Szülés után nagyon szétnyílt hasizmon csak a műtét segít? Kapott valaki hashálót emiatt?
1es, RTM tornázom, erre specializálódott gyógytornásszal. Ő azt mondta, hogy még egy kliense sem volt akinek ekkora mértékben szétnyílt volna a hasizma (másfél tenyérnyi).
2-es, nem, már van 2, nem kell több. Amúgy sem ajánlott hasi sérvvel teherbeesni.
Szia! Nekem 2. császárom után 7 hónappal volt köldöksérvvel egybekötött szétnyílt hasizom hálózás, de a doki csak részben fedte le.
Nem tudom miért csak félig.. Mindenesetre nem lett jobb 3.terhességnél 😐
4. vagyok. Nekem őrült nagy kötényhasam volt, üres vékony szétrepedt bőr, alatta a hasizom, zsír pluszban nem volt, de így is úgy néztem ki mint egy 6 hónapos terhes. Ami ennél is rosszabb volt az a fájdalom, amikor megfeszítettem a testem. Hasizom gyakorlatoknál pedig nem visszahúzódott, hanem még jobban kitüremkedett. Mivel félig fizikai a munkám (gyógytornász vagyok), ezért ez így nem maradhatott.
A hasizmomat összevarrták, fölösleges bőrt kivágták. Egész mélyen, de nagyon hosszan van egy hegem, de hajszál vékony és fehér. A bőröm annyira magasan is ki volt repedve, hogy a kimetszés ellenére az újonnan képzett köldököm alatt is csíkos most is. Egy kb 5x8 centis területen a hasamon teljesen érzéketlen a bőröm. Mivel a köldököm nem igazi, az talán nem olyan szép, de a hasam nagyon jó lett, nem fáj, nem nézek ki terhesnek és tudok emelni.
Nem egyszerű műtét, utána 6 hétig nulla emelés, fűzőben kell lenni, de bármikor újracsinálnám, olyan nagy mértékű életminőség változást hozott!
Nem tudom mit lehet lepontozni azon, hogy valakit meg kell műteni :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!