Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Első osztály előtt mennyire...

Első osztály előtt mennyire szóltok bele az iskolatáska, tolltartó, egyebek kiválasztásába?

Figyelt kérdés

Kislányunk szeptemberben kezdi az iskolát.

Alapvetően sosem volt egy dacos, hisztis gyerek, kisebb-nagyobb kompromisszumokkal mindig tudtam érvényesíteni az akaratomat.

Pl. itthon hordhatja a Jégvarázs, Barbie, ilyen-olyan hercegnős ruháit, pólóit, jelmezeit, de ha valahová megyünk, akkor ez leredukálódik zoknira, fehérneműre. Cserébe a 2-3 kikészített szett közül ő dönti el, melyiket akarja felvenni. Én eléggé figyelek az öltözködésünkre, stílusunkra, hogy összhangban legyen minden mindennel, leginkább a bézs-fehér-szürke-fekete vonalon mozogva, tavasszal kicsit pasztell színekkel vegyítve, nyaranta kicsit élénkebb színekkel is. De az ilyen-olyan mintás darabokat kerüljük alapvetően.

Étkezésnél ugyanez, ő választhat desszertet, ha legalább pár falatot eszik a levesből, főételből.

Szóval ezek eddig működtek, tökéletesen.

Viszont hétvégén meglátott valamelyik kirakatban egy Jégvarázs hátizsákot, neki az azonnal kell iskolatáskának. Férjem, jó apa módjára közölte, hogy ez nem így megy, hogy meglát valamit és az kell, előtte nézzünk szét máshol is... Majd ezután itthon egy órán át jégvarázsos iskolatáskákat nézegettek, a szivárvány összes színében. Sikerült is a lányomnak választani egy borzalmas darabot, hogy ő azt szeretné. Tényleg szörnyű, színben, mintában is. Férjem szerint vegyük meg neki, ha az a vágya, úgyis ő használja majd, legalább így örömmel fogja várni az iskolát.

De még annyira messze van a szeptember, addig valószínűleg a gyerek is 5x meggondolja magát a táskát illetően.

Meg én egy kicsit visszafogottabb darabot képzeltem el neki, aztán gondoltam majd a füzetei, tolltartója, meg az ilyen apróságok majd pompázhatnak a Disney összes szereplőjének a mintájával... Sejtem, hogy ezek után ennyire könnyen nem fogom rábeszélni semmilyen hercegnőfigura nélküli darabra.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti iskolakezdésnél mennyire adtok a gyereknek a dolgai kiválasztásában szabad kezet?

2022. máj. 30. 12:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem meg ezek a nyomott mintás ruhák borzalmasan gagyi hatást keltenek, rossz ranezni, igénytelen.

Neki is meg kell tanítani, hogy mi passzol mihez, hogy néz ki jól, együtt vele.

Ne hagyd rá, mert az ilyen gyerekekből lesznek később a feliratos pólójú, mackó gatyas anyukák :)

2022. máj. 30. 17:37
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Hű utolsó, le is cserélem gyorsan a fiam traktormintás rugijait valami decens ekrüszínű, hernyóselyem zekére, hozzáillő fáradtkék jacquard öltönynadrágra. De ez még csak a délutáni szett, teához.

Mekkora sznobok vannak itt, közben fast fashionből öltöznek ugyanúgy. 🤦‍♀️

2022. máj. 30. 21:39
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Engedem választani a gyereket és az hord amit akar, amíg az évszaknak megfelelô és pl. az iskola szabályzata nem tiltja. Hadd hordjon gyerekként olyat ami tetszik neki. Ráér majd a közízléshez igazodni egész felnôttkorában.
2022. máj. 31. 02:24
 24/27 anonim ***** válasza:
Az elsős kislányok baromira nem azt fogják nézni, hogy hú, de menő egymáshoz illő pasztellszínű mindene van, mert nekik bizony Jégvarázsos cuccaik lesznek. Egy 6-7 éves gyereknek egyre inkább a kortársak jelentik a referenciát és így így normális, ez jelenti az egészséges személyiségfejlődést. A 17 évesemnek is megveszem -sőt, csináltatom, mert elég egyedi érdeklődési köre van - az aktuális kedvences holmikat, azokat hordja a legszívesebben. A többi csak úgy van, nem érdekli, mennyire divatos meg mivel harmonizál.
2023. nov. 16. 18:21
 25/27 anonim válasza:
Nyilván nem adok meg mindent a gyereknek, nem is tudnám. De ha felajálom hogy választhat valamit akkor az úgy lesz nem fogok neki stílustanácsadást adni. Ha valami ronda, de tetszik neki és megvehetem akkor had vigye.
2023. nov. 16. 18:49
 26/27 anonim válasza:

20.

Attól félek sajna nem, ismerek egy ilyen anyát.

Konkrétan divatbemutatóra való ruhákat vesz csak a gyereknek kb felnőtt ruhák csak gyerek méretben.

Nem érdekli hogy mit szeretne. Egyszer a kislány nagyon boldogan újságolta hogy kapott Mickey egeres zoknit. Látszott a nő arcán hogy nem tetszett neki az egész helyzet.

Azt mondta nem fog a gyerekekből hülyét csinálni mit a többi anya. Legyen szép, stílusos gyereke.

2023. nov. 16. 18:57
 27/27 anonim ***** válasza:
A 22-esnek nagy puszi! Topkomment! 😀
2023. nov. 17. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!