Mi a véleményetek a Dominik férfi névről? Adnátok gyermeketeknek?
Figyelt kérdés
Ez a név régen sem volt túl gyakori a nevek között, ahogyan most sem az.
Nekem egy régi szomszédomat hívták így, de a név megtetszett nekem.
Ti hogy vélekedtek erről a nagyon ritka férfi névről?
2022. jún. 5. 23:18
21/30 anonim válasza:
Gyakori név, gyereknek oké, de egy felnőtt férfinak?
22/30 anonim válasza:
21-es, ezt nem értem. A mai kisgyerekekből lesznek 20 év múlva a felnőttek. Ha most gyakori a gyerekek között, akkor 20 év múlva a fiatal felnőttek között, 40 év múlva a középkorú férfiak között lesz gyakori.
23/30 anonim válasza:
Már a korosztályomban is rengeteg Dominik volt, mára már sokuk majd 30 éves.
24/30 anonim válasza:
Ez a név 85 óta szerepel a top 100as listákban, szóval majdnem 40 éve népszerű. A magyarosított Domonkos verziója benne sem volt egyben sem.
26/30 anonim válasza:
21es voltam, én azt mondom nem férfias. Ez a véleményem, nem tetszik.
27/30 anonim válasza:
Jó név, de mégis nekem túl külföldies,én Domonkos nevet adnám, és Doma-nak becézném.
Jut eszembe, jó név a Dománd is, Damián/Damján is. Meg még pl a Donát is, meg még egy csomó másik szép név is van.
De szóval a Dominik is jó, de nekem Domonkosként, magyarosabb formában jobban tetszik; hozzám közelebb áll pl személy szerint ez az alakváltozat.
28/30 anonim válasza:
*Ezeket a neveket már most csakúgy leírtam,mert eszembe jutottak; de szóval tényleg jó név a Dominik is, Domonkos is.
29/30 anonim válasza:
*De szóval én a Dominikot nem adnám,mert van helyette olyan változat, ami hozzám jobban közeláll; először mikor meghallottam a tv-ben a Dominik nevet; akkor megütötte a fülemet, hogy milyen idegen-hangzású, de amúgy jó név. Tehát nem találtam rossz névnek akkor sem, csak túl idegen volt a fülemnek, de amúgy meg külföldinek nem érezném furán a Dominik nevet, de magyarnak szerintem a Domonkos jobban áll, szóval ez a verzió nekem közelebb áll a szívemhez; de csak ennyi.
30/30 anonim válasza:
*De persze, ha a Dominik -névforma tetszene a legjobban, akkor természetesen azt adnám. Szóval amúgy ilyen értelemben meg adnám; mert nagyon jó név. TEhát akkor úgy mondom inkább,hogy vannak olyan nevek, amik jobban tetszenek nála, ezért nem adnám,de ha a mondjuk nemtom hány, mondjuk 20 kedvenc nevem elfogyna, akkor adnám szívesen , jó szívvel. De, ha neked ez a kedvenc, akkor adjad csak nyugodtan,mert amúgy teljesen vállalható, szép, dallamos név. Meg még plusz jópontok, hogy egyértelműen kiderül a neme, nem becenévhatású tehát komoly, ami szintén jó, és még külföldön is használható; meg még amúgy jól cseng, csak magyar gyereknek talán kicsit szokatlan, külföldies; de amúgy egy nagyon jó név. Szóval pl ha engem Dominiknak hívnának, szerintem biztos örülnék neki. De lehet, hogy közben más név jobban tetszene, de tehát ezzel is elégedett lennék. Én pl imádom a saját nevemet; de mégsincs a kedvenceim között, pedig ezt is nagyon jónak találom; csak van, ami jobban tetszik. De sokunknak sokféle név tetszik; ami meg nagyonkirály, mert ettől van sokféle név a ,,porondon", és így meg tudjuk különböztetni egymást. :):):):) Mármint mindenki a többieket tudja egy saját néven hívni, nempedig mindenki Kázmér meg Zulejka, hanem akkor így könnyebb dolgunk van eligazodni, hogy mégis kiről van szó. :):):) Tehát, jó név a Dominik, kedves, letisztult, szerethető; ilyen értelemben meg adnám. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!