Jelent valamit, ha nem szoktam és nem is szeretem az embereket a keresztnevükön hívni?
Nehezemre esik még írásban is (kereszt)nevükön szólítani az embereket, persze 1-2 kivétel akad.
Egyszerűen nem áll a számra, még ha tudom, hogy illene is, nagyon nehezemre esik kimondani a nevüket. Egy idiótának érzem magam amikor a nevükön szólítok másokat.
És a sajátomat sem szeretem sem hallani, sem pedig mondani.
xĐ Nem gondoltam volna, hogy van még egy ilyen barom mint Én! (bocsi nem sértés akar lenni) Már többször mondták, hogy bunkóság a vezetéknevén hívni a másikat, de a keresztnév az valahogy nem jön a számra. Szóval vagy a vezetéknevén vagy a "becenevén" hívom. (ami általában inkább gúnynév).
És (természetesen) az is irritál ha engem a keresztnevemen hívnak. Ezért sokszor csak úgy mutatkozok be, hogy csak a vezetéknevemet mondom... így kénytelen azon szólítani.
Fogalmam sincs, hogy jelent-e ez valami. De engem megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül ezzel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!