Második baba! Mi jár mi nem?
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,talán volt más is ilyen helyzetbe.2éves múlott a kisfiam.Még nem vagyok terhes de szeretnénk kistesót.Az lenne a kérdésem,h.ha idén összejön a baba akkor jövőre nem mennék vissza dolgozni.Nyílván ha nem jön össze akkor igen.Ilyenkor mi,hogy van? Amikor terhes leszek jeleznem kell gondolom a cég felé,hogy nem megyek vissza jön a második baba? Jár ilyenkor valami juttatás vagy ugyan az jár mint az elsőnél? Táppénz?
Bocsánat de nem vagyok-vagyunk tisztába vele.Köszönöm!
Szia. Én ugyanebben a helyzetben vagyok csak még az első baboval vagyok gyeden. Nekem így kellett :
8 hetes terhesen szóltam a munkahelyemre hogy babát várok. Aláírtam egy szerződés módosítást, állományba tettek (olyan mintha dolgoznál de mégsem) majd 30 nap után (ugyanannyi gyedet kaptam tovább) mentem a nőgyógyászhoz hogy írjon tpre. Azóta táppénzen vagyok meg mellette kapom a gyedet. Ha a kislányom betölti a 2t akkor a gyest és a táppénzt kapom addig amig meg nem született a kistesó. Utána csed+gyes utána pedig gyed +gyes :) ha valami nem világos nyugodtan kérdezz mert én most pont benne vagyok ebben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!