Miért nem 'elfogadott' a szülők/nagyszülők keresztnevén szólítás?
Szerintetek.
Miért kell a rokoni kapcsolatra utaló megnevezést használni? Miért nem jobb ha a gyerek a keresztneveden szólít meg, mint hogy "anya/apa/mama/papa" vagy?
Csak elmélkedem, fejtsd ki kérlek erről a véleményed :)
/Neked milyen érzés volt megtudni a szülőd valódi nevet?/
8
A főnökömet “Főnök”-nek hívom 😅😅😅😅
Mindenki így hívja.. valahogy rajtaragadt.. ( ő a tulajdonos.. 30 èves a cèg)
Nekem fura lenne ha a gyerekem nem anyának hívna,ismerek olyan felnőt férit már aki a szüleit a keresztnevüken hívja nekem ez olyan mintha nem tisztelné őket.
A fiam pl a mamáknál hozzá teszi a keresznevüket Tündi mamma
8-as válaszolt jól.
Nincs értelme háborogni mert csak elméleti kérdés volt, de úgy látom mindenkinek kifejezetten rosszul esne ha ez az egész nem így lenne.
A kérdés a 'miért' volt nem 'minek'.
(Érd.:Nálunk nagyszülők a falu elnevezéséről kapták a 'nevüket' (pl.: Pásztói mama, gyöngyösi papa)
12- ez a kérdésem főbb lényege, hogy ezen miért alapulna az hogy tisztelik vagy sem , mert pár generációt vissza ugorva még magáztuk a szülőket, és az volt a tisztelet jele. ( Mint magyar nyelvben ahogy ismerjük ugye)
MÉG MINDIG CSAK VÉLEMÉNYT KÉREK NEM VAGYOK ELLENE, CSAK KÍVÁNCSI ! :D
Bennsőségesebb. Az anyánk az anyánk, az apánk az apánk, szóban legalábbis nem tagadjuk meg őket, de belül közben amúgy lehet, hogy nem kedveljük, de szóval szerintem jó szokás az anyuzás-apuzás. Anyu-apu megszólítások amúgy nekem jobban tetszenek sokkal, mint az anya-apa; mert az anya,apa, az beosztás, név, titulus, ,,rang", mint pl őrmester. Az anyu-apu, az pedig egy név. pl egy őrmesternek is nem az a neve, hogy Őrmester; hanem, hogy pl ,,Kovács Béla". Tehát pl van egy Kis József, aki apuka; tehát Apu pl a neve a gyereke által való megszólítása, és apa pedig a beosztása, titulusa, pozíciója, szerepe a családban.
||| Meg szal személyesebb, nem csak megszokásos, ha nem a keresztnéven hívod a szülődet. -Visszatérve az eredeti kérdésre.
Meg így pl ha mondod, hogy Sára, lehet, hogy pl a tesód is Sára, meg a nagyanyád is, akkor legyen már egyértelmű, hogy mama/nagyi(ka), nagymama/ Sára mama. -még ez is nagyon jó.
16
Köszi, a lényegre törő választ!
Akkor végülis így jön ki a tisztelet mutatás :)
hát, nemegészen tiszteletmutatás. :) Én például utálom anyámat, nem tudom tisztelni, ő se tisztel másokat, nagyon idegesítő egy asszony; csak , ha valakinek utalni szoktam rá, akkor úgy mondom, hogy anya, anyám, vagy anyum; hogy értse, kiről van szó, tehát praktikum szempontjából; hogy ne kelljen elkezdeni magyarázni, hogy ki az, meg hogy akkor miért nem anyámnak szólítom, stb.
Minden egyes adandó alkalommal igyekszik letörni az önbizalmamat; ha valamiben sikerélményem van, megpróbál valahogy ,,oldalról", "oldalvágányról, ami totál nem oda kapcsolódik, de megpróbálja, hátha bánthat vele; tehát odaszúrni valamit; nehogy véletlenül túl sokáig örüljek
Bármi baja van, mindig rajtam tölti le
Mindig keres valami pontot, amiben tud kritizálni. Nem szeretem őt anyámnak nevezni sem; ez praktikum, hogy egyértelmű legyen kihez szólok, vagy kire utalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!