Milyen nevekből áll az a család, ahol a legtöbben ugyanazt a nevet viselik?
Figyelt kérdés
Az egész családban (szüleim és testvéreim családja, mert nagyon közeli kapcsolatot ápolunk velük) csak nekem van olyan nevem, amit csak én használok (Bianka).
Anyámat, nővéremet és unokahúgomat Tündének hívják.
Apámat, öcsémet és unokaöcsémet Lászlónak.
Nővérem kisebb gyerekeit Csillának és Ferencnek hívják, a férje és az apja szintén Ferenc.
Ugyanakkor öcsém feleségét és annak az édesanyját is Csillának hívják.
13 ember használ 5 nevet:
1 Bianka
3 Tünde
3 László
3 Ferenc
3 Csilla
2022. ápr. 21. 16:50
1/9 anonim válasza:
Nálunk is kb. ugyanezek a nevek játszanak.
László: apám, öcsém, sógorom
Borbála: anyám, nővérem, unokahúgom, anyósom, sógornőm
Ferenc: nővérem apósa, sógorom, unokaöcsém, apósom, férjem
Veronika: sógornőm
Flóra: sógornőm
Melinda: én
16 ember használ 6 nevet.
2/9 anonim válasza:
Ez egy intő jel, hogy te másképp csináld!!! Amikor én megszülettem, nagyapám megkérdezte apámat, hogy milyen a kis Árpád? Apám meg közölte vele, hogy az ükapja is Árpád volt, neki ebből elege van és Péter a neve! Az öcséimé pedig László és Gábor lett. Nagyapám majd kicsattant a dühtöl, de már késő volt. Én ezért úgy döntöttem, hogy olyan nevet adok a gyermekeimnek, amelyek visszamenőleg sincsenek a családban! Csilla, Noémi és Olivér lettek és bármikor bárhol megemlítem, nem keverjük össze. Anyám két fiútestvérének a feleségei mind Ildikók voltak, az egyiknek 2 is volt belőle. Kész káosz az egész, ha el akarsz mesélni egy történetet. Ennek semmi értelme, hogy megőrizni az apa nevét! Raganar Ragnarson jut eszembe, meg az összes többi északi név, ami hasonló elven alapul, bár mostanra inkább vezetéknévvé változtak, mert annak is több értelme lett így.
3/9 anonim válasza:
A kérdésre válaszoltam, erre többen lepontozták mint azt a valaszt, aki kéretlenül tanácsokat osztogatott.
4/9 anonim válasza:
Nálunk 3 Tibor van. Minden másból max. 2.
5/9 anonim válasza:
László. Kisgyerek, apja, nagypapa és unokatestvér is ezt a nevet viseli.
6/9 anonim válasza:
Éva és Tibor. Éva az anyukám, az anyósom , és mindkét nagymamámat így hívták. ( Már csak egy van közöttünk). Tibor a nagybátyám , a fia és neki a most születendő fia fogja második névnek megkapni. Nem is értem :D
7/9 anonim válasza:
Nálunk csak az egyik ágon van rengeteg István. Másik ágon csak 2x ismétlődik a László. Párom családjában Jánosok és Krisztinák. Nem tetszik ez a hagyomány. Még az esetleg hogy egy korábbi felmenő nevét adják, aki már nem él. De így hogy 10-en ugyanazt a nevet viselik a családban, szerintem inkább hátrány.
8/9 anonim válasza:
Én is Bianka vagyok :D Nálunk az István a nagyon befutó.
9/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm csak azért lett Lajos, mert eredetileg nem is az a neve, csak a születésénél az öregapja kiakadt és ezért nevet változtattak neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!