Többször láttam, hogy elszörnyülködtek a Lucán pedig szerintem teljesen vállalható név, nekem legalább is nem tűnik "gyerekesnek". A Dorka meg Hajnalka jobban gyerekes kategória, de ez nem. Szeretem a rövid neveket, nekem mondjuk a Lujza az ami nagyon nem jön be valahogy. Jóban Rosszban-ban is van Luca, ott teljesen illik a karakterhez, ahogy hallom sosem szörnyülködtem rajta. Csupán érdekelne, hogy akinek nem tetszik a Luca név annak miért nem? Néha rossz olvasni amiket írnak róla. Nem vagyok Luca, csak kíváncsi vagyok mert nekem teljesen oké név :D.
Magyarországon szerintem semmi baj a Lucával. Külföldön már fura egy picit. Olaszországban ugye férfinév, más országokban meg a Lucas miatt lehet vele némi bonyodalom.
2022. ápr. 29. 20:34
3/12 anonim válasza:
Szerintem szép név, de én sem adnám a gyakorisága miatt a gyermekemnek.
Elszörnyülkődni viszont nem kell rajta :)
2022. ápr. 29. 20:43
4/12 Hanna S válasza:
Nekem egyszerűen a hangzása nem tetszik.
2022. ápr. 29. 20:46
5/12 anonim válasza:
Nincs ennek konkrét oka, hogy nekem pl. miért nem tetszik, mert nem. Azt se tudnám megmagyarázni pl, hogy miért nem szeretem a paradicsomot, nem ízlik és kész. Nekem valahogy olyan...rossz, baljós hangulatú a Luca. Nincs benne semmi logika.
2022. ápr. 29. 20:47
6/12 anonim válasza:
Egy elkényesztetett nyafka ovis kislányt tudok csak elképzelni ezzel a névvel, nekem nagyon unszimpatikus
2022. ápr. 29. 21:02
7/12 anonim válasza:
Nekem a hangzása miatt nem tetszik, kimondottan csúnyának tartom. A Dorkával és a Lujzával például semmi bajom. A Bence sem tetszik, épp ezért, pedig a népszerűsége alapján sokaknak viszont igen.
2022. ápr. 29. 22:15
8/12 anonim válasza:
Luca szörnyű név.
2022. ápr. 29. 23:43
9/12 anonim válasza:
Nekem sem tetszik. Mondjuk én eleve nem szeretem azokat a neveket, amiket nem lehet becézni, de azok közül is a Luca számomra egy nem tudom, kifejezetten csúnya név. Meg most elképzelem, hogy ugyan itthon marad felnőtt életében, de multinál dolgozik ahol sokat kell írásban kommunikálnia angolul (csak magamból kiindulva), és mindenki azt hinné róla, hogy fiú, mert a Luca angolul olvasva "Luka" lenne, ami pasinév, és szerintem igenis fontos figyelembe venni ezeket a dolgokat a mai világban.
De meg csak simán nem tetszik, ezeken kívül sem. Ez van. Másnak meg olyan nevek nem tetszenek, amik meg nekem igen, szóval azt hiszem, ezzel meg lehet békélni :D
2022. ápr. 30. 07:54
10/12 anonim válasza:
Nekem tetszik a Luca név, ha most várnék babát, talán így, nevezném el amennyiben kislány.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!