A Hanna tényleg ennyire tucat illetve elcsépelt név lenne manapság?
Jelenleg ez az egyik legnépszerűbb lánynév. Erre mondják, hogy tucatnév, elcsépelt...
Az utóbbi 10 évben lett ennyire felkapott több más névvel együtt. Pl az Anna, Jázmin, Léna, Mira, Zoé, Laura, Luca, Emma is nagyon népszerű mostanság. Nyílván nem hívnak mindenkit Hannának, de általában vám legalább 1-2 Hanna az osztályban, ovis csoportban.
Nincs semmi baj azzal, ha valaki ezt a nevet választja. Már nem sokáig lesz népszerű. Kezdenek visszajönni divatba a régi nevek pl.: Lujza, Róza, Karolina, Katerina, stb. Na meg a török eredetű nevek is egyre felkapottabbak.
Szerintem nem rossz név. Én egy Hannát ismerek, ő is már 17 éves.
Amúgy pl. régen tucatnév volt a Mária (még mindig ez a leggyakoribb női név Magyarországon), de ha ma így neveznek el egy kisbabát az ő korosztályában már ritkának számít.
Igen, és nemcsak manapság, az elmúlt 15 év óta biztosan felkapott.
Ha csak az unokahúgom idén érettségiző osztályát nézem, 4 Hanna osztálytársa volt.
De idén, ismerettségi körben 3 Hanna is született, tavaly 2.
Ha te így nevezed el a gyerekedet, akkor számodra nem lesz elcsépelt, hisz a gyerekedet hívják így.
Szerintem emiatt butaság olyan nevet adni, ami kevésbé tetszik, csak azért mert mást nem hívnak úgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!