Mit gondoltok ezekről a nevekről?
Figyelt kérdés
Néha felkerekedik a szemem egyes neveken amik az engedélyezett és adható lány utónévnek listán vannak. Néhány szerintem nem is igazán felel meg utónévnek. Gondolok itt: Áfonya, Ajándék, Áldáska, Angyalka, Annunciáta, Arany, Aranyos, Barack, Balzsam, Bársony, Bársonyka, Béke, Búzavirág, Cseresznye, Csillagvirág, Csobánka, Csuda, Életke, Eper, Eperke, Fehér, Fehérke, Főbe (ez mi?), Galamb (mint a madár?), Napsugár, Napvirág, Margitvirág, Mogyoró, Kandida (no comment...), Orália. Ezeket úgy lehet adni hogy van pl. általános magyar vezetéknév mint Nagy vagy Molnár? még ha második névként lenne valahogy elnézném de rendes keresztnévnek igen fura lenne ha valakit Ajándéknak hívnak vagy Orália (bár ez tudom hogy valami francia Auréliából jött de akkor is...), mit gondoltok ezekről a nevekről?2022. ápr. 9. 07:39
2/15 anonim válasza:
A Főbe az az angol név Phoebe magyar változata lenne, csak azt épp "Fibi"-nek ejtik, és nem ilyen nyomorult módon.
3/15 anonim válasza:
A kislányunk majdnem Áfonya lett, de leszavaztam az apját :D vannak köztük jók
4/15 anonim válasza:
Miért kell ezt minden második héten megkérdezni?
5/15 anonim válasza:
Semmit nem gondolok róluk, akárki akármilyen nevet ad a gyerekének, én leszarom.
6/15 anonim válasza:
Azt gondolom, hogy sok szülő nem gondol abba bele, hogy ami neki "különleges" meg cuki, azért a gyereket ki fogják röhögni úton-útfélen.
7/15 anonim válasza:
KÉRdező, nincs két hete hogy ugyanezt megkérdezted, még a nevek 80%-a is ugyanez volt, csak mostanra kicsit bővült a lista. Mit nem lehetett akkor érteni a válaszokon?
8/15 anonim válasza:
Főbe.... lövöm magam ezektől a nevektől.
Vannak nevek amik angolul jól hangzanak de a magyar tükörfordításban, vagy fonetikával hát inkább viccesek. Pl.: Áldáska=Grace/Gracie, Főbe=Phoebe (na hogy a Fibiből hogy lett Főbe, ez rejtély), még az Angyalka is elmegy Angelként. Magyarul ezek borzasztóak.
9/15 anonim válasza:
Szörnyűek.Egyedül a Napsugár tetszik.
10/15 anonim válasza:
Ismertem egy Napsugár nevű félcigány kislányt, gyerekkoromban egy társasházban laktunk velük. Az anyukája cigány, ő szülésznő volt. A kislányt Suginak becézték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!