Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az Ibolya tényleg borzasztó...

Az Ibolya tényleg borzasztó név manapság?

Figyelt kérdés
Ahogy láttam véleményeket itt erről a névről, mintha senkinek se tetszene és én furcsálom kicsit. Nekem ez a név nem kelt igazán "idős néni hatást", amik keltenek azok inkább a Piroska, Erzsébet, Zsuzsanna és társai. Mi az oka, hogy ez a név nem tetszést vált ki az emberekből? Csak nekem tetszik ez a név? Adnátok amúgy ha lenne lányotok? Manapság fura lenne ez a név? Mondjuk az ibolya a kedvenc virágom, lehet amiatt tulajdonítok neki ilyen kedvencséget de ezen kívül nincs semmi bajom vele, vagy lehet nem látom azt amit mások?

2022. máj. 10. 23:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
31%
Nekem az Ibolyáról mindig azok a cigány lányok jutnak eszembe, akik a sok évvel idősebb bátyámmal kezdték az iskolát és a még több évvel fiatalabbal végezték, miközben nekem is osztálytársaim lettek. :)))))
2022. máj. 11. 06:52
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek lassan 60 éves Ibolyát és 16 évest is 🤷🏼‍♀️. Én nem adnám, mert annyira nem tetszik, de semmi baj szerintem vele. Erről az "öreges" névről mindig az jut eszembe, hogy 100 meg 100 Eszter kislány szaladgál, de ismerek idős Eszti nénit. Arra valahogy nem sütik rá, hogy öregasszonyos név. Akkor miért kéne az Ibolyára, Zsuzsára akármire.
2022. máj. 11. 07:21
 13/23 anonim ***** válasza:
39%
Én nem adnám most születendőnek, öregesnek gondolom.
2022. máj. 11. 07:45
 14/23 anonim ***** válasza:
65%

Nekem egy takarítónő kepe villan be ez a név hallatan.

Én tuti nem adnám. Nem is tetszik, öreges is...

Viszont a felsorolt Zoé, Darina stb neveket sem. A két kategória közt azért hál isten van még jópár "használható" név

2022. máj. 11. 08:02
 15/23 anonim ***** válasza:
74%
Egyáltalán nem borzasztó :)
2022. máj. 11. 08:04
 16/23 anonim ***** válasza:
80%
Személy szerint nem adnám, de semmi bajom evvel a névvel, nem öreges szerintem. Sokkal jobb, mint a felkapott divat nevek.
2022. máj. 11. 08:11
 17/23 anonim ***** válasza:
82%
Kicsit öreges hatást kelt, de attól még szép. Ami hasonló de nagyon tetszik az a Viola.
2022. máj. 11. 10:21
 18/23 anonim ***** válasza:
81%
Semmi baj az Ibolya névvel, szerintem szép. Azért nem adnám, mert van olyan lánynév, ami jobban tetszik. Azzal én is egyetértek, hogy ezerszer inkább Ibolya, mint Zejnep, Hürrem, Sánel és társai.
2022. máj. 11. 10:59
 19/23 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem meg nagyon csúnya, öreges. Becézve Ibi, Iboly pedig röhejes.
2022. máj. 11. 11:51
 20/23 anonim ***** válasza:
27%
Nemcsak manapság
2022. máj. 11. 12:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!