyis max Annának hívná a többség, felesleges szerintem, de ez csak egy vélemény és kíváncsi vagyok ki mit gondol erről a sok Annáról.:D
Anna a lányom. Konkrétan Anna Míra. A születési után pár évvel lett az Annamíra engedélyezett név. Nekem tetszik egyben is.
Az Anna amúgy egy közkedvelt név, de mivel kb 20 éve az első pár helyen van a leggyakrabban adott nevek listáján, így sokan szeretnék egy kicsit egyedibbé tenni, innen jön a sok összetett név.
Az, hogy szerinted mi felesleges és mi nem aza te magánvéleményed és nagyjából rajtad kívül senkit nem érdekel- ahogy az enyem sem, és a többi emberé sem, mindenkinek csak a saját velemenye a lényeg. Mindenki olyan nevet ad a gyerekének, ami neki tetszik és mindig lesz olyan, akinek az adott név nem tetszik. Neked nem tetszenek az Anna variációi, de biztosan van olyan név, amit szépnek tartasz, más viszont attól van rosszul.
4!
Jázmin, Amarillisz, Begonia, Boglárka, Dália, Kála, Füzike, Hortenzia- mind viragnev, hogy csak egy párat soroljak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!