Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Első osztály előtt mennyire...

Első osztály előtt mennyire szóltok bele az iskolatáska, tolltartó, egyebek kiválasztásába?

Figyelt kérdés

Kislányunk szeptemberben kezdi az iskolát.

Alapvetően sosem volt egy dacos, hisztis gyerek, kisebb-nagyobb kompromisszumokkal mindig tudtam érvényesíteni az akaratomat.

Pl. itthon hordhatja a Jégvarázs, Barbie, ilyen-olyan hercegnős ruháit, pólóit, jelmezeit, de ha valahová megyünk, akkor ez leredukálódik zoknira, fehérneműre. Cserébe a 2-3 kikészített szett közül ő dönti el, melyiket akarja felvenni. Én eléggé figyelek az öltözködésünkre, stílusunkra, hogy összhangban legyen minden mindennel, leginkább a bézs-fehér-szürke-fekete vonalon mozogva, tavasszal kicsit pasztell színekkel vegyítve, nyaranta kicsit élénkebb színekkel is. De az ilyen-olyan mintás darabokat kerüljük alapvetően.

Étkezésnél ugyanez, ő választhat desszertet, ha legalább pár falatot eszik a levesből, főételből.

Szóval ezek eddig működtek, tökéletesen.

Viszont hétvégén meglátott valamelyik kirakatban egy Jégvarázs hátizsákot, neki az azonnal kell iskolatáskának. Férjem, jó apa módjára közölte, hogy ez nem így megy, hogy meglát valamit és az kell, előtte nézzünk szét máshol is... Majd ezután itthon egy órán át jégvarázsos iskolatáskákat nézegettek, a szivárvány összes színében. Sikerült is a lányomnak választani egy borzalmas darabot, hogy ő azt szeretné. Tényleg szörnyű, színben, mintában is. Férjem szerint vegyük meg neki, ha az a vágya, úgyis ő használja majd, legalább így örömmel fogja várni az iskolát.

De még annyira messze van a szeptember, addig valószínűleg a gyerek is 5x meggondolja magát a táskát illetően.

Meg én egy kicsit visszafogottabb darabot képzeltem el neki, aztán gondoltam majd a füzetei, tolltartója, meg az ilyen apróságok majd pompázhatnak a Disney összes szereplőjének a mintájával... Sejtem, hogy ezek után ennyire könnyen nem fogom rábeszélni semmilyen hercegnőfigura nélküli darabra.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti iskolakezdésnél mennyire adtok a gyereknek a dolgai kiválasztásában szabad kezet?

2022. máj. 30. 12:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%
És mi lenne, ha keresgélnétek még egy kicsit? Hátha találtok olyat, ami a lányodnak és neked is tetszik. Esetleg engedhetsz, hogy legyen hercegnős, de szép legyen a kivitelezése. Egyre többször fogod észrevenni, hogy a te ízlésed eltér a lányod ízlésétől. Ami nem feltétlenül baj. Gondolom neked is megvolt a fejlődési íved, mire eljutottál a letisztult, elegáns, klasszikus stílushoz.
2022. máj. 30. 13:25
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagyot fogsz koppanni hamarosan öltözködés ügyben. Most még Jégvarázs aztán jönnek az ilyen olyan testékszerek még ha kamu is, valamiféle lázadó korszak, esetleg cicababa lesz, vagy rocker, goth etc etc etc. Én pl egy igen ízlésten piros necc kesztyűt hordtam 15 évesen, mert mekkora egyéniség vagyok de csak kialakult felnőtt koromra a saját ízlésem. Ez az egyéniség kifejezéséről szól, amit ruhával, hajviselettel, zenei ízléssel, hobbival mutatnak ki. Most még 6 éves, már kezdené a saját ruháit hordani, de hip hop 9-10 és nézhetsz.
2022. máj. 30. 13:33
 13/27 anonim ***** válasza:
10%

Nálunk is hasonló az öltözködési stílus, mint nálatok. Az én szemem is kiég a frosenes pólótól minnies nadrággal, úgyhogy nincs ilyen cucca a gyerekeimnek, de színes, mintás, csajos bőven.

Az iskolatáskánál is tisztáztuk hogy semmilyen mesehősős/hercegnős darabot nem veszünk, mert 10 perc múlva másik mese lesz a kedvenc, de azon kívül lehet csajos. És úgy válasszon, hogy minimum 2 évig hordani fogja.

Mutattam kb. 10-et abból a márkából, amit akartunk és elsőre azt választotta, ami nekem is a legjobban tetszett az előzetes szűrés alapján. Azóta is imádja.

2022. máj. 30. 14:15
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Szegény gyerek miért ne hordhatna mintás ruhát? Nekem az öltöztetésedből kb az jön le, hogy szégyelled utcára vinni színes cuccokban. Mintás ruhákat is lehet ízlésesen kombinálni.

A táskánál nálam annyi volt a szempont, hogy legyen praktikus (több zseb, minden beleférjen), maga a táska ne legyen nehéz és jó legyen a hátának, illetve azért fontos, hogy egy hónap múlva ne szakadjon szét. Megbeszéltem vele, hogy akkor egész évben ezt hordja, nem lesz új táska, szóval gondolja meg, biztos-e a választásban.

2022. máj. 30. 14:19
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kicsit kontrollmániásnak tűnsz… talán valami gyerekkori sérelemből ered?

Nem kell ezen ennyire befeszülni, ne csak azt nézd, ami neked tetszik, hanem, ami neki is. Miért ne hordhatna jégvarázsos ruhát? Ha neki még nem is, neked gondolom van némi érzéked ahhoz, hogyan passzoljanak egymással a ruhák, oldd meg úgy, hogy jó legyen a szettjére nézni.

Lányomnak van egy csomó Elzás cucca, mindig úgy párosítom, hogy az jó legyen, sokan meg is dicsérik érte.

A hátizsákkal még várj, ráértek vele július-augusztusig. Ha akkor is ez tetszik neki, vedd meg, de persze tisztázd le vele, hogy nem lesz havi szinten táska csere, amit kiválaszt, azt nézegeti egy jó darabig.

Ne határold be ennyire, gyerekként nagyon rossz, anyám is ilyen volt. Csak azt vehettük meg, ami neki tetszett, a mai napig nem szeretek magamnak vásárolni, mert úgy érzem, semmi nem áll jól nekem. Az ízlése úgysem fog örökké a mesehősökre és a csilli-villi ruhákra koncentrálódni. Élvezze ki addig, amíg nem ciki, 18 évesen már úgysem ez az irány lesz neki a nyerő.

2022. máj. 30. 14:39
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Rossz volt olvasni, "holott" szinte mindig a gyerekek nélkül vásárolok ruhát, de még így is figyelembe veszem még a 3 éves kicsi ízlését is, nem csak a 6 éves iskolába készülőét.

A táskát egyébként úgy veszünk, hogy már megtaláltam a legkeskenyebb márkát, ami a 17 kilójához passzol és azon belül mutatok neki mintákat. Van többféle cicás, az a kedvenc.

2022. máj. 30. 15:13
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

"kisebb-nagyobb kompromisszumokkal mindig tudtam érvényesíteni az akaratomat"

Hát ez az alapvető probléma. Igazuk van az előttem szólóknak, miért akarod rá erőltetni magadat? Már iskolába megy. Oké ne olyat válasszon ami nem jó a gerincének de könyörgöm nem akkora bűn hercegnőmintás ruhába öltözni meg ilyen táskát venni. Valószínű a többieknek is hasonló lesz a tied meg majd megy a szép letisztult pasztell színűbe csak mert anyának az tetszik..

2022. máj. 30. 15:24
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

🤦🏽‍♀️Inkább bízd ezt a férjedre. Láthatóan jobban ért a gyerekhez.

"Itthon hordhatja..." Ez nagyon kedves tőled, de nekik pont az lenne a lényeg, hogy az ovis társaknak mutogathassák. Arról nem beszélve, hogy neked nem tetszik, a többieknek semmi baja a Disney marhaságokkal. Szóval pont fordítva lenne logikus, és akkor nem kéne nézegetned, ha annyira zavar😉

2022. máj. 30. 16:26
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora sznobok vagytok ti kérdező, tanítani lehetne. Első generációs (ál)értelmiségiek, uborkafára felkapaszkodott emberek fektetnek le ilyen “szabályokat”.
2022. máj. 30. 16:29
 20/27 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Nagyon remélem, hogy kamukérdés, legalábbis ez a mesterkélt, modoros sznobstílus arra enged következtetni.
2022. máj. 30. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!