Ezt megtehetik egy elsős gyerekkel?
"8) A nevelőtestület a (7) bekezdésben foglaltak alapján az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanórai foglalkozást"
Tehát ha nincs igazolatlan órája akkor nem buktathatják meg.
22. Mivel itt nem buktatásnak hívják, mert az nincs elsőben, nem teljesített tanulmányok miatt nem fogják tovább engedni.
Nem kellene a kérdezőnek ezen rugózni, mert ha a gyerek tovább megy, legkésőbb 5-6. osztályban már tényleg meg fog bukni, mert nincsenek meg az alapjai.
"De ha úgy érzed, hogy a te gyerekes 250 óra hiányzás ellenére tud mindent, akkor miért félsz az osztályozótól???"
Mert nem akarják engedni?
Sajnos ebben az “igazságtalan” világban ez nem így megy, hogy te azt mondod, hogy megvannak az alapjai és mehet vizsgázni én mondjuk úgy tudtam nem tagadhatják meg DE elolvastam amit googlet és lehet. Ettől függetlenül nem csak a betűket számokat tanítják nekik elsőbe hanem a közösségben való viselkedést azt hogy kell 5x45 percet végigülni, hogy kell alkalmazkodni időre készülni ezeknek és még sok másnak kell megfelelni ahhoz, hogy alkalmasnak találják de be sem járt iskolába. Azt írod több mint 250 óra oké de nem mind1, hogy 255 vagy 300 órát hiányzott hisz így is alig járt be vagy, hogy tényleg miért hiányzott ennyit a gyermek, vagy akkor legyen magántanuló vagy ha nem szeretnéd a te felelőséged is, hogy bejárjon iskolába és igen a következő évnek az egyik követelménye, hogy be kell járni. És ha tényleg beteg is volt a gyerek tanárok az ő érdekét nézik hidd el.
( nem értem ezen miért vagy így kibukva ez nem a világ vége inkább fogadd el a segítséget és mi van akkor ha ujra járja az elsőt ? Mikor én voltam 20 éve elsős ketten is újrajárták 🤷♀️ Ha úgy érzed esetleg próbáld megbeszélni az oktatókkal de ne ebbe a stílusba ahogy itt írtál mert akkor nem sok esélyed lesz. )
Nem buktathatják meg osztályozó vizsga nélkül!(de simán csinálhatják úgy, hogy megbukjon azon a vizsgán..)
A vizsgát nem tudod kikerülni akkor sem, ha elég jegye van, viszont hiába ragaszkodsz a vizsgához, meg tudják szivatni a gyereket, hogy ne csússzon át "kettessel"(ugye szóbeli értékelés van, nem tudom, mi a kettes szóban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!