Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit nőtt a lábad (nem...

Mennyit nőtt a lábad (nem közvetlen) szülés után, hanem rá pár évre?

Figyelt kérdés

Kbmire munkába álltál, 2-3 évvel szülés utan, tehát nem a plusz kilók, vízesedések miatt.

Ill. Ugyan úgy kényelmes maradt a magas sarkú, vagy már többé nem tudtál olyan "csinos" cipőket hordani mint előtte.

Nekem csak fél számmal lett nagyobb, 38, 5 helyett 39,5. Van cipőm ami így megmaradt, viszont kényelmetlen lett pár cmes saroknál magasabbat viselnem, egyszerűen fáj a talpam, bármennyire is kényelmes a kialakítása

2022. máj. 28. 22:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
19%

Semmit, 7 évvel később, hogy felszedtem 8 kilót, most szélesedett picit, de ez fél méret csak, minden cipőm jó, csak amelyik laza volt picit, most pont jó, ami meg pont jó volt, icipicit szorosabb.

Szerintem ez mítosz. A testtartásom viszont sokat görbült, de talán ez is a sok hajolgatásnak, lefelé nézésnek(baba) és gépezésnek tudható be, és csak picurit a terhességnek.

A gyerek miatt viszont olyan hátizmom lett, vállas lettem, ami korábban nem volt jellemző egyáltalán. Ez a sok gyerekcipelés/ringatás az elmúlt hét évben.

2022. máj. 29. 07:58
 22/29 anonim ***** válasza:
38%
21. Azért mítosz mert neked nem volt? :D nekem nem lettek striáim, azért nem tartom mítosznak. Ennyien leírják előtted, hogy nőtt a lábuk, erre benyögöd, hogy ezek a nők hazudnak. Hiszen csak mítosz. Nem mindenkinek úgy működik a teste ám mint a tiéd.
2022. máj. 29. 08:27
 23/29 anonim ***** válasza:
18as vagyok. Én se híztam, és nem is vizesedtem. Igazság szerint elkerült minden, még a terhességi rosszullét is.
2022. máj. 29. 08:36
 24/29 anonim ***** válasza:

Nekem nem nőtt a lábam.

Elég régen elérte a 37-es mértet (nincs nagy lábam, 170 cm vagyok), szerintem általános felső tagozatában valamikor.

Biztosan szélesebb, mint teszem azt 7.-8.-os koromban volt, de terhességek után sem nagyon lett tartósan szélesebb. Gondolom majd ahogy idősödöm változik, anyué is 37-es és elég széles lett, de a mérete fix, pedig elmúlt 70.

Kétszer szültem, már a kisebb is 14, én 47 múltam, de ugyanaz a lábméretem.

Az esküvői cipőm 8érzelmi okból) még megvan és jó rám, pedig még az első gyerek születése előtt vettem. Méretre jó, nem is szűk szélességre sem, bár hordani nyilván nem fogom már.

Ami a magas sarkú cipőket illeti, azok hordása sem lett kényelmetlenebb, nagyobb méret sem kellett eddig, te tény, hogy például klasszikus tűsarkút nem hordtam sosem, mert nem szeretem, de a sima magas sarok nem okoz gondot azóta sem.

Én borzasztóan vizesedtem, így volt olyan, hogy belebújós, rohangálós cipőből vettem 38-ast a terhességem második felében, de később, ahogy rendeződtek az állapotok már nagy volt rám.

Nem vagyok mai csirke, de eddig a korral sem változott sokat, szerintem majd menopauza után és ahogy még idősebb leszek, anyunak is akkor lett egyre szélesebb, de nagyobb neki sem. Majd elválik miként alakul. Lehet ebben is vannak genetikai tényezők, fene se tudja mitől változik valakinek akár 2 méretet is, másnak meg semmit. Mármint az hatás-mechanizmusát értem a változásnak, csak azt nem, mi miatt ennyire eltérő ez is egyénenként.

2022. máj. 29. 09:11
 25/29 anonim ***** válasza:
32%

22-es, nem azt mondom, hogy nem létezik ilyen, csak nem a terhesség az oka! Hanem mondjuk a súlytöbblet, ami lehet terhesség és más miatt is. Én nem hallottam róla, és fogalmam sincs, hogy a kérdezőnek ki mondta, hogy bizonyos hormontól nőhet a lába(de mondjuk a testmagassága vagy az orra mérete nem?!). Ilyen hormon szerintem nem létezik, külön "lábnövekedésért" felelős hormon.. persze:D Vagy hányan lettek magasabbak terhesség után?:) Súlyfelesleg létezik, ez pedig egész testen lerakodó zsírt eredményez.

A stria sem terhesség miatt alakul ki, sosem szült kövér nőkön is van, és FÉRFIAKON is, ha hirtelen szednek fel nagyobb súlyt(akár izmot, akár zsírt), és rosszabb a bőrük kollagéntartalma, kevésbé rugalmas a testükön a bőr. Ez sem a terhesség miatt alakul ki.

Csontozat felnőttként jelentősen nem növekszik, pláne nem csak egy bizonyos területen.. kérem, józanész! Azért változott a méretetek, mert híztatok, amivel meg semmi baj nincs. Az enyém is ezért változott. És nem, nem lehet okolni a terhességet a sok plusz zsírért, én pl 62 kilósan szültem(170 centihez), se nem tornáztam se nem diétáztam, max az extra éhségérzetért.

Nem csak én vagyok így, többen vannak, de az elég hiteltelenül hangzana, hogy "barátnőmnek sem változott a lábmérete, és az ő barátnőjének sem", ezért írom a saját példám.

Szülőszobán volt egy nő, aki olyan szinten vizesedett(nem hízott, nem zsír volt, vékony volt, de a lába kb mint egy elefántnak, bokátlan, szélestalpú), hogy rá is csak óriás cipők voltak jók. De a vizesedésnek sem a terhesség a valódi oka, csak akkor jött nála elő.

Csak összekapcsoltok két amúgy is megtörténő dolgot.

2022. máj. 29. 09:54
 26/29 anonim ***** válasza:
38%
25. Én 6 kg-ot híztam, nem vizesedtem és a kórházból annyi kilóval jöttem ki mint terhesség előtt, pedig előtte sem voltam kövér. Mégis nőtt a lábam. Szóval nekem ne gyere azzal, hogy kövér voltam azért nőtt. Senki nem azt mondta, hogy mindenkinek kell nőnie a lábának, hanem, hogy valakinek ilyen valakinek olyan. Lehet genetikai okai is mint ahogy a striáknak is. Téves, hogy kövéreken van csak. Te vagy aki egyből mítoszozik, mert neked nem nőtt 🤷‍♀️
2022. máj. 29. 10:11
 27/29 anonim ***** válasza:
72%

Kérlek ásd elő a csak lábfejcsont hosszabbodásért felelős hormont, megremeg az orvostudomány alapjaiban:)

A striának nem genetikai okai vannak, a bőr rugalmassága felel érte, a kollagéntartalma. Hol írtam, hogy csak kövéreken van? Azt mondtam, hogy jelentős súlytöbblet tehet róla, mikor megnyúlik a bőr, nem tudja tartani a lépést, mert nem elég rugalmas. Ez akkor is lehet, ha egy anorexiásból fitnessmodell lesz és túl gyorsan szed fel izmot, vagy pubertázsnál hirtelen "nőiesedik" a test.

2022. máj. 29. 10:18
 28/29 anonim ***** válasza:
77%
27. Én nem mondtam, hogy hormon, ne akarj olyat a számba adni amit nem mondtam. Nem tudom miért van. És de genetikai okai vannak, hogy kinek lesz striája és kinek nem. Nekem egy sem lett pedig jó nagy hasam volt. Nem szedtem se kollagént, se nem kenegettem. Én azt mondtam, hogy nem híztam sokat, nem vizesedtem mégis nőtt a lábam. Azért 6 kg nem gondolom, hogy akkora súlytöbblet lenne. Tesóm 20 kg-ot hízott és nem nőtt a lába. Akkor ez miért lehet? Hm, várj lehet azért mert mindenkinek más a teste? 🤷‍♀️ Egyébként én nem akarok ilyen baromságon veszekedni, csak annyira bosszantó mikor valaki megkérdőjelezi más tapasztalatát, mert neki nem így volt.
2022. máj. 29. 10:28
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

27, nem olyan értelemben nő a láb, hanem a terhességi hormonoktól (bizony attól!) az egész testben lazulnak az inak, szalagok és ez bizony egyeseknél a lábfej hossz- és szélirányú terülését okozza, ami lábméret növekedést jelent. Ne felejtsd el, hogy egy szám mindössze fél centit jelenti. Ha pedig valakinek egyébként is határon volt a lába, 1-2 mili is okozhathatja, hogy nagyobb cipő kell.

Na ez a tudományos magyarázat, amit nem ismersz.

2022. máj. 29. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!