Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak sem segít pár óra "én...

Másnak sem segít pár óra "én idő"?

Figyelt kérdés

Rendszeresen "tartok szünetet", szerencsére az apja rendesen foglalkozik vele, így nem minden marad rám. De amikor délután elszabadulok egy kicsit hogy feltöltődjek, még fáradtabban térek haza. Értitek... nem elég pár óra feltöltődés, ugyanolyan fáradt vagyok, mintha el sem mentem volna otthonról, hanem egész nap gyerekeztem volna.

Van még valaki így ezzel?

2022. ápr. 20. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:
98%
Ez azért van, mert otthon vagy, és hirtelen kilépsz, akkor ér mindenféle inger. Otthon meg otthon vagy a megszokott kis környezetedben.
2022. ápr. 20. 19:25
 2/5 anonim ***** válasza:
98%

Nekem az "én idő" az jellemzően tényleg olyan fajta kikapcsolódás, feltöltődés, ami tényleg pihentet. Pl forró kád vízben, habok között olvasni egy könyvet. Vagy nyugiban megnézni egy részt a sorozatomból. Barátnőkkel kávézás is feltölt valahol, más oldalról viszont még jobban kimerít, mert főleg a covid alatt, de ugye a gyerek miatt amúgy is, nagyon hozzászoktam a kis mikrokörnyezetemhez, és jó introvertált személyhez méltón nagyon lefárasztanak a társas interakciók, még ha örülök is nekik és jól esik, ha ki tudok szakadni a mindennapi gyerekezős mókuskerékből.

Szóval nem mindegy, hogy az "én idő" alatt pontosan mit értesz.

2022. ápr. 20. 19:55
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
Engem sem tud semmi "feltölteni", ha visszatérek még rosszabb, mert olyan jó volt a gyerekek nélkül
2022. ápr. 20. 22:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős. Még ha teljes egészében magammal is foglalkozok, az se számít. De hát gondolom ezt idővel megszokja az ember. Eddig a napom 24 órája szólt magamról, most meg 1, aztán ne érezzem furának? Nyilván más.

De én igyekszem másképp hozzáállni, hogy az új leosztásban mi a közös, új szórakoztató dolog. Pl várom a napi sétánkat, meg a közös délutáni szundit, ilyesmik. Amik új dolgok, de rólunk szólnak most már. Szerintem több energiát ad, mint egy nosztalgia óra én idő, a régi életedből. Persze attól még fontos, de ugyanolyan már nem lesz.

2022. ápr. 20. 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kellett, hogy visszamenjek a tervezettnel korabban dolgozni…
2022. ápr. 20. 22:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!