Keresztelőre meghívtak nem vagyok se rokon se kereszt szülő két gyerkőc van. Pénzre gondoltam ajándék ként . Kb mennyit szokás adni?
amennyit tudsz adni.
unokatesómék babájának a keresztelőjére 20e-t adtam, amikor keresztszülő lettem barátok gyerkőcének, 50e-t.
Neked kell ezt eldöntened,de ha se rokon nem vagy se keresztszülő nem kell szerintem sokat valami kis szimbolikusat,és veszel mellé valami apróságot.
Lányunk keresztelőjére megkellet hívnunk a párom keresztszüleit(anyós akarta)ők se adtak pénzt hanem kisruhákat vettek meg kismacit.Szerintem aki nem közeli nem feltétlenül kéne pénzt adni,tök felesleges.
Pont ezért nem adnék pénzt.
Vegyél neki egy szép takarót, plüsst, vagy valamilyen életkorának megfelelő játékot.
Én pénzt is adnék (kis összeget, pl 10.000-20.000 Ft) meg valamilyen játékot is vinnék (pl toronyépítőt vagy formabedobót, ezeket később tudja majd használni, de vihetsz neki rágókát vagy csörgőt is, bár szerintem azzal már tele a padlás)
Plüss játékot ne vigyél, teljesen felesleges!
1. vagyok.
hiába a sok lepontozó. unokatesóméknál mivel ebéd is volt a keresztelő után, úgy gondoltam illik valamit ajándékba adni. mivel nem ismerem a játékkészletüket, stb, gondoltam megkérdezem mire van szükségük, vagyunk olyan viszonyban. azt mondták, hogy egy nagyobb dolgot szeretnének most venni a picinek, inkább abba adjunk bele. és ez sokkal praktikusabb is így szerintem, mint ha veszek egy 15. plédet, vagy egy 4. duplo készletet, egy 3. toronyépítőt...
a keresztgyerkőcnél pedig tudtuk, hogy nyitottak megtakarítást neki, amihez ő fér hozzá majd, ide utaltuk a pénzt... az ő szülei sem tudtak igazából mit mondani a családtagoknak sem, hogy mit szeretnének. bár itt a faramuci helyzet az, hogy megkérdezik esetleg jófejségből, hogy mire van szükség (sokadik gyerek a családban, mindent "örökölnek"), de mit mondj, ha azt se tudod, mekkora a keret, mennyit szán rá az illető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!