Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Ha úgy döntöttetek...

Szülők! Ha úgy döntöttetek hogy körülmetéltetitek a gyermeketeket, akkor mi volt a döntés oka?

Figyelt kérdés

Akár újszülött korában akár később. Ha úgy döntöttetek hogy legyen körülmetélve, akkor mi volt ennek az oka, hogy ez lett a döntés? És ki döntött így?

Tudom hogy a legtöbb szülő nem csináltatja ezt meg a gyermekénél, de én azoknak a válaszára lennék kíváncsi akik úgy döntöttek hogy megcsináltatják.

2022. máj. 12. 19:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
az megvan hogy a körülmetélést orvosi indok nélkül is megcsinálják? A kettesnem meg elszörnyedtem: ez indok hogy tetszik a férje körülmetélt farka, úgyhogy megcsonkíttatja a gyereket is?
2022. máj. 13. 09:03
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Tudom, hogy megcsinálják, de indoknak normál helyzetben ez lenne az egyetlen reális indok ha orvos is úgy ítéli meg, hogy szükséges.
2022. máj. 13. 09:22
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
igen, szerintem is: egészségügyi okból nem is kérdés hogy szükséges megcsináltatni ha baj van. De a többsége nem ezért van körülmetélve. És örülhet ha orvos csinálja. még mindig van ahol érzéstelenítés nélkül csonkítják meg a kisfiúkat (is)
2022. máj. 13. 09:34
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Első szerelmem metélt volt. Baleset miatt ami kiskorában történt vele.

Ő volt a leghigiénikusabb párom életemben.

Sajnos a férfiak híján vannak ennek általában, nem szeretik megmosni a bőr alatt, mind tiszta büdös. Akinek nem inge, természetesen ne vegye magára, de nekem sok-sok éves tapasztalata mondatja ezt.

Van fiam, önszántamból nem csináltatnám meg ennek ellenére, csak ha orvosilag indokolt, viszont eldöntheti később, hogy szeretné-e.

2022. máj. 13. 09:44
 15/20 anonim ***** válasza:
86%

kis Wikipédia "Az Amerikai Egyesült Államokban viszont évtizedeken keresztül érzéstelenítés nélkül végezték, abból a feltételezésből kiindulva, hogy az újszülöttek fájdalomérzékelő-képessége jóval kisebb, mint a már idősebb gyermekeké[2] Annak ellenére, hogy ezt az orvosi álláspontot már régen megcáfolták, Németországban egyes vallások képviselőinek lobbitevékenysége nyomán a Bundestag egy 2012-ben hozott törvényben mégis engedélyezte a csecsemők érzéstelenítés nélküli körülmetélését.[3]"

"A csecsemő- és gyerekkori körülmetélés körüli vitának az egészségügyi mellett etikai oldala is van: ellenzői szerint, mivel a beavatkozás gyakorlatilag visszafordíthatatlan, sérti a gyermekek sértetlen, egészséges testhez való jogait. " Milyen igazuk van. Ne csonkíthassák már meg őket orvosi indok nélkül, mert a szülőnek éppen arra szottyant kedve.

2022. máj. 13. 09:46
 16/20 anonim ***** válasza:
88%
Én annyit tudok, hogy nekem a fityma hátul maradása miatt volt.
2022. máj. 15. 21:06
 17/20 anonim válasza:
67%

@14

A bőrt hátrahúzni és megmosni alatta kb. 5 másodperc. Tusolásnál minden férfi elvégzi ezt. Akinek csonkolt a farka, annak is kell mosnia.

Nekem fitymaszűkületem volt tizenévesen, ennek ellenére sose volt büdös a farkam, mert a fitymám alá belőttem a vizet zuhanyzás közben, meg fültisztító pálcikával benyúlva töröltem a makkom körül.

Aztán a fitymám tágításával megoldódott a fitymaszűkületem, műtét nélkül.

Azóta is minden WC használat után mosom a cerkát. Nem kell a tisztálkodáshoz zuhany, elév a csap alatt elmosni a szerelést.

A legtöbb férfi nem a fitymája miatt büdös, hanem mert a heréi és a combja közti terület beizzad, bepállik, angolul ezt crotch rot illetve jock itch néven emlegetik. Ez a csonkolt farkú férfiaknál ugyanúgy előfordul, mint az ép nemi szervűeknél

Tehát az, hogy te sok büdös pasit beengedtél az ágyadba, az kizárólag téged minősít.

2022. máj. 28. 08:42
 18/20 anonim válasza:
70%
Higiénia, esztétikusabb megjelenés. Aki a körülmetélést csonkolásnak írja le az egyszerűen fogalmatlan. Az előbőr nem egy testrész. Az egyik legrégebbi sebészeti beavatkozás. Sok okból történhet. Ez egy szubjektív döntés is lehet a szülő részéről pl. Lényeg hogy ez mindenki magánügye.
2023. máj. 4. 18:03
 19/20 anonim ***** válasza:
59%
Mert olyan régi akkor máris rendben van?
2023. máj. 4. 18:18
 20/20 anonim ***** válasza:
59%
Aha, kínában a kislányok lábát is azért kötötték el, mert az olyan marha esztétikus volt, és a szülőknek úgy tetszett.. ott se kérdezték akarja-e a gyerek hogy nyomorékot csináljanak belőle. Az is régi eljárás.
2023. máj. 4. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!