Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy enyhüljön a...

Mit tegyek, hogy enyhüljön a haragom a volt férjem iránt?

Figyelt kérdés

Nagyon csúnya válásunk volt, konkrétan 3 gyerekkel kirakott az utcára. Nem fizetett gyerektartást, albérletben éltünk, a hitelt is én fizettem egyedül, én rendeztem a lányokat is, 5 évig nem is kereste őket.

Most felvette a lányokkal a kapcsolatot, a nagyobbik és a kisebbik jár hozzá, de a középső nem, mert haragszik (joggal) az apjára, amiért egy önző mocsok volt.

Egyszerűen nem bírom megállni, hogy ne szóljak be valamit, amikor mesélik a lányaim, mi volt az apjuknál. A nagyobbik lányom bemutatta a barátját az apjának, és ilyet mondott az apja, hogy "Szia, én vagyok Flóra apukája", és mindezt mosolyogva és bájologva. 5 évig nem kereste őket, azelőtt se volt egy mintaapa, de most sem az, mert még mindig nem veszi ki a részét semmiből.

Egyszerűen nem tudom félretenni a gyűlöletemet és undoromat iránta.

2022. jún. 1. 19:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
98%
Nézd egyszer elmondod nekik az igazat, amikor már elég nagyok hozzá. Most meg viszont ezzel csak feléjük tereled hisz te leszel a morcos anya,őmeg a jófej apa. Lehetsz mérges, jogod van hozzá,de egyelőre fojtsd el. Anyukám is csak felnőtt koromban mesélt el mindent addig meg nem szólt egy rossz szót se és így is utálom az apámat, mert e nélkül is idővel kimutatta az igazi természetét. A te exed is idővel megmutatja a lanyaidnak milyen szar alak a te segítséged nélkül is 😉
2022. jún. 1. 19:34
 2/23 anonim ***** válasza:
94%

Hát mondjuk a haragodból nyert energiát fordítsd hasznos dolgokra. Pl bírósági perre, hogy fizessen gyerektartást, mert ez nem kedv kérdése. Plusz tudom, hogy meg leszek kövezve, de én óvatosságra inteném a gyerekeket. Velem ugyanezt csinálta az apám szinte, és anyám nem akart róla soha rosszat mondani, így elhittem naiv gyerek fejjel, hogy megváltozott és majd minden jó lesz, aztán jött a koppanás, mikor megint eltűnt, mint szürke szamár a ködben, mert új punci jött képbe.

Azt undorítónak tartom, ha egy rendes szülő ellen hangol valaki, de itt azért bőven elfér egy figyelmeztetés. És hosszútávon is káros szvsz, hogy a lányok első férfimodellje egy ilyen alak.

2022. jún. 1. 19:41
 3/23 anonim ***** válasza:
92%
Én értem, hogy utálod, biztosan én is utálnám. De ez a mondat, amit mondott: "Szia, én vagyok Flóra apukája". Hát mi a fenét mondhatott volna ami megfelelne neked?
2022. jún. 1. 20:37
 4/23 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanazt akartam írni, mint a #3. Megértem a dühödet, de abban a szituációban teljesen normálisan közölte a tényt. Mondta volna, hogy "Szia. Én vagyok Flóra anyukájának a volt férje", vagy mit?😂
2022. jún. 1. 20:48
 5/23 anonim ***** válasza:
77%
Talán amiatt, mert évekig nem volt az "apukájuk", most eszébe jutottak. Nem a tényt tagadja a kérdező, mert az biológiailag az, hanem a helyzet abszurditását, hogy hirtelen milyen büszkén hirdeti, holott semmi mögöttes tartalma nincs azon kívül, hogy ott volt a fogantatásnál, meg most párszor összefutott velük...
2022. jún. 1. 21:20
 6/23 anonim ***** válasza:
84%
#5! De basszus, ha bemutatnak nekem valakit, akkor alap udvariasság, hogy én is bemutatkozom, hogy én ki a tököm vagyok. Nem mondhatta, hogy a kéményseprő 🤦🏽‍♀️
2022. jún. 1. 21:26
 7/23 anonim ***** válasza:
53%

Nem szavakon kell lovagolni, én értettem mire érti a kérdező.

Egyébként meg gáz, hogy fel van vázolva egy ilyen helyzet, és elszörnyedés helyett csakazértis kerestek valamit, amivel bele lehet kötni a kérdezőbe.

2022. jún. 1. 21:40
 8/23 anonim ***** válasza:
98%
1-es válaszolóval tökéletesen egyetértek. A mi apánk is ilyen volt. Anyánk soha nem mondott semmi rosszat róla. Hagyta, hogy magunk jöjjunk rá. Hatásos volt, mit ne mondjak.
2022. jún. 1. 22:19
 9/23 anonim ***** válasza:
76%
Valóban gáz dolgot tett a volt férjed, de változtatni akar. Én sajnos apa nélkül nőttem fel, bármit megadtam volna ha csak ennyire is részese lett volna apukám az életemnek, mint a te exed. Hibázott, változtatni akar. Itt az ideje, hogy ne önzősködj, hanem nézd a gyerekeid érdekeit. Attól mert szidod nekik az apjukat semmi nem fog változni, maximum megutálnak téged
2022. jún. 1. 22:40
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor apuka kezdjen el perkálni is, mert a jópofizásból nem lehet megélni.
2022. jún. 1. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!