Hogyan nézett ki az első edzésetek szülés után?
Mit mozogtatok és mennyi ideig az első alkalommal? Milyen intenzitással?
Szerintetek mi a maximum amit szülés után 10 héttel sportolni lehet?
Én a 6 hetes vizsgálaton kérdeztem az orvost, mindent rendben talált, azt mondta, apránként lehet. Aztán a 7. héten mentem egy olyan helyre, ahol az edző anyukákkal foglalkozik, és képben van a szülés utáni dolgokkal. Bármit is kezdesz sportolni, csak fokozatosan, ne terheld túl magad. A szervezet teljesen átalakult, kell idő, amíg visszarendeződnek a dolgok.
Egyszer elmentem futni, nem emlékszem, hányadik héten, hogy “én most elkezdem apránként”. 🤣🤣🤣 egy percet nem bírtam egyhuzamban lekocogni. Pedig terhesség előtt ment a félmaraton is. Na de a lényeg, utána hallottam több helyről, hogy a futással érdemes hónapokat várni, mert könnyen méh süllyedést lehet az eredmény. Most 3 hónapnál járok, de még nem futok. Edzés, meg babás torna megy egyelőre.
Én kutyát sétáltattam szülés előtt is, (kórházba egy 6 km-es túra után mentem be). Meg szülés után egy héttel gyerekkel. (ez kb. 3-4 km lazán naponta)
Edzeni kimondottan: mostkezdtem el jógázni, de majd beleszakadok ebbe is. 🤭
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!