Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Hanna tényleg ennyire tucat...

A Hanna tényleg ennyire tucat illetve elcsépelt név lenne manapság?

Figyelt kérdés
Nagyon meglepődtem, hogy itt a gyakorin sokszor olvasom a Hanna névről véleményeket és sokszor látom, hogy tucat név emiatt nem adná meg elcsépelt stb...meg mit jelent az, hogy elcsépelve? Pedig én alig hallottam ezt a nevet, és nem vagyok még idős, általános iskolában is 1 Hanna ismerősöm volt aki osztálytársam volt alsóban, utána egyik iskolámban se volt Hanna osztálytársam sőt bárhol voltam közösségben se igazán hallottam. Bár lehet pont én vagyok aki kifogja, hogy nem hall bizonyos neveket ami tucat.:D Régen mikor általános sulis voltam és ugye volt a Hanna osztálytársam akkor igen ritka volt és szépnek számított. Egy tucat név örökre az marad vagy felváltják mások és lesz amikor ismét ritka lesz? Mi a véleményed a Hanna névről? Nekem ez a kedvencem, bármennyire tucat és sokak által nem kedvelt, örökre kedvenc marad.

2022. máj. 3. 11:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg gyakori név a kicsik között. Aztán elévül. Egy 10-15 éve a Sára sem volt gyakori, most meg elég Gyakori az is
2022. máj. 3. 11:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg ez az egyik legnépszerűbb lánynév. Erre mondják, hogy tucatnév, elcsépelt...

Az utóbbi 10 évben lett ennyire felkapott több más névvel együtt. Pl az Anna, Jázmin, Léna, Mira, Zoé, Laura, Luca, Emma is nagyon népszerű mostanság. Nyílván nem hívnak mindenkit Hannának, de általában vám legalább 1-2 Hanna az osztályban, ovis csoportban.

Nincs semmi baj azzal, ha valaki ezt a nevet választja. Már nem sokáig lesz népszerű. Kezdenek visszajönni divatba a régi nevek pl.: Lujza, Róza, Karolina, Katerina, stb. Na meg a török eredetű nevek is egyre felkapottabbak.

2022. máj. 3. 12:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta szerepel a leggyakrabban adott női nevek listáján. 2016 és 2021 között végig első helyen volt,tehát a legtöbbször adott lánynév. Szépnek nagyon szép, de tényleg tucat lett.
2022. máj. 3. 12:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A 3-as válaszoló megelőzött, épp ezt akartam írni: évek óta a Hanna vezeti a leggyakrabban adott lánynevek listáját. Igen, nagyon gyakori. Ettől még szép név, persze.
2022. máj. 3. 12:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szép név szerintem is, de nagyon felkapott. Olyan mint amikor az én gyerekkoromban minden 2. kislány Andi, Niki, Szilvi, Anita, Orsi meg Móni volt.
2022. máj. 3. 12:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem rossz név. Én egy Hannát ismerek, ő is már 17 éves.

Amúgy pl. régen tucatnév volt a Mária (még mindig ez a leggyakoribb női név Magyarországon), de ha ma így neveznek el egy kisbabát az ő korosztályában már ritkának számít.

2022. máj. 3. 12:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és nemcsak manapság, az elmúlt 15 év óta biztosan felkapott.

Ha csak az unokahúgom idén érettségiző osztályát nézem, 4 Hanna osztálytársa volt.

De idén, ismerettségi körben 3 Hanna is született, tavaly 2.

2022. máj. 3. 13:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szép hangzású név, de jelenleg szerintem alig van az országban alsó tagozatos általános iskolai osztály, ahol nincs Hanna.
2022. máj. 3. 13:11
 9/12 anonim ***** válasza:
86%
Én hallottam, hogy egy ovónő panaszkodik, hogy a csoport felét Bencének hívják, a másik fele meg lány. Na az ilyen a tucatnév. Egy ideje vannak felkapottabb nevek és akkor osztályonként 1-2 van belőle legalább.
2022. máj. 3. 13:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha te így nevezed el a gyerekedet, akkor számodra nem lesz elcsépelt, hisz a gyerekedet hívják így.

Szerintem emiatt butaság olyan nevet adni, ami kevésbé tetszik, csak azért mert mást nem hívnak úgy!

2022. máj. 3. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!