Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagycsaládot bevállalni...

Nagycsaládot bevállalni nagyszülői segítség nélkül?

Figyelt kérdés

Sajnos messze lakunk a nagyszülőktől. 3 hetente tudjuk látogatni őket.

Én mindigis sok gyermeket szerettem volna és szerencsére a pàrom is hasonlón gondolkodik.

3 vagy 4 gyermekben, most még egy sincs.

Azonban a napokban kicsit elkezdtem aggódni, ahogy látom a környezetemben mennyien le vannak fáradva 2 gyermek mellett is, hogy sokan bébi szittert fogadnak segítségül, akiknek nincs nagyszülő és hogy sokan nem bírnak a gyermekkel, sokat bosszúsak, kimerültek.

Mi egyébként viszonylag jó munkabeosztásban dolgozunk, több a ráérésünk.

Én egyébként óvónő vagyok 25 gyermekkel. Így tudom milyen 3-tól 7 éves korig a gyerekekkel lenni. Nehéz meg fárasztó tud lenni, viszont mindettől függetlenül szeretem, ez engem nagyon-nagyon beedzett, hogy ilyen sokan vannak.

Tudom, hogy attól, hogy óvónő vagyok még lehet olyan gyermekem, aki nehéz eset. Azt is tudom, hogy minden gyermek más és hogy a családi fészket az óvodai neveléssel nem lehet összekeverni, mert más a kettő.

Köszönöm, ha valaki tud segíteni ebben.

2022. ápr. 26. 23:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

10 igen ez részben igaz, de szerencsére, ha csak nem harmasikrei születnek a kerdezonek akkor mindig tud dönteni, hogy vállal e további gyerekeket.

Egyébként azért hallasz ennyi ilyen történetet gondolom, mert érintett voltál. Az én környezetemben szerencsések vannak ezek szerint. Bár azért én nem sorolom a hatalmas problémák közé hogy 2-3 éves korig ébred éjszaka a gyerek...

2022. ápr. 27. 09:16
 12/19 anonim ***** válasza:

Kinek mi a hatalmas probléma. Van akinek 3 év alig alvás jelenti azt, hogy neki több gyerek nem kell, pláne nem 4.

És én voltam 8, aki a 9-re reagált, és a 8-qs hozzászólásomban olvashatod, hogy csak annyit javasoltam, hogy várja meg az első, jogy bírja azzal, ne most gondolkodjon 3-4 gyerekben.

2022. ápr. 27. 09:24
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Szerintem arra, hogy napközben jól elvagy az ovisokkal, arra ne alapozz. Segítségre általában nem ilyenkor van szükség. Akkor, amikor pl beteg a gyerek és mind a két szülő dolgozik, vagy amikor az egyiket ilyen sportra, a másikat meg olyanra kell vinni és természetesen ez a város két végében van.
2022. ápr. 27. 09:47
 14/19 anonim ***** válasza:
#7! Ne haragudj,nem megbántani akartalak a CSOK-kal, csak érzékeltetni, hogy jelenleg nincs más ok, ami miatt ilyen sürgősen véglegesen döntened kéne a gyerekek számáról. Amúgy én is sok gyereket akartam fiatalon, szám szerint ötöt. Aztán úgy alakult, hogy egy se lett😟Most a korom miatt már annak is nagyon örülnék, ha egy összejönne. De ha a koromat leszámítjuk, és újra fiatal lennék, már akkor is kettőt vagy hármat szeretnék, semmiképpen nem ötöt. Szóval úgy is változott, hogy egy se lett. Azt meg én is gyerekesektől, és innen az oldalról tudom, hogy meglévő gyerek után mennyire meg tud változni. Lehet, hogy gyed/gyes alatt rájössz, hogy te megőrülsz otthon, túl ingerszegény életmód, és nem tudnád még évekig csinálni. Vagy lehet, hogy most csodás a kapcsolatod, de évek alatt megromlik annyira, hogy nem akarsz több gyereket vállalni. Nem feltétlenül azért, mert elváltok, de nem érzed már annyira biztosnak, és ha mégis válásra kerül a sor később, ne 3-4 gyerekkel maradj egyedül, pláne óvónői fizuval. De ahogy írták, lehet még nehéz terhesség, sérült gyerek stb. Persze nem úgy kell hozzáállni, hogy minden rossz bekövetkezik, de érdemes nyitva hagyni a kérdést, mert nem kötelező előre dönteni.
2022. ápr. 27. 10:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen egyesül vagyok napközben a gyetekkel, férjem négyre ér haza.

Én családom távol van, férjem családja közel, de rájuk nem lehet számítani.

Hát mit mondjak, nagyon ügyesnek kell lenni, hogy mindent meg tudjak egyedül csinálni. Eleve csak egyet terveztünk, de így meglátva, hogy ez milyen, még biztosabb, hogy csak ő marad.

Van olyna barátnőm, akinél egész nap ott ül az anyja, főtt ételt hord, ablakot mos neki, stb. Így biztos egyszerűbb.

Illetve ami miatt nekem nem jönne szoba a 3-4 gyerek, az az, hogy a munkáltatók nem nagyon szokták szeretni az olyat. Hol dolgoznék? Férjem fizetéséből ennyien nem tudnánk megélni.

2022. ápr. 27. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy az egyetlen akiknek a nagy szülők messze laknak.Inkább az a gyakoribb hogy nincs sehítség!
2022. ápr. 27. 17:35
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat !!!!

Majd akkor eldől egy után.

Aki írta ,hogy szeretne babát sok szerencsét kívánok! Mihamarabbi babázást

2022. ápr. 27. 23:32
 18/19 anonim válasza:
100%

Ha 3 hetente haza látogattok majd a gyerekekkel is, az szerintem teljesen reális. Különben nekem erről a témáról az jutott eszembe, hogy az én nagyszüleim, mikor én kicsi voltam és egyke, egész sokszor vigyáztak rám és szerették, ami pedig a legfontosabb, hogy bírták fizikailag. Namost ma, egy jó 18 évvel később jöttek unokatestvérek, 2 új kicsi unoka, akiket a szüleik non stop a nagyszüleimnél bébiszitteltetnek, sokszor minden nap. A nagyszüleimmel meg beszélgettem és őszintén mondták, hogy ők már a 2 gyerekkel alig bírnak, nagyon elfáradnak, de közben nyilván imádják őket és kinem tudnák ejteni a szájukon, hogy ne menjenek.

Szóval nekem a véleményem az, hogy az idős nagyszülők segítségét csak módjával érdemes kihasználni, főleg több gyerek esetében. A babysitter pedig lehet sok esetben, ha tényleg csak csőszködni kell a gyerekeket, jobb megoldás.

2022. máj. 16. 06:40
 19/19 A kérdező kommentje:

Hát igen. Az oviban látom, hogy sok gyerekért a nagyszulo jon es utána nem tudom meddig de egyutt vannak, ami szerintem jo, mert valtozatos nekik. Hogy hol anya hol apa hol nagyi megy.

Remélem, hogy azert kiegyensulyozott tud majd lenni a mi gxerekunk akkor is, ha csak ritkan làtja őket.

Mondom én, aki nagyszulo nelkul nott fel:)

2022. máj. 17. 14:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!