Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jelent valamit, ha nem szoktam...

Jelent valamit, ha nem szoktam és nem is szeretem az embereket a keresztnevükön hívni?

Figyelt kérdés

Nehezemre esik még írásban is (kereszt)nevükön szólítani az embereket, persze 1-2 kivétel akad.

Egyszerűen nem áll a számra, még ha tudom, hogy illene is, nagyon nehezemre esik kimondani a nevüket. Egy idiótának érzem magam amikor a nevükön szólítok másokat.

És a sajátomat sem szeretem sem hallani, sem pedig mondani.

2012. nov. 12. 21:54
 1/4 anonim ***** válasza:
autista vagy?
2012. nov. 12. 21:57
 2/4 anonim ***** válasza:
én sem szeretem, és nekem is szociális fóbiám van
2012. nov. 12. 21:59
 3/4 anonim ***** válasza:

xĐ Nem gondoltam volna, hogy van még egy ilyen barom mint Én! (bocsi nem sértés akar lenni) Már többször mondták, hogy bunkóság a vezetéknevén hívni a másikat, de a keresztnév az valahogy nem jön a számra. Szóval vagy a vezetéknevén vagy a "becenevén" hívom. (ami általában inkább gúnynév).

És (természetesen) az is irritál ha engem a keresztnevemen hívnak. Ezért sokszor csak úgy mutatkozok be, hogy csak a vezetéknevemet mondom... így kénytelen azon szólítani.

Fogalmam sincs, hogy jelent-e ez valami. De engem megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül ezzel. :D

2012. nov. 12. 22:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem vagyok autista.
2012. nov. 12. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!