Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anafilaxias hajlamú étel...

Anafilaxias hajlamú étel allergiás gyermekek szülei! Nyári táborba mikor merted elengedni?

Figyelt kérdés

Más a helyzet mint az iskola, mert táborban több a nasizás, sok az új inger, a gyerekeknek nincs lehetőség elmondani hogy vigyázzanak a társukra. csak remélni lehet hogy a tábor vezetői felfogják, hogy nagyon kell figyelni. Most 6 éves a fiam, és még nagyon szeleburdi, tudja, hogy nem ehet máséból, csak a saját ételeit de a húsvéti rokon áradat csokijai ismét ráébresztettek arra, hogy nehezen áll ellent ha lát egy csomó edesseget.

Oviban már ügyes, ha valaki szülinapra hoz mindenfélét, ott betartja a diétát. Még nem volt táborban és most 2 is érdekli. Az egyikről lecsúsztunk, betelt, mert nem foglaltam le. A másikban se vagyok biztos6hogy idén még mehet.

Csak érdekelne hogy ki mikor merte elengedni a gyermekét táborba

2022. ápr. 20. 11:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen gyerekem lenne, csak akkor engedném, ha nagyon szabalykoveto lenne és képes lenne ellen állni a kísértésnek. Mondjuk olyan 10 éves kor körül.

Mire allergiás amugy?

2022. ápr. 20. 11:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Földimogyoró
2022. ápr. 20. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Oh. Az kellemetlen, hiszen kb bármiben benne lehet.... Az is gondot okozhat, ha csak a közelében esznek?
2022. ápr. 20. 11:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem volt még rohama. És nem gond ha egy légtérben van vele, sőt, meg nem tudtuk hogy ennyire komoly, addig mogyoróssal egy tányéron lévő nem mogyorós sutibol is evett.

Igazából több labor és prick teszt vizsgálat alapján látjuk hogy nagyon erősen allergiás és anára hajlamos

2022. ápr. 20. 11:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én így vagyok allergiás egy csomó dologra, teszt kimutatta, amúgy meg lehet nem is vagyok allergiás, mert kerülöm, így nem derül ki. Mindenesetre nem kisérleteznék vele, hogy kipróbáljam, de fárasztó lehet nagyon rengeteg ételt kerülni. 6 évesen biztosan nem engedném táborba.
2022. ápr. 20. 12:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a baj, hogy 6 évesen még talán nem fogja úgy fel, hogy ez milyen komoly dolog. Ráadásul elég ha csak egy másik gyerek odaad egy csokit, hogy jajj kóstold már meg. Bármelyik gyerek elcsábulna. Én is úgy gondolom, hogy mikor nagyobb és érettebb lesz, akkor fogja igazán megérteni a dolog súlyát, ráadásul táborban a felnőttek sem tudnak úgy odafigyelni szerintem, mint az iskolában.
2022. ápr. 20. 12:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is így látom. És pont amiatt hogy megszokott környezetben figyelmes, ő mondja hogy nem ehet de új helyzetben az impulzus még bőven hat rá.
2022. ápr. 20. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!