Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugy érzem nem bírom. Mit tegyek?

Ugy érzem nem bírom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van 2 gyerekünk.

3 éves a fiunk, ő délig ovis. A lanyunk 7 hónapos.

Férjem reggeltől estig dolgozik. 98%ban én vagyok a gyerekekkel.

Reggel férjem elviszi a nagyot oviba. Délelött a kicsivel itthon vagyok, takarítok, főzök, pihenek. Délben indulok a nagyért.

Hazajön, nem alszik. Onnantól kezdve estig csak kiabál, ordít. Ovi elött nem volt ilyen. Dackorszak tombol, mindenen kiakad, mindenen tiltakozik. Amit az oviban nem vezet le, azt levezeti itthon rajtam.

Délelött a kicsi egy angyal. Megjön a nagy, onnantól ő is kiabál, sikít, hisztizik. Amit kipihenek délelött, delután leamortizálják bennem. Minden estére kikészülök. Természetesen kire férjem hazaér, angyalok mind a ketten.

Már ebben kimerültem.

Emellett mióta megvan a kicsi, egyedül jóformán még wc-n sem voltam, nem hogy itthonról távol.

Anyóssal nem tartjuk a kapcsolatot. Anyáék pedig elköltöztek tőlünk messze, mikor a 2.al terhes lettem. Amig a fiam volt csak, legalább anyára tudtam hagyni néha.

Most ha nagyon muszáj, férjemre tudom hagyni őket. A naggyal teljesen jól elvan. Viszont a kicsivel egyszerűen lehetetlen hagyni.

Mostanában párszor orvoshoz kellett mennem. Az 1 óra kb. Vagy tegnap pl anyaknapja volt az oviban. A kicsi minden ilyen alkalmat vegigordít. Bármit csinál vele az apja, csak sír.

Én 7 hónapja gyakorlatilag csak a gyerekkel létezem. Már megszűntem nőnek lenni, csak anya vagyok. Ugy érzem belefulladok.

Elmondhatatlanul vágyom egy fodrászra. Vagy csak barátnőmmel egy kávéra kettesben. De lehetetlen.

Ráhagyhatom az apjára, de annsk meg nincs értelme hogy orditson.

Emiatt iszonyúan irigylem a férjem. Ő csak beül az autóba és megy.

Nem tudom hogy tudnék igy feltöltődni, kikapcsolodni, nem csak anyának lenni, aki minden estére, sokszor már délutánra idegroncs

2022. máj. 7. 10:38
1 2
 11/19 Derjaderja ***** válasza:
73%
Persze a pici még kicsi, de ebben a korban a kisfiam már szívesen piknikezett. Egy óvistárs nem tud csatlakozni az anyukájának?
2022. máj. 7. 12:46
 12/19 anonim ***** válasza:
85%

2 gyereket vállaltál falura úgy, hogy nem vagy mobilis...🤔 persze, hogy begolyózol. Ha falun éltek, gondolom van kertetek. A kertbe nem lehet egy kis játszóteret kialakítani? Csúszda, hinta, homokozó, 1 hordó, amibe gyűjtitek az esővizet és lehet vele sarazni. Meghívtok pár ovis cimborát és teljes a földi boldogság. Ha van veteményesed, ott is "segíthetnek" a gyerekek. A nagyinál nekem is volt egy kis locsolókannám, és öntöztem a paprikát, paradicsomot, stb.

Vagy ha van biciklid, vehettek rá utánfutót, abba bepakolod a 2 gyereket, és máris jobban ki tudtok mozdulni.

Vagy vegyetek neked is egy autót, és akkor tiéd a világ.

Amúgy napirendetek van? Lehet, hogy már az események rendszeres, ciklikus, kiszámítható ismétlődése is sokat segítene.

2022. máj. 7. 12:59
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
Tegnap konkrétan 2 órán át kis locsolóval locsoltunk, meg ástunk, köveket szedtünk, sajnos sarat is kóstolt a gyerek, segített gazolni. Pedig kertünk sincs (mint neked valószínűleg) hanem a lakás előtt van egy kis virágágyás. Vegyél kismotort ha motorozzon az udvaron, vagy az utcában ha csendes, az udvarba egy trambulin, mászóka, teríts le egy plédet, tedd oda rá a kicsit, de a fűtől se lesz baja. És szerezzetek be egy mozgékony, gyerekbarát kutyát. Úgy lefárasztja a nagyot, be fog borulni az ágyba este.
2022. máj. 7. 13:10
 14/19 A kérdező kommentje:

Nekem is van autóm, csak 3.hónapja darabokban :(

Nem kapni alkatrészt hozzá.

A faluban senkivel nem vagyunk jóban, nemrég költöztünk ide. Par anyukával próbalkoztam, de nem vagyunk egy hullámhosszon

Van egy egész játszótér itthon. Hinta, csúszda, maszoka, homok, trambulin. Minden kb. El is játszik a nagy. De ettől még én bezárva érzem magam :(

2022. máj. 7. 16:23
 15/19 anonim ***** válasza:
58%
Kicsit kösd magadra és együtt hárman menjetek el vonattal, vagy busszal a közeli varosban. Plázában, tescoban stb át tudod pelenkázni kozben, keress egy parkot, beülsz kávézni közben vagy valami. Ha elsőre nehezebben is megy, a gyerekek is alkalmazkodni fognak hozzád pár alkalom után. Te is magabiztosabb leszel és megérzed milyen jó érzés, jobb kedved lesz,könnyebben mozdulsz ki.
2022. máj. 7. 17:21
 16/19 anonim ***** válasza:
37%
Fodrászhoz is elmehetsz gyerekekkel amúgy, keress neten olyat ahol van játszó sarok. Találd már meg az élvezetet ebben és hogy anya lettél a noiesseged nem is lehetne nagyobb. Ne keseregj csak az idő telik vele.. Fel a fejjel és indulj neki.
2022. máj. 7. 17:23
 17/19 anonim ***** válasza:
73%

Hagyd őket az apjukra, te pedig ülj be az autóba és menj el valamerre. Ha jól értem a férjednek van. De nekem már egy nagy séta is jót szokott tenni. A pici elnézelődik a babakocsiban, a nagy meg fejen pörög, kavicsot gyűjt, pitypangot fúj, stb. Olyan helyre megyünk, ahol nem kell árgus szemekkel figyelnem, nincs autó, víz, stb. Így egy picit az én figyelmem is megpihenhet. A piknik is jó ötlet, mi is szoktunk, de azt inkább apával közösen.

Lehet kegyetlen anya vagyok, de engem nem érdekel, ha az apja mellett üvölt a gyerek. Ha ki kell szellőztetnem a fejem, akkor kiszellőztetem. Ők majd összeszoknak, jó kezekben hagyod a gyerekeket. Te viszont úgy leszel jó anyjuk, ha karban tartod az elméd.

2022. máj. 7. 19:43
 18/19 anonim ***** válasza:
73%
Uhh..na én épp ezért vállaltam csak egyet. Tudtam a hataraimat. Már akkor.
2022. máj. 7. 23:07
 19/19 anonim ***** válasza:
63%

Vállaltál 2 gyereket kis korkülönbséggel, akikkel duplán nehéz és lett belőled egy Tipikus mártíranya.

Leírtak egy csomó lehetőséget a kommentelők, hagyd őket a férjedre, fizetett segítség stb stb, de neked semmi sem felel meg, saját magadat zárod kalitkába. Akkor most mégis milyen választ vársz?

2022. máj. 8. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!