Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy 24 éves férfi...

Szerintetek egy 24 éves férfi lehet jó apa? Miért természetes ha egy nő 24 évesen szül, amikor egy azonos korú újdonsült apát lefiataloznak?

Figyelt kérdés

Adott egy pár a szomszédban. Gyereket várnak. Nyáron érkezik. A pár mindkét tagja 24 éves. A szüleim folyton olyan beszólásokat tesznek nekem, hogy majd a pasi elhagyja a csajt, mert ilyen fiatalon nem fogja lekötni magát, meg ilyen fiatalon nem fog megmaradni egy nő mellett. Meg azt mondják, hogy még ez a férfi is gyerek, várhatott volna még.

Nos, miért csak az elfogadott ha egy nő szül fiatalon? Vagy miért látják ezt így sokan? (Másoktól is hallottam hasonló megnyilvánulásokat)

Én 22 éves vagyok és már a saját korosztályomban is ismerek olyan srácot, aki szerintem simán megbízható apuka lenne. Persze, ismerek bulizós, okádásban fetrengő, p*nciért egyetemre járó pasikat is, de most nem ez a lényeg.

A szomszéd pasit nem ismerik a szüleim túlzottan, nem tudják milyen a magánélete, vagy a hozzáállása a dolgokhoz. Simán abból ítélkeznek, hogy fiatal.

2022. máj. 18. 11:47
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

4-es, az simán lehet, mert az én barátom is pont 24. Na, de nekünk eszünkbe se jut. Nem azért, mert felelőtlenek vagyunk huszonévesen, hanem mert dolgozni szeretnénk pár évet, elköltözni otthonról, kialakítani a saját életünket stb. Majd 28-30 körül ráérek szülni.

Na de, ha valaki így van ezzel, mint ez a pár, szerintem azzal sincs semmi baj. Aki korábban elkezdett dolgozni, családcentrikus, vagy csak simán szeretne gyereket és tudja biztosítani a feltételeket, ott egy fiatal apuka is bizonyíthat. Szerintem.

Én is sok elvált párt ismerek, főleg a 40-es korosztályban, de sokan 30 felett házasodtak közülük is. 😅

2022. máj. 18. 15:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát, saját tapasztalat: apám pont 24 éves volt, amikor én születtem. Édesanyám elmondása szerint közös döntés volt a gyerekvállalás, és az első pár évben nagyon lelkes is volt apám. Minden este ő fürdetett, kivette a részét az etetésből, altatásból, felkelt hozzám éjjel is, ha anyum már nem bírta. Aztán mire óvódás lettem, valószínúleg belefáradt, hogy "ráment a fiatalsága" a babázásra. Kezdett egyre kevesebbet foglalkozni velem, külön programokat csinálni a még akkor is gyermektelen barátaival, stb. Aztán még az előtt elváltak a szüleim, hogy az iskolát elkezdtem volna. Innentől meg csak még távolabb kerültünk egymástól. Kezdetben tartotta, hogy kéthetente velem tölti a hétvégét, de aztán ez is elmaradt. Végül teljesen megszakadt a kapcsolat. Azóta tudom, hogy született egy másik lánya, amikor ő 34 éves volt, és annak a kislánynak meg kb. minta apukája. (Ma már ez a lány is 21 éves, szóval nála nem unt bele az apaságba.) Szóval az én meglátásom szerint az volt a baj, hogy még túl fiatal és éretlen volt az apasághoz, amikor én születtem. Huszonévesen ő még bulizni akart, utazgatni, karriert építeni. És egy baba/kisgyerek csak akadályozta ebben. Amikor a másik lánya született, már vezető pozícióban doglozott, kiélte magát, volt egy halom barátnője a két felesége között, szóval már nem volt semmi, amiről le kellett volna mondania a gyerek miatt. Persze én ez alapján nem általánosíték, de sajnos nálunk nagyon is bejött, amit a környezetedben hallasz. Szóval lehet, hogy ők is azért mondják, mert sajnos ezt látták/látják máshol.
2022. máj. 18. 21:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Nagyon nevelés függő és ember és egyén függő. 24 évesen lehet valaki jó apa, de lehet rossz apa is. Ki mikor érik meg, ki mit szeretne.
2022. máj. 19. 11:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Sajnos sok kulturában azt preferalják ha férfi idősebb. Mert ferfiaknál előny a tapasztalat, míg nők esetében a fiatalság. Azt látom hogy Magyarországon is kúszik ez vissza hogy huszon eves lányok 40es ferfiakkal vannak. Ez egy ódivatú beidegződés ami szerint ugye ferfinak kell idő hogy lenyugodjon, de legtöbb esetben baromság mert aki 20 évesen lelép az 40 évesen is szar alak lesz.
2022. máj. 19. 18:32
 15/15 anonim ***** válasza:

14

Nem a kultúra, hanem az elvárások sok esetben.Legyen ház, autó, nyaralás, szép ruhák ezt egy fiatal 24 éves nem tudja nyújtani.Mimdenhol ezt tolják a fiataloknak.Ettol függetlenül nem kifejezetten általános amiről írsz.

Ahogy valójában egyáltalán nem biztos hogy a 24 évesen lelépő 40 évesen is lelépne,mert közben pont szerezne 15 év alatt elettapasztalatot,kielne magát és már esetleg családra vágyna.Valoban családra, ahová esténként vagy amikor hazamehet.

Mag ja van az a réteg aki sose komolyodik meg.Szerintem így helytallobb

2022. máj. 19. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!